Lahtelaist  oli otsikkona 20.2. tämän vuodatussarjan jutussa. Jutun kommenttiosassa saattaa olla merkittäviä tekijöitä tämäniltaiselle kaupunginjohtajavalinnalle samoinkuin testaavan firman puoluekytköksestä.

405089.jpg473490.jpg

Kaupunginjohtajaehdokkaat Henry Lindelöf, Jyrki Myllyvirta ja Musta Hevonen

Tänään kaupunginvaltuusto siis päättää kaupunginjohtajastamme. Jokaista meistä kaupunkilaisista kuultuaan se varmaankin osaa tehdä hyvän ratkaisun.

Miksi yhtään lahtelaisehdokasta – hakijoina monta kyvykästä ja monipuolista lahtelaista – ei ole äänestyksessä mukana?  Jatkuuko jo traditioksi muuttunut lahtelainen tapa vähätellä lahtelaista johtajaosaamista?  Saako jokainen kaupunginvaltuutettu ajatella omillaan kuten koiraveropäätöksessä?   Haetaanko jälleen - kuten Pipatti-valinnassa – Lahden ulkopuolelta vierasta messiasta muka pelastamaan kotikaupunkimme?  Vai onko tiedossa hyvä Musta Hevonen?

 

Jälkikirjoitus 27.03.2007-06:33

Kaupunginvaltuusto valitsi kaupunginjohtajaksemme kokoomuslaisen Jyrki Myllyvirran. Lainaan tähän vielä parin lukijan pyynnöstä otteet vuodatuksieni Lahtelaist -jutusta (20.2.).

*Kun Lindelöfin äidinkieli on yhtä hyvin suomi kuin ruotsikin ja virkakokemusta Kotkan kaupunginjohtajuudesta vasta kolmisen vuotta ja kun Myllyvirta on ollut jo 15 vuotta Mikkelin kaupunginjohtajana, lienee hämäläisille yksikielisille valitsijoille selvää kumpi kahdesta pahasta tai parhaasta otetaan.

**Tiesitkö muuten, että Lahen uutisten saamien tietojen mukaan lahtelaisen Personnel –yhtiön omistaa Heikinheimojen perhe. Arja Heikinheimo on Lahden kaupunginvaltuuston yksi kokoomuspuolueen kaupunginvaltuutetuista. Hän on myös Personnel -yhtiön omistava osakas. Hänen miehensä taas on yhtiön toimitusjohtaja.

***Hanna Hyasintti

22.02.2007 - 13:41

Toivon, että Personnel-konsulttiyhtiö päätyy Henry Lindelöfin tai Jyrki Myllyvirran sijasta valitsemaan kaupunginjohtajan virkaan Jyrki Myllyvirran pojan Lauri Myllyvirran. Lauri Myllyvirta toimii ympäristöjärjestö Greenpeacen energiakampanjoitsijana.
Näin saataisiin todellinen muutosjohtaja Lahteen, joka ikänsä (23 v.) ja yhteiskunnallisen valveutuneisuutensa sekä -aktiivisuutensa puolesta olisi muutosjohtaja sanan positiivisessa merkityksessä.
Koska tämä saattaa olla toteutumaton toive siksi, että Lauri Myllyvirtaa moinen pesti tuskin kiinnostaa,olisi toivottavaa, että tehtävään ymmärrettäisiin ottaa syntyperäinen lahtelainen. Vain siten on oikea, positiivinen ja hitaasti syntyvä, mutta pysyvä muutos parempaan suuntaan mahdollista.