Onna%20ja%20Ojanen.jpg

Monna Kamu ja Eero Ojanen


Seitsemän vuosikymmentä, kuusi säveltäjää, kaksi pianistia ja yksi laulaja: Monna Kamu. Tänään 21.10. klo 19 kuultavassa konsertissa Teatteri Vanha Jukossa ovat estradilla Kamun kanssa pianisti ja jazzmies Eero Ojanen ja säveltäjä-pianisti Marjatta Meritähti.

Marjatta Meritähti

Marjatta Meritähden muistamme kokemuksissamme hyvin - täällä Lahdessa syntyneeksi, täällä Kannaksen yhteiskoulussa koulutiensä käyneeksi, täällä  pianistiksi Wiipurin Musiikkiopistossa kouliintuneeksi lahjakkuudeksi ja viimein helsinkiläistyneenä, ensimmäisenä naisena kapellimestaritutkinnon suorittaneena huippumuusikkona, jolle lastenmusiikki on myös yksi merkittävä omien sävellysten ja esiintymisten taidekenttä.Eräitä vuosia – eräitä lauluja -konsertissa kuullaan pitkän ja merkittävän uran luoneiden säveltäjien tuotantoa. Illan säveltäjiä ovat Marjatta Meritähti, Heikki Valpola, Esa Helasvuo, Henrik Otto Donner, Kaj Chydenius ja Eero Ojanen.

Monna Kamun ura laulajana alkoi 1970-luvulla Agit Prop -lauluyhtyeessä, jonka riveissä hänen alttoäänensä antoi persoonallisen sävyn yhtyeen soinnille. Agit Prop -yhtyeessä Kamu on ollut raivaamassa tietä kantaaottavalle laululiikkeelle, jota sittemmin jatkoi mm. Ultra Bra. Vuosikymmenistä on jäänyt elämään moni laulu.

 ”Konsertissa kuultavat laulut ovat kulkeneet mukanani kuin rakkaat ystävät. Osa niistä on vanhoja, monesti koettuja. Osa uudempia, vähemmän tunnettuja, sitäkin koskettavampia. Laulut ovat runoja, joissa eletään elämää, tunteita ja maailmaa. Hyvässä ja pahassa - syvältä".

http://teatterivanhajuko.fi/

 

Lis%C3%A4liite.jpg