Aleksanterink.33a.jpg

Aleksanterinkatu 33, Lahti

Alkuaan entisen 1950-luvun ravintolatila Keulan salin, sittemmin Lahden kansanopiston kuvataideopetustila Artelliksi kalustetun, hiljattain taideopetuskalusteistaan puretun ja juuri paraikaa korkeatasoiseksi kirppikseksi sekä kalustemyymäläksi rakentuvan salin perältä löytyy yllätys. Valtaisan tilan viimeisestä ovesta avautuu näkymä uuteen, urbaanin valkein seinin, nousevin 60 hengen katsomoin, ruhtinaallisen hyväasentoisin, selkänojallisin, numeroiduin katsomotuolein varustettuun studiomaiseen teatteritilaan. Lahteen on syntynyt harvinainen, uusi teatteri - SUPER teatteri - ja sille viehättävän intiimi teatteritila. Vielä ällistyttävämpää on koko idean tarkoitus - esittää vakituisesti teatteria pääasiassa lapsille kirjoitetuin ohjelmin.

 

Tällaiset unelmaiset kulttuurisuunnitelmat saavat kuitenkin myös uskottavat realisminsa, sillä niiden takana ovat tutut, varmat ja hyvätasoiset kulttuuripersoonallisuudet. He ovat ryhmittyneet nyt SUPER teatteriksi ja muodostaneet myös toimintaorganisaation, viidentoista näyttämötaiteilijan osuuskunnan.

 

Tero%20Porali.jpg

Tero Porali katselee luottavaisena lapsiteatterin tulevaisuuden korkeuksiin.

 

Me lahtelaiset olemme saaneet jo usean vuoden ajan todistaa Tero Poralin tuottamia, kirjoittamia ja ohjaamia laadukkaita lastennäytelmiä niin Lahden Radiomäellä, Svinhufvudinkadun sisäpihalla kuin kiertävinä esityksinä kaupunginteatterin tiloissa ja ympäri kaupunkiamme. Lisäksi sama superteatteritaiteiljoiden joukko on jo parina kesänä tuottanut myös laadukasta ja hauskaa suomalaisaiheista kesäteatteria Myllysaareen.

 

Superteatteri3.jpg

Naapurin Hurja Hilda -näytelmä starttaa jo torstaina 24.3.2016  klo 9.30, 11.00 ja 18.00.

 

Lahtelainen teatteritarjonta lapsille on ollut viime aikoina todella niukkaa, sattumanvaraista ja usein vain velvollisuudesta tehtyä, sillä kaupallisuus on vallannut ammattiteattereittemme ohjelmistot. SUPER teatterin esitykset arkena ja viikonvaihteina myös sunnuntaisin ovat lahtelaista odotettua perheteatteritarjontaa parhaimmillaan.

SUPER  teatterin studionäyttämöllä on teatteria koko perheellle: lapsille, nuorille tai aikuisille tarkoitettuja esityksiä sekä useita musiikillisia vierailuesityksiä jo tänä keväänä.

 

Alla linkki SUPER teatterin kevään teatteriesitysten ohjelmaan, esityspäiviin ja yhteystietoihin:

 

http://www.superteatteri.fi/