Kukkfestari2016.jpg

Tämänvuotinen Kukko festivaali, Koulutuskeskus Salpauksen sirkustaiteilijoiden toteuttama nelipäiväinen (5.- 8.5.2016) sirkustapahtuma oli jo avajaisohjelmaansa saanut taianomaiseen sysimustaan, korkeaan sirkuskoulun alasaliin täpötäyden katsomollisen odottavaa ja mitä tuleman pitää jännittävää yleisöä. Ja toden totta: yleisö sai odottamansa monikertaisena!

 

Kukkofestivaali alkoi ohjelmalla MICRO(M)ACRO. Esitys hauskuudessaan, välittömyydessään, hienoissa esittäjien luomissa näytelmällisissä kertomuksissa oli täynnä huimia akrobaattitemppuja, trapetsiakrobatiaa, rennon, kujeilevan taiteilijan hengenvaarallisia kiinalaisen tolpan alassyöksyjä, vaikuttavia koko ryhmän voima- ja taitohyppyjä kaikki kuorrutettuina harvinaisen viisaalla ja sydämellisen lämpimällä huumorilla.

 

Kukkofestivaali2016%20a.jpg

Victor Huusko, Orfeo Llewellyn, Pipsa Ilpala, Minna Pulsa ja Ada Forsberg on verrattoman hauskan sirkuspelleilyn, hengenvaarallisten trapetsitemppujen, pallojonglöörausten ja vaarallisten voimatemppujen taitava ja koomisen naurattava kvintetti.

Tämä viiden sirkustaiteilijan ryhmä osasi ammattilaisen tarkkuudella keskinäisen yhteistyön, loihti erinomaisella esiintymiskarismallaan, huimilla tempuillaan, jalkajongleeraavalla palloilullaan yleisön vuoroin ihastumaan, vuoroin tempun vaarallisuudesta pelästyneenä hihkaisemaan ja niin moneen moneen kertaan meidät mahan täydeltä tempuille, niiden huimapäisten pelleileville taitureille ja heidän keskinäiselle verrattoman hauskalle joukkoklovnerialleen nauramaan. Näin lahtelainen sirkus, näyttävässä helppoudessaan, todellisessa temppujensa vaikeudessa näytti sirkuksen todellisen ainutlaatuisuuden ja vaikuttavuuden rakastettavana taiteena ja jokaikäisen riemastuttavana viihteenä.

 

Parempaa alkua tälle festivaalille ei olisi voinut enää toivoa.

 

Lahtelainen sirkustaide on maan ja osiltaan myös jo Euroopan huippua. Moneen festivaalin esitykseen liput on jo loppuunmyyty.Tulkaa katsomaan, ihmettelemään ja nauttimaan oikeasta sirkuksesta. Festivaali päättyy vasta sunnuntaina.

Kukkofestariohjelma.jpg

 

Ohessa linkki festivaaleille ja lipputiedusteluihin:

 

https://kukkofestival.wordpress.com/