Lohko%202Hyv%C3%A4skyl%C3%A4.jpg

Kari Lohko  Eestisarja: Pilotka ja haarapääsky 2017

 

Kolmen Lahden Muotoiluinstituutin pitkäaikaisen opettajan taide elää ja kiertää ympäri maata. Tänä kesänä kahdeksatta kertaa järjestetyn näyttelyn löytää jälleen paljolti uusiutunein tuorein teoksin Jyväskylän Taiteilijaseuran Galleria Beckeristä kaupungin keskustasta.

 

Maan mainio galleria on harvinainen taidetta kunnioittava nykyrakennus: tunnetun jyväskyläläisen taidemesenaatin hankkima ränsistynyt, suojeltava puutalo vuodelta 1903, jonka hän kunnostutti viimeisen päälle tyylikkääksi, 1900-luvun alun henkeen.

Tiloista suuri osa on vuokrattu Jyväskylän Taiteilijaseuralle ja se on keskittänyt monet erilaiset kulttuuritapahtumansa tiloihin, erityisesti ympärivuotisen näyttelytoimintansa. Valoisat tilat antavat taiteelle suuret toimivat pinnat taiteen puhutella lattiasta kattoon seinäpintojen täydeltä.

 

Kari Lohkon koen uusineen ilmaisunsa sanomaa ajankohtaisuutta havainnoiden. Hän ottaa kantaa naapurimaan Viron tapahtumiin ja luo niistä raikkaasti assosioivan luonnonläheisen poliittisen synteesin sekä visuaalisesti hallitun maalauksen suuntana maan tulevaisuus.

 

Happonen%20Jyv%C3%A4skyl%C3%A4.jpg

Matti Happonen  Elämän jälki 1,2,3  2016

 

Matti Happosen savukierteiset veistokset tuntuvat tuttuinakin hallituilta ja puhuttelevilta teoksilta, joilla on sanottavaa rytmillään ja toistuvuudellaan. Mika Heinosen leikkisät ja hauskat huumoria täynnä olevat ajatustähdenlennot veistoksin tuovat katsojan hymyjuonteiden ja nauruhermojen askarreltavaksi hassuttelevaa riemua ja mielleyhtymää.

 

Happonen%20uusin.jpg

Mika Heinonen  Damokleen vuode  2017

 

Kaikkiaan näyttely on jälleen hallittua katsottavaa ja kolmen täysin erilaisen taiteilijan vaikuttavan levollinen, originelli, lähes kolmenkymmenen teoksen kokonaisuus.

 

http://www.jkltaiteilijaseura.net/nayttelyt/17_happonen-heinonen-lohko.htm