Urmas%20Orgussaren%20maalaus.jpg

 

Viron 100-vuotisjuhlavuosi näkyy myös Lahdessa! Virolaisen Urmas Orgusaaren luontoa ja arjen yksityiskohtia kuvaavista värikkäistä maalauksista ja monipuolisista taideteoksista useat ovat valmistuneet varta vasten tähän Alex Grafix Galleriassa 6.4.18 alkaen esillä olevaan Suomen näyttelyyn.

Urmas Orgusaar on lahtelaisille tuttu jo lähes kolmenkymmenen vuoden takaa Lahden lasten kuvataidekoulun ja Tallinna lastekunstikoolin monivuotisesta yhteistyöstä. Vuosina 1991 ja 1992 Tallinnan taidekoulun opettajat järjestivät yhteisnäyttelyn Lahdessa Marianportissa. Sen jälkeen tallinnalaisten ja lahtelaisten taideoppilaitosten opettajat ovat vierailleet erilaisin taidetapaamisin, vastavierailuin ja taidenäyttelyavajaisin. Yhteisiä lasten ja nuorten kesäisiä kuvataideleirejä järjestettiin Suomessa mm. Sysmän Naumissa. Lahtelaisten oppilaiden vanhemmat pystyttivät Vääksyyn Danielsson-Kalmarin kesägalleriaan virolaistaiteilijan yksityisnäyttelyn.

Pitkään Tallinnan kuvataidekoulun lehtorina toiminut Orgusaar pitää nyt ensimmäisen oman näyttelyn Suomessa ja tarkoituksellisesti hänelle tutussa kaupungissa, Lahdessa. Orgusaaren taiteelle on ominaista luontoaihe: meri, kukat sekä menneisyydestä viestivät vanhat rakennukset maalauksina tai hiilipiirroksina. Töissä näkyvät voimakas, iloa tuottava värikkyys, pelkistys sekä tyylitajuinen sommittelu.

Urmas1a-normal.jpg

Eesti100 on virolaisten juhla, jota vietetään koko vuosi. Näyttely kunnioittaa tätä monille lahtelaisille entuudestaan tuttua taiteilijapersoonaa, hänen monipuolista, edelleen voimakkaasti inspiroivaa, uutta luovaa taidettaan sekä Eesti 100 -itsenäisyyssaavutusta, naapuruutta ja yhteistyötä.

Eestin%20ja%20suomen%20liput.jpg

Alex Grafix Galleria  Mariankatu 15  Lahti

Urmas Orgusaar - maalauksia

Tervetuloa - tere tulemast!  Vapaa pääsy. 

Ajalla 6.4.–26.4.2018

 

Lis%C3%A4liite.jpg

  • ti klo 10–18

  • ke klo 10–18

  • to klo 10–18

  • pe klo 10–18

  • la klo 10–15