j%C3%A4rjest%C3%B6piste.jpg

Lahdessa aivan keskustassa toimii mielenkiintoinen tapahtuma JÄRJESTÖPISTE kerran kuussa kauppakeskus Trion 2. kerroksen Palvelutorin Paja-tilassa. 

JÄRJESTÖPISTE esittelee erilaisia mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoiseen toimintaan. Järjestöpisteessä on mukava henki, aina joka kuukausi uusia asiantuntijoita, joiden kanssa on leppoisaa ja mielenkiintoista keskustella: nauttia kahvia ja pipari, pelata lautapelejäkin halutessaan ja saa jopa karkin suuhun pantavaksi. Siellä voi vain käydä pistäytymässä tai perehtyä laajemmin esiteltäviin asioihin. Kaikki Järjestöpisteen ohjelma ja esittely on vapaaehtoista ja maksutonta.

Järjestöpisteessä oli tällä viikolla 15.11. 23 esittelyvuorossa Harjulan setlementin meille monille lähes tuntematonta toimintaa. Paikalla oli näistä toiminnoista vastaavat Harjulan toimihenkilöt, joiden kanssa sai keskustella ja perehtyä melko tuoreisiin vapaaehtoistyön kohteisiin.

KAMUJA%20JAN%20VALOPILKKU%20A.jpg

Kahdessa esitteessä kerrottiin kamuista, jotka tarkoittavat kavereita.

Ensimmäisessä kerrottiin OmaKamu -toiminnasta, jossa aikuinen voi toimia vapaaehtoisena ystävänä lapselle.

Toiminta vaatii luotettavalta ja vastuuntuntoiselta aikuiselta paljon aikaa ja sitoutumista. Mutta se on palkitsevaa toimintaa: sinusta tulee kenties lapsen ainoa tai paras ystävä.

Paikalla oli kamutoimintaa vetävä, vastuullinen Harjulan toimihenkilö, jolta sai tarkempaa tietoa asiasta. Ihan ilman tietoja ja taitoja ei kamutoimintaan tarvitse lähteä. Ennen siihen ryhtymistä on 15 tunnin laajuinen kurssi, jossa käsitellään Kamuna toimimisen periaatteita käytännössä.

Lisätietoa: omakamu.fi

[email protected], p. 044 7725019

Toinen esittely oli SenioriKamusta, joka on toimintaa ikääntyneiden kamuna. Jos haluat edistää ikäihmisten arkea ja hyvinvointia, vähentää kamun tai omaa yksinäisyyttäsi, antaa kamullesi merkityksellistä tekemistä ja juttuseuraa, olet varmasti tervetullut tähän toimintaan mukaan. Vapaaehtoiset Kamuparit ovat yhteydessä toisiinsa puhelimitse tai etäyhteydellä ja tapaavat myös kuukausittain (tai miten sopivat) toisensa. Tähän toimintaan lähtiessäsi saat siihen myös koulutuksen ja ohjaajan tuen.

Lisätietoa: harjulan.fi/seniorikamu/ 

[email protected], p.044 7725034

Kolmantena saimme vielä käytännön tietoa VALOPILKKU-ohjelmasta, josta aikuiset ja nuoret voivat saada vertaistukea ja neuvoja kiusaamisasioiden selvittelemiseksi. Erityisesti tällä kertaa oli paikalla asiantunteva neuvontahenkilöstö koulukiusattuja nuoria ja vanhempia varten: toiminnan tarkoituksena on pitkään jatkuneiden työpaikka- tai koulukiusaamisasioiden tilalle löytää yksilöiden vahvuudet esiin - ja saada apua ja uutta elämänvirikettä keskustelemalla ja tarvittaessa vertaistukiryhmässä kokoontuen.

Lisätietoa: valopilkkuja.fi 

[email protected]p. 044 7725015  ja  050 5901134


Seuraava JÄRJESTÖPISTE on avoinna keskiviikkona 13.12.23 klo 14-17 ja taas uusin aihein, asiantuntijoin ja järjestöin vapaaehtoistoimintaa esitellen.


Järjestöpisteen ohjelman järjestelyistä vastaa Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto.

Projektityöntekijä

Milla Pyyhtiä

050 470 6431
[email protected]

Alueellinen koordinaattori

Hanna Virtanen
050 436 2251
[email protected]