Striimatut konsertit ja teatteriesitykset alkavat kohta olla määrältään jo niin lukuisia, ettei niiden perässä ja aikatauluissa katsoja enää pysy vauhdissa mukana. Koronapandemian uhallakin ja rokotusten edistyessä tässä kolme varsin erilaista teatteriesitystä ihan aitoina, elävinä teatteriteoksina meille tarjoiltuna. Näiden esitysten tuottajilla on vankka usko esittävään taiteeseen ja sen voimaan selvitä tällaisessa kulkutautikurimuksessakin ihmistä parantamaan ja jalostamaan. Toivotamme näille uhkarohkeille yrityksille onnea ja menestystä!

 

 

SUPERTEATTERI

Superteatterin%20esitys.jpg

Superteatteri tupsahtaa 17. - 28.5.21 välisenä aikana kuusi kertaa päiväkotien pihoille. Superteatteri on Talvikarnevaaleissa mukana ulkoilmaesityksellä Kevät-kesä-syksy-talvi.

Superteatterin keväisenelävässä teatterillisessa yllätyksessä hypätään mukaan vuodenaikojen vaihteluun. Kevät, kesä, syksy ja talvi kulkevat ympärivuotista rytmiä toistuvasti omaan tahtiinsa, mutta miltä kevät mahtaa kuulostaa? Entä miltä kesän liike näyttää? Onko talven tahti hitaampi kuin syksyn?

Muusikoiden osittain kierrätyssoittimilla tuottama äänimaailma luo raamit tanssijoiden välillä vallattomaksikin yltyvälle liikkeelle, joka sekin saa aikaan omanlaistaan ääntä sekä vuodenaikojen mukaan vaihtelevia rytmejä. Esityksessä käytetään instrumentteina myös pihan ihan tavallisia leikkivälineitä, joilla lapsetkin voivat intoutua musisoimaan esityksen katsottuaan.

Luvassa on rytmein sävytetty sirkus-, tanssi- ja musiikkiesitys, joka sopii kaikille katsojille. Helposti paikasta toiseen liikuteltavissa oleva esitys on suunnattu erityisesti lapsikatsojille.

Tero Porali ö.jpg

LIVEMUSIIKKI: Tero Porali ja Matias Partanen

SIRKUS/TANSSI: Salla Santanen ja Kati Taitonen

 

Tiedustelut: teatteri@superteatteri.fi 

Esityksen kesto 20 minuuttia.

 

 

 

PESÄKALLION  KESÄTEATTERI

Pastori%20Tarsalainen.jpg

Pesäkalliolla esitetään tulevana kesänä 2021 Sirkku Peltolan kirjoittama Pastori Tarsalainen ja viidakon lait. Näytelmä on vuodelta 1998 ja sen kantaesitti tuolloin Teatteri Eurooppa 4.

Jo viime kesäksi 2020 Pesäkallion kesäteatteri markkinoi esitystä lähes valmiina, mutta koronapandemia murskasi esitysmahdollisuudet lopullisesti.

Satu%20S%C3%A4%C3%A4v%C3%A4l%C3%A4.jpg

Mutta aika ei ole syönyt tätä pientä suurta helmeä. Esitys sopii koko perheelle ja toteutetaan vanhaan Pesiksen malliin musiikin kera. Näytelmän ohjaa ja Pesäkalliolle sovittaa Satu Säävälä.

Näytelmä avautuu pienen ihmisen kautta. Sillä, miten toisia kohtelemme, kuinka avoimia olemme, on merkitystä. Itsekkyys, välinpitämättömyys ja omaan napaan tuijottaminen aiheuttaa paljon tuskaa ja surua maailmassa. Yksi näytelmän viesti on, välittäkää ja rakastakaa toisianne. Tai ainakin sietäkää. Sekin on jo paljon,” kertoo näytelmän ohjaaja Satu Säävälä.

Näytelmä kertoo Joel Tarsalaisesta (Stefan Andersén), joka palaa kotikyläänsä pastoriksi, isänsä jalanjälkiä seuraten, äitinsä, vanhan ruustinnan hoteisiin. Kylään on saapunut kirjastoapulaiseksi virolainen Jaanu Portas ja kirjallisuutta rakastava Joel rakastuu ensi silmäyksellä. Tämä rakkaus aiheuttaa mustasukkaisuutta Joelin lapsuudenystävässä Beatassa ja tapahtumat johtavat huhumyllyn kautta Jaanun savustamiseen ulos työstään.

Se on liikaa herkälle Joelille ja hän pakenee mielikuvitusmaailmaan. Joel elää mielessään Tarzanina, tapahtumat elävät hänen mielikuvituksessaan viidakon kovan, mutta oikeudenmukaisen lain kautta. Yhtäkkiä hän on Tarzan, Jaanu on Jane, Beata on Busuli-heimon valkoinen kuningatar ja kaikki muutkin kylän asukkaat löytävät roolinsa Tarzanin maailmassa.

Jaanu toteaa näytelmän lopussa omalla aksentillaan ”Outoilla on outo mieli, suli silti lammin hella, sudan laaja lapsellinen. Uskokko oon sulle paljas, paljaampi kun paljas pinta. - Näinpä taitaa olla myös meidän pesisläisten kohdalla, ehkä ollaan outoja, mutta me välitämme," pohtii Satu Säävälä.

Teksti: Sirkku Peltola
Ohjaus ja sovitus: Satu Säävälä
Visualisti: Hanna Kaitila
Musiikin sovitus: Stefan Andersén ja bändi
Rooleissa mm: Stefan Andersén, Harri Helin, Eppu Gustafsson, Mikko Laine, Laura Nuuttila, Elina Ruti  ja Enni Ojutkangas
Bändi: Lari Lius, Dimi Dallas, Einari Toiviainen

Esitykset kesällä 2021
(Alunperin kesälle 2020 suunniteltu esitys siirtyi koronatilanteen vuoksi tälle kesälle.)

