Kohta neljäkymmentä vuotta ovat Lahden Aleksanterinkadun jouluvalot luoneet talventuntua kertomuksellisella kuvatarinallaan.

Lahtelaisen professorigraafikko Tapani Aartomaan 1983 suunnittelemassa kolmesataametrisessä valokollaasissa seikkailulliseen, jännittävään hiihtopäivään aamusta iltaan luovat aidon hengen värikkäät puitteet, tarinaa kertovat 11 värivalokuviota Talviaurinko, Kuusimetsä, Ketunhäntä, Puikkonen, Laturetki, Puputyttö, Yömyssy, Ketunpolku, Riekko, Lumipensas ja Talvi-ilta. Lahtelaisin hahmoista on lumiukko, nimeltään Puikkonen, syntyperäinen lahtelainen mäkihyppääjä. Tuskinpa kaupungillamme on toista näin täydellisesti lahtelaistaiteilijan hiihtolahtelaiseen talveen luotua omaa, ainutlaatuista ja kiehtovaa valoteosta - eikä taatusti millään muullakaan maailman kaupungilla.

Superteatterin%20joulu.jpg

Lahtelainen lastenteatteri Superteatteri on nyt ensi kertaa saanut nämä Suomen värikkäimmät, lahtelaisille tutut ja joka vuosi odotetut jouluvalot elämään teatterinkeinoin. Teatteri on valmistanut liikunnallisen, sirkusmaisen, musiikillisen, talvisen akrobaattisen esityksen, jossa ennakkomaistiaisina saimme nähdä lumiukon ja jäniksen huimia hyppyjä ja taitavaa mäenlaskua lumivalkeassa Lahden talvessa.

 

JOULUINEN HIIHTORETKI
Tarina Aleksanterinkadun talvivaloista.

Aivan pian on jo joulu!
Tonttu lähtee jakamaan joulupukin reestä pudonneita joululahjoja ja kohtaa hiihtoretkellään Aleksanterinkadun talvivaloista tutut hahmot ketun, lumiukon, pupun ja riekon.
Mahtavatko lahjat löytää ajoissa perille?

 

KÄSIKIRJOITUS ja OHJAUS: Tero Porali
LAVALLA: Anssi Hyvönen, Salla Santanen, Mika Seppälä

 

ESITYKSET:
KE 8.12. klo 10 (ensiesitys!)
PE 10.12. klo 18
LA 11.12. klo 13
LA 11.12. klo 15

TO 16.12. klo 10 (TÄYNNÄ!)
PE 17.12. klo 18 (TÄYNNÄ!)

LA 18.12. klo 13
LA 18.12. klo 15

http://www.superteatteri.fi/

Lis%C3%A4liite.jpg