Hopeapajut%203.jpg

 

Tulevaisuuden viheralueet

Historiallisella museolla järjestetään tiistaina 16.5.17 klo 17 Tulevaisuuden viheralueet -keskustelutilaisuus, joka kytkeytyy Paperitiikerit-näyttelyyn ja Lahden viheralueverkoston yleissuunnitelman laatimiseen.

Avoimessa tilaisuudessa käydään keskustelua Lahden viheralueista ja siitä, millaisia alueita lahtelaiset tulevaisuudessa haluavat. Panelistit ovat paikallisia asiantuntijoita, tutkijoita ja poliitikkoja. Panelisteja ovat ympäristöjohtaja Saara Vauramo, Päijät-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Saimovaara, teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pekka Komu, kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala, lehtori Sari Suomalainen ja maisema-arkkitehti Mari Ariluoma. Tervetuloa seuraamaan keskustelua ja osallistumaan!

 

Ylläoleva Lahden kaupungin ilmoitusteksti on osoitus kaupunkimme päättäjien täydestä välinpitämättömyydestä tai ymmärtämättömyydestä meitä asukkaita kohtaan. Tilaisuus pidetään tämän artikkelin kuvien reunustamissa maisemissa – raiskatussa ja ajattelemattomasti hävitetyssä Lahti-kaupungissa.

Kun Lahti ja Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta sekä ympäristöjohtaja Saara Vauramo etunojassa pyrkivät rakentamaan Lahdesta Euroopan vihreää pääkaupunkia, on hyvä palauttaa mieliin puolentoista viikon takainen Helsingin Sanomien 7.5.2017 sivuilla 18-21 monin valaisevin kuvin ja asiantuntijalausunnoin varustettu artikkeli meitä lahtelaisia lähinnäolevan todellisen kulttuurikaupungin - Helsingin - viherhoidosta. Helsingin puustosta vastaavat asiantuntijat kertovat työstään ja siitä, miten eri kaupunginosissa on säilytetty vanhat puut kaupungin imagon, tulevien sukupolvien ja ihmisen terveysnäkökohdat huomioiden. Tässä lainaus artikkelin keskeisestä tiedosta:Puus.jpg

Helsingissä kulttuuri on ykkössijalla myös kaupungin vihertoimessa. Täällä Lahdessa, vihreäksi pääkaupungiksi pyrkivän kaupungin kulttuurin tunnussäveltä soittavat moottorisahat. Täällä ei enää aikoihin ole ollut muutakaan aitoa kulttuuria eikä nykyjohtomme aikana jää jäljelle aitoa luontoa tulevien sukupolviemme nautittavaksi.

Saman 7.5.17 Helsingin Sanomien mielipideosastosssa asiantuntijat kirjoittavat lähimetsien terveysvaikutuksista. Meillä Lahdessa niistä ei voi enää edes kirjoittaa, kun niitä ei enää ole.

Puutab2.jpg

Puutab.jpg

Meitä on tuhansia lahtelaisia, jotka olemme tyrmistyneitä Lahden kaupungin  henkilökunnan ja päättäjien jatkuvista metsänraiskauksista. Autius täyttää jo keskustan - puuton kaupunki on jo monilta osin tosiasia.

 

Emme moiseen tekohurskaaseen keskusteluun aio osallistua. Sehän juuri on sitä kalkkeutunutta menneen ajan tuloksetonta höpinää. Sitäpaitsi tilaisuutta mainostetaan avoimena: tosiasiassa lahtelaisleegio virkamiehiä on käynyt pitämässä kolmenkymmenen hengen suuruisen kalliin viherpääkaupunkiseminaarin Helsingissä korkeiden virkamiesten maanittelemiseksi. Seminaarissa asioita on jo juonittu meidän lahtelaisten veromarkoin, suljetuin ovin. Tietävätköhän nuo ministerit totuuden lahtelaisluonnon nykytilasta? Ja mitä avoimuuutta on nyt vasta kertoa noista valmiiksi sovituista asioista meille kaupunkilaisille?.Hävetkää taas kerran koko kallispalkkainen, kaksinaamainen päättäjä- ja virkailijakuntamme!

 

Puut%20r-kartanossa.jpg

Tekstin valokuvat Christian van Niftrik