 

Pesäkallion kesäteatteri on neljättätoista kesäänsä käynnistävä lahtelainen ammattimaisesti toimiva teatteri. Esityspaikkana on Pesäkallion tanssilavan piha (Hepolammintie 41), jonne on rakennettu näyttämö sekä noin 400-paikkainen katsomo. Teatterilta löytyvät myös kahvilapalvelut

Esityskalenteri 2021

Esitykset:
ti 29.6. klo 18 (kutsuvierasennakko)
ke 30.6. klo 18 (ensi-ilta)
su 4.7. klo 13 & 18
ti 6.7. klo 18
ke 7.7. klo 18
to 8.7. klo 13 & 18
su 11.7. klo 13 & 18
ti 13.7. klo 18
ke 14.7. klo 18
to 15.7. klo 13 & 18
su 18.7. klo 13 & 18
ti 20.7. klo 18
ke 21.7. klo 18
to 22.7. klo 13 & 18
su 25.7. klo 13 & 18
ti 27.7. klo 18
ke 28.7. klo 18
to 29.7. klo 13 & 18
su 1.8. klo 13

***

Liput

Peruslippu    21 €     Eläkeläinen, opiskelija.  18 €      Lapsi (6–12v)   10 €

Ryhmäliput (alennus normaalihintaisesta lipusta): Yli 15 hlön ryhmät 18 €/hlö.
Laskutamme ryhmävaraukset noin kaksi viikkoa ennen esitystä. Sähköpostitse lähetetystä laskusta emme veloita laskutuskuluja.

Ennakkoliput myy Lippupiste:

Lipunmyynti Pesäkalliolla aukeaa aina tuntia ennen esityksen alkua. Ovella myydään lippuja, jos niitä ei ole ennakkoon myyty loppuun.

Ryhmävaraukset sähköpostilla pesakallio@gmail.com. Varaus on voimassa, kun olemme vahvistaneet sen sähköpostilla.
Tiedustelut puhelimitse: 044 279 0333 ti-to klo 12–15 (alkaen 11.5.2021).

 

 

 

 

RYHMÄTEATTERI

hyv%C3%A4n%20omantunnon%20linnake%202021

Kuvassa Sofian osassa lahtelaisille tuttu Suvi Blick

 

Ryhmäteatterin Sofian maailmaa Suomenlinnan Hyvän omantunnon linnakkeelle katsomaan, sillä:

”Viisauden alku on myöntää, ettei tiedä muuta kuin, ettei tiedä mitään.”

Eräänä keväisenä tuiki tavallisena päivänä pienellä norjalaisella paikkakunnalla tuiki tavallinen 14-vuotias Sofia löytää postin seasta kaksi hänelle osoitettua kirjettä vailla tietoa kirjeiden lähettäjästä. Ensimmäinen kirje kysyy ”Kuka sinä olet?” ja toinen ”Mistä maailma on peräisin?”. Pian postilaatikkoon ilmestyy myös Hilde-nimiselle tytölle osoitettu postikortti. Kuka on Hilde ja miksi Hilden isän tyttärelleen lähettämä postikortti on lähetetty Sofian osoitteeseen?

Mystisiä kirjeitä alkaa tulla yhä enemmän ja pian Sofia huomaa tulleensa niiden kautta temmatuksi mukaan ainutlaatuiselle ja ikimuistoiselle filosofian kurssille. Kurssin opettajan Alberto Knoxin esittämiä filosofisia kysymyksiä ratkaisemalla Sofialle selviää, ettei maailma, jonka hän on luullut tuntevansa, olekaan aivan sitä, miltä se näyttää.

Vuonna 1991 julkaistu Sofian maailma on kirjailija Jostein Gaarderin läpimurtoteos. Teos on käännetty yli 50 kielelle ja vuonna 1995 se oli maailmanlaajuisesti eniten myyty kaunokirjallinen teos.

Johanna Freundlichin dramatisoima ja ohjaama Sofian maailma on taianomainen matka elämän syviin kysymyksiin, joihin vastaamalla ihminen voi sijoittaa itsensä paremmin osaksi maailmanjärjestystä. Lisääntyvät salaliittoteoriat ja demokratioiden kriisit tekevät teoksesta ajankohtaisemman kuin koskaan.

Ohjaus ja dramatisointi: Johanna Freundlich
Rooleissa: Robin Svartström, Suvi Blick, Jouni Innilä, Aarni Kivinen ja Sari Mällinen
Lavastus: Janne Siltavuori
Pukusuunnittelu: Niina Pasanen
Valosuunnittelu: Ville Mäkelä
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Maskeeraussuunnittelu: Tiina Winter

 

Hyvän omantunnon linnake

Suomenlinnan%20esitykset%20ja%20teatteri

Suomenlinnan ainutlaatuisissa puitteissa sijaitseva näyttämö on käytössämme kesäisin. Katsomo on katettu ja vuonna 2020 se on numeroitu turvavälien varmistamiseksi. Vuonna 2020 myynnissä oli 181 paikkaa normaalista 519 paikasta ja paikat on tänäkin vuonna ennalta määritelty 1-4 paikan lohkoihin. Koronaepidemian vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että jokainen istuu juuri sillä paikalla, mikä lipussa lukee, jotta turvavälit säilyvät.

 

 Esityksiä heinä-syyskuussa on kaikkiaan 40. Katso yhteystiedoista esityspäivät, tee paikkavaraukset ajoissa, osta liput

Yhteystiedot:

https://www.ryhmateatteri.fi/yhteystiedot

 

Lis%C3%A4liite.jpg