Rahikainen5-normal.jpg

Valtaosa näyttelyn teoksista on reliefejä.

Galleria Aila Seppälän näyttelytilat - seinäpinnat, pöydät ja ikkunalaudat - notkuvat tosipainavaa taidetta. Väriskaala alkaa olla täydellinen: jokainen katsoja löytää taatusti mielivärisensä pienen yksityiskohdan teoksia tarkastellessaan.

Heikki Rahikaisen saven ja värin, kiiltävän ja himmeän, sommittelutaito rauhoittaa sielua harmoniallaan. Yhtä hyvin työt voisivat olla kooltaan satakertaa pienempiä, vaikka rintariipuksia, tai kymmenen kertaa kookkaampia, mittavia reliefiteoksia julkisiin tiloihin, saleihin - Rahikaisen kauneudentaju tuntuu yleishyväksyttävän pettämättömältä, meihin tarttuvalta. Taiteilijan polttotekniikka on varmaotteista ja lopputulos rohkeasti jo väreillä kokeilevaa. Teosten muotokieltä hallitsevat neliöt, syvälle ulottuvat rasterit, kulmikkaat aukot, ristit ja mikä parhainta, uudenlaiset lautasmaiset esinemuodot ovat kiinnostavasti kehitteillä ja aihioina näytteillä.

Rahikainen4-normal.jpg

Rahikaisen upean muotokielen soisi näkyvän teollisessakin tuotannossa. Näytteillä olevat teekannut kertovat savimateriaalin valinnan asiantuntevuudesta, esineen käytännön ja kauneuden täydellisestä synteesistä.

Helsinkiläistyneen Heikki Rahikaisen lähes kolmenkymmenen vuoden taiteilijataival, josta pitkäosa lahtelaisten opinahjojen keramiikkataidon opettajana ja ohjaajana, on nyt kattavasti taiteilijan uniikkeina teoksina lahtelaisten koettavana.

 


Heikki Rahikainen   29.1.-23.2.2014

Kehystämö Galleria Aila Seppälä
Kauppakatu 2
15140 LAHTI
p.  050 433 9312
aila.seppala(at)kehystamogalleria.fi 

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

https://fi-fi.facebook.com/pages/Heikki-Rahikainen/219539151394677