sunnuntai, 15. elokuu 2021

Kesän lahtelaiselle kulttuuriristikolle 2. lisäaika

Kuvakollaasi%20kultuuriin.jpg

 
Parahin lukijani. Allaolevan lahtelaisen kulttuuriristikon uuden ratkaisuajan kuluessa ei tullut enää yhtään lisää oikeita vastauksia. Varsinainen palkintokilpailu jo päättyi yhden oikein ratkaisseen voitoksi.
Laitan ajatustemme laukaisemiseksi vielä tämän artikkelin alalaitaan punaisella lisävihjeitä ristikon ratkaisemiseksi. Uskon sen nyt ratkeavan. Ensi viikolla 24.8  ristikon ratkaisu on kokonaisuudessaan tämä artikkelin liitteenä paljastettu.
 
Kiitokset sinnikkäistä yrityksistänne!
 
TV
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Lahtelaiskulttuurin 31.7.21 päättyneeseen sanaristikkoratkaisuun on osallistunut useita tuhansia ratkaisuyrityksiä. Vain yksi oikea vastaus on löytynyt. Ajattelemattomuuksissani olen laatinut liian vaikean sanaristikon lahtelaiskulttuurista. Siksi jatkan ratkaisuaikaa 5.8.2021 saakka ja liitän avuksi ristikon vaikeimmiksi osoittautuneet lahtelaiskulttuurin nimet ristikkoon sinisellä artikkeliin lisäämääni ratkaisukonseptiin.
 
Vastaukset siis sähköpostitse osoitteeseen lahenuutisia@luukku.com viimeistään 5.8.2021 ja otsikoksi Kulttuuriristikko. Oikeat vastaukset osallistuvat viiden hyvän kirjapalkinnon arvontaan.

 

Sanaristikko sisältää vaakasuorissa riveissä lahtelaisen esittävän ja luovan kulttuurin henkilöiden etu- tai sukunimiä sekä kulttuurin tekemisen ja kokemisen paikkoja. Yhteen pystysuoraan riviin muodostuu ristikon ratkaisu.

 

Erikoistaulukko%20ok.jpg

 

Vihjeet vaakasuorille riveille:

 

 1.  Kulttuuritoimittaja
 2.  Puistoharvinaisuus luontoineen ja taideteoksineen koko maailmassa
 3.  Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja
 4. Taidekeskus
 5.  Vihjeiden alla olevan lahtelaisrakennuksen arkkitehti
 6.  Tanssitaiteilija
 7.  Lahtelaisten taidemaalareiden Soile Yli-Mäyryn, Thelma Salon ja Olli Korkalan ateljeiden kaupunginosa

8.– 12.  valitse seuraavista: kapellimestari, teatterinjohtaja, lastenteatterin johtaja, päätoimittaja, Ryhmäteatterin kuluvan kesän näytelmän pääosan esittäjä

13. Vuonna 1954 perustetun Lahden Taiteilijaseuran yhdestätoista perustajataiteilijasta yksi on maalannut oheisen kuvateoksen, kuka?

 

Sarelli%201.jpg

 

14. Lahtelaissyntyinen pianisti ja lastenlaulujen säveltäjä

15. Nuori, lahtelainen maailmanmainetta niittänyt säveltäjä

16. Kuuluisa, iäkäs, taitava, yhä työskentelevä ja tuottava taidemaalari

 

17. Oheisen musiikkinäytteen lahtelaissäveltäjä

Saari Marine March.mp3

 

18. Poikakirjailija

19. – 25. valitse seuraavista: Sinfonia Lahden lyömäsoittaja, ykkösviulisti, Teatteri Jukon näyttelijä, Lahden kaupunginteatterin: näyttelijä, lavastaja, toinen näyttelijä ja elävän kesäkulttuurin kokemispaikka

 

Kaupungintalo.jpg

PS Muutamille riveille on annettu lisäksi vihjekirjain ratkaisun helpottamiseksi.

Kes%C3%A4n%202021%20kulttuuriristikko%20

Ristikon%20III.jpg

 

LIITE 24.8.2021

Tässä lahtelaisen visaisen kulttuuriristikon ratkaisu, josta mustavalkeana toteutuksena on helpompi lukea koko ratkaisu; se on pystysuoralla rivillä ja vielä sinisillä viivoilla rajattu sarake, Teatteri Vanha Jukon tulevan syksyn Juha Hurmeen kirjoittaman ja ohjaaman uuden näyttämöllisen teoksen nimi.

 

Ristikko%20mustavalkoinen.jpg

Kiitokset mielenkiinnosta!

TV

 

 

Lis%C3%A4liite.jpg

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...
 • Kommentoi

  Kommentointi avautuu jokaisen artikkelin alla olevasta puhekuplakuviosta.
  Toivon runsaasti kommentteja vuodatuksiini. Kirjoittajan on liitettävä kommenttiin toimiva sähköpostiosoitteensa mahdollista yhteydenottoa varten (sähköpostiosoitetta ei julkaista). Näin taataan sananvapauslain 4. pykälän vastuukysymykset kommentin sisällöstä sekä kirjoittajan lähdesuoja.

  Toimituksen sähköposti: lahenuutisia[at]luukku.com