Asunnottomien yö 2012

Trio Kaitsu, Aapeli ja Jykä musisoi ja yleisö nauttii kuulemastaan.

Syksyn yksi vuosittaisista koskettavimmista tapahtumista, Asunnottomien yö sai nyt kahdennentoista lahtelaistoteutuksensa lämpimissä, kirkkaan valoisissa Vesijärvenkatu 15:n sisätiloissa*. Lahti on tällä kohden kansalaistoiminnan suomalaisessa kärjessä: Asunnottomien yö -tapahtumia järjestettiin vain kahdellakymmenelläkolmella paikkakunnalla ja jälleen myös Lahdessa.


Lahdessakin elää kymmenittäin asunnottomia taivasalla joka päivä. Taas satamäärin lahtelaisia niin asunnottomia kuin vapaaehtoisia tapahtuman järjestäjiä ja tilaisuudessa poikkeavia kansalaisia - valtuutetuista ihan tavallisiin kaupunkilaisiin hernerokan ja kahvin nauttijoihin saakka - oli paikalla pohtimassa edelleen jatkuvaa suomalaisten asunnottomien ratkaisematonta tilannetta. Näin rahan ylivallan aikana asuntojen rakentaminen kääntyy päivä päivältä yhä hälyttävämmin rakennusbisneksen mukana kovanrahan asuntotuotantoon, vaatimattoman asunnon tarjontaa tai uustuotantoa ei ole Lahden alueella näköpiirissä.

Paikalle oli loihdittu hernerokan ja kahvin, runsaan maksuttoman ruoka- ja vaatekassitarjonnan lisäksi yön henkiseksi lämmikkeeksi monipuolista ohjelmaa: viihdettä kaikille läsnäolijoille ja tietoiskuja asunnottomuuden ongelmiin liittyvistä hankkeista. Tunnelma oli katossa ja kotoisen lämmin.Jukka Suomilammin kiitospuheen lämpimät sanat ja symbolisen palkinnon luovuttajien lämpimät hymyt kruunasivat tilaisuuden.

Yön merkittävä perinteinen huomionosoitus kohdistui tällä kertaa monivuotisen ahertajan ja lahtelaistapahtuman keskeisen primus-motorin Jukka Suomilammin palkitsemiseen Asunnottomien yön toteutuksista kaupungissamme.
 

Järjestelyissä mukana:
EHYT ry Lahden elokolo; Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö; Lahden Elokolon Ystävät ry; Liipolan Lähiöseura ry; Hollolan A-kilta; Lahden Sininauha ry; Kris Lahti ry; Päijät-Hämeen Mielenterveystyön tuki ry Miete; Painajainen Oy; Ruokamiehet Oy; Lahden seudun nuorisoasunnot LASNA; Päijät-Hämeen Elämäntapayhdistys ry; Nuorisoasuntoliitto NAL; PETE Lahti; SPR Lahden alueen osasto sekä lukuisat vapaaehtoiset.


http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=827&lan=fi
http://www.neuvokas.org/yhdistys/lahden_elokolon_ystavat_ry/


*
https://sites.google.com/site/yhteinentila/