Kaupungintalo.jpg

 

Tänään tunnollisimmat lahtelaiset eli kaupunginvaltuutettumme ovat lupautuneet tulemaan Lahden kaupungintalon portaille tasan klo 12.00 anteeksipyyntötapahtumaan, jollainen nyt ensi kertaa järjestetään Suomessa ja tietenkin maan ykköskaupungissa Lahdessa.

 

Valtuutetut ovat ilmoittaneet kertovansa kaikki ne lupauksensa, jotka ovat valtuustoaikanaan antaneet eivätkä ole aikoneetkaan toteuttaa. Tapahtumaan tulevaa lahtelaisyleisöä pyydetään ottamaan eväät mukaan, sillä tapahtuman kestoksi on sen lupahakemuksessa ilmoitettu viisi tuntia 15 minuuttia.

Järjestelykoneisto syntyi tietojemme mukaan nopeasti heti uusien ehdokaslistojen ilmestyttyä viime kuussa medioihin. Ainoa mutka tähän tapahtumaan oli muodostua siitä, että puheenvuoroja käyttämään ilmoittautui kahta lukuunottamatta kaikki 59 kaupunginvaltuutettuamme, jotka myös lupasivat tulla paikalle henkilökohtaisesti - ei etänä. Aluehallintovirasto on antanut tilaisuudelle harvinaisen joukkokokoontumisen erikoisluvan - sen mielestä poikkeuksellinen rehellisyys ansaitsee koko maan huomion.

Hämeen poliisin kansantapahtumiin valmennettu Sysmän erikoisyksikkö on ollut lähes epätoivoinen tässä erikoistehtävämääräyksessä Lahden kaupungintalolle ja pelkää, miten valtava yleisöryntäys täyttää tänään kaupungintalon edustan. Myös kaupunginpuutarhuri ja puutarhamme useammat varahortonomit pelkäävät suojellun kaupungintalon puiston turmeltuvan ihmismassan ryntäyksessä.

Rohkaistukaa silti paikalle tänään klo 12.00.