Yt%C3%A4vien%20sporttip..jpg

Mari ja Lari                                                                                                                                    Kuva Antti Sepponen

 

Teatteri Vanha Jukon  Ystävien Sporttipäivä on pienen, kenties ensikertaa teatterin ilmapiiriin tulleen katsojan sopivan harmitonta, mukavaa, jännittävää nautittavaa.

Lastenteatterin mukaansatempaava toimivuus, eläväiset, puhuvat ja laulavat Lari-koira ja Mari-kissa sekä niiden hurjat urheilukoettelemukset ovat sen unohtumatonta jännitystä ja riemua.

 

Teatterin tunnelma, jossa toinen pikku koiraksi pukeutunut ja toinen valtavaksi kissaksi naamioitunut pitkähäntäinen näyttelijä esiintyvät puhuen ja laulaen, keskustellen keskenään ja yleisön kanssa, on jo suurta taikuutta lähenevä kokemus, selittämättömän ihmeellistä ensikertalaiselle. Niinkuin tuo isoäidin täydellisen hyvinvointikäsittelyn koiralle antava kissa tai tuo pippurisen vauhdikas koira, joka nälissään nielaisee kokonaisen suuren luun suoraan vatsaansa.

Minja Koski ja Maria Nissi hallitsevat koira- ja kissaolemuksensa, laulavat tarinan juontakin leppeän kertovasti. Ja nämä näyttelijät ne vasta todella taitavat myös kertakaikkisesti hurmata meidät, pienistä ja suurista koostuvan yleisönsä osallistumaan ja kommentoimaan. Pian koko katsomo on mukana lumisessa maastossa suksin  ja hiihtovarustein mäkiä ylös alas kiitämässä. Täydellistä!

 

Suvi Halisen ohjaus luo sporttisesta kokonaisuudesta herttaisen ja kivan shown. Hanna Kaitilan lavastus ommeltuna tilkkutyönä toteutuu toimivana taustakankaana, yllättävine kätkötaskuineen, ihmekukkineen ja taattuine väriloistoineen esityksen ihastusta lisäten.

Teatteri Vanha Jukon reilu puolituntinen on tasokasta, toimivaa, perinteistä, turvallista lastenteatteria alle kouluikäisille ihmeteltäväksi. Taatusti esityksen nähtyään innostuu uudelleen vaatimaan äidin, isän (joita tässäkin esityksessä riitti yllätyksellisen paljon) tai isovanhemmat mukaan teatteriin ja sen mielikuvituksellisen kiehtovaan fantasian maailmaan.

 

 

Ystävien Sporttipäivä

Käsikirjoitus ja musiikki Minja Koski  Ohjaus Suvi Halinen
Näyttämöllä Maria Nissi ja Minja Koski

Kissa- ja koira-asut Sari Taponen Lavastus ja tarpeisto Hanna Kaitila
Musiikin tekninen toteutus Simo Saukkola

Kantaesitys 27.10.2017.

http://teatterivanhajuko.fi/ystaviensporttipaiva/

 

Lis%C3%A4liite.jpg