T%C3%B6yrykatu1-normal.jpg

 


Kevään vaihtuessa kesän täyteen vehreyteen huumaavien sireenien tuoksuessa täällä Lahti -kaupungissa on minulla kutkuttavan odottava mieliala lahtelaispolitiikan monista lähiratkaisuista.

 

Lahti uudistamistielle

Esimauksi saimme parin viimekuun aikana uuden museonjohtajan Timo Simanaisen ja koulutoimenjohtoon tuoreen, ennakkoluulottoman Lassi Kilposen:  iloksemme virkamiesvalinnoissaan Lahti on lähtenyt ennakkoluulottomalle uusien tuoreitten voimien valinnan ja pinttyneitten perimyskäytäntöjen romuttamisen uudistamistielle.

 

Kansalaistoiminta Lahden ykköseliitin ratkaistavana

Ensi viikolla ratkeaaa myös lahtelaispäätöskulttuurin yksi tärkeä suunta: maanantain 14.6.2010 kokouksessaan Lahden kaupunginhallitus linjaa koko kiinteistömassansa arvon ja tarpeellisuuden. Samassa yhteydessä sillä on valta antaa arvostus Lahden imagoon keskeisesti liittyvälle Lahden konserttitalolle ja päätösesitys sen tulevasta kohtalosta.

Keskeisimpänä päätöslinjauksenaan kaupunginhallituksemme ottaa kantaa kaupunkimme vapaaehtoisen kansalaistoiminnan todellisesta, ei vain juhlapuheissa paasatusta merkityksestä: Töyrykadun mökin kohtalo on silloin kaupunginhallituksen, päättäjiemme ykköseliitin käsissä.

Tätä taloa ovat museo ja kansalaisyhdistykset pyrkineet nostamaan lahtelaisen rakennuskulttuurin ja menneisyyden ainutlaatuiseksi esimerkiksi ja kansalaisten toimintakulttuurin tapahtumakeskukseksi. Salpausselän luonnonystävät ry,  Lahden seudun vanhemmat ry sekä Liekki ry ovat tehneet uhrautuvaa työtä viime kesästä lähtien päätöskulttuurin muuttamiseksi lahtelaisesta nuivasta traditiosta aktiiviseen, virikkeelliseen kuntalaistoiminnan suuntaan. Varsin merkittävää on, että Töyrykadun talon käyttökustannukset ovat  yhdistykset sitoutuneet kokonaan kustantamaan.

 

liekkiyhdistys.wordpress.com

 

P.S.  14.6.2010

Talon kohtalon käsittelyvaiheet selviävät ylläolevasta linkistä