LAhen vaakuna.jpg

 

Kaupunkimme päättäjien aivoitukset ja todellisuus tuntuvat oirediagnoosissaan selvästi kaksijakoisilta, samankaltaisilta kuin jakomielitautisen taudinkuva - korkeimpien virkamiesten kaikissa kuvitelmissa ja kansalaisilta kerättyjen veroäyrieuromiljoonien tuhlauksissa täysin maanisilta, mutta kaupungin asukkaiden todellisuus sisällöltään tyhjältä, depressiiviseltä, hyvän elämän mahdollisuudet mitätöidyltä.

 

Scanian lahtelaistehtaan kuljetusajoneuvojen valmistajien lippulaivan lopettaminen, sen lähes kolmensadan henkilön ammattitaito ja heidän liki viiteensataan laskettava perhekuntansa - kaikki on tänään kansainvälisen taantuman mukana nollattu tarpeettomiksi.

 

Entä Lahden kaupunki. Se ehti jo pyytää ahdinkoonsa Suomen valtiolta apua samoin kuin valtio tarjosi Jämsän Kaipolan tehtaalle ja Naantalin öljynjalostamolle.

 

Samalla Lahtemme kuitenkin valheelliseen tapaansa kuin kasvonsa kaikelle todellisuudelle kääntäen rehentelee  julkisuudessa juhlavaatetuksellaan rakentavansa oikein lasikattoa hallintonsa norsunluupalatsin sisäpihan katteeksi, Eliel Saarisen suunnittelemaan suojeltuun yli satavuotiaaseen Lahden kaupungintaloon ja heittävänsä siihen 30 000 000 € (kolmekymmentämiljoonaa) lähestyvän loppusumman meidän veronmaksajien euroja.

 

Lahden kaupungintalo on sisältä ja ulkoa, myös pihalta täysin toimivassa kunnossa ja harvinainen rakennus tässä maassa ja erityisesti tässä kaupungissa. Itselläni on kaupungintalon sisäpihan toimivuudesta yli kymmenen kesän osalta myönteiset kulttuuriset kokemukset monien satojen yleisökatsojien kanssa. Raitis ilma ja huippu akustiikka, jylhät, komeat ja korkeat seinät ympärillä, kattona avara taivas, jykevän porttikäytävän rautaportein sulkema intiimi tila teatterina ja miljöökokemuksena on ainutlaatuista koko Euroopassa.

AleksisKivi-vainaa-normal.jpg

Lahden kaupungintalon pihalla 1973

Eturivi Mari Renvall, Kari Lohko, Anneli Panusalo, toinen rivi Tarmo Virtanen, Matti Pukkila, Minna Jokinen, Pekka Liski, Sirpa Stenroos, ylärivi Yrjö Juhani Renvall,Tarja Valkama, Juha Liski

 

Ensi vuonna täällä Lahdessa alkavaa Euroopan vihreä ympäristöpääkaupunki -typeryyttä kaikin verovaroin tämä pröystäilyynsä tukehtuva, nousukkaitten hallitsijoitten kaupunki suitsuttaa ja huutaa nyt omilla epäonnistuneesti uudistetuilla nettisivuillaan, suurin mainostauluilmoituksin, panderollein, miljoonilla palkatuin henkilökunnin, tv-mainoksin kuin hukkuva haaksirikkoinen viimeisenä oljenkortenaan jo taloutensa ja työllisyytensä karikolle ajautuneessa hädässä.

Koloo1.jpg

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2020/04/kestava-lahti-saatio-1

 

Me tämän kaupungin asukkaat kelpaamme veroäyrimiljoonillamme tämän herrojen vihreäpääkaupunkihuvin rahoittamaan. Yksi tuon huvin ällöttävimmistä ja mauttomimmista pokerikorteista on näyttää muille suomalaisille ja maailmalle taustalle kerätty kyseenalaisten julkkisten Kestävä Lahti -säätiö, joka muodostuu mahdollisimman nimekkäistä - ei lahtelaisista - julkkiksista ja hoitaa seuraelämän ylätason itseensä tyytyväisen glamourin. Tosin huomasimme maamme valtalehden Helsingin Sanomien 19.9.20 merkkipäiväartikkelista, ettei tämän säätiön yhteiskuntakoneistossa menestynyt puheenjohtaja 70-vuotishaastattelussaan noteerannut lainkaan tätä Lahti Euroopan vihreä ympäristöpääkaupunki säätiöpuheenjohtajuuttaan ansioportaissaan, vaikka luettelo ansioista oli muuten hyvin pitkä. Viisas vaikenee tarvittaessa asioiden todellisuuden selvitessä.

https://www.hs.fi/historia/art-2000006640577.html

 

 

 Mutta täällä Lahdessa remellysuho omasta erinomaisuudesta jatkuu. Inhimillisen elämän solidaarisuuden loppuakordit aloitti kaupunkimme valtalehti Etelä-Suomen Sanomat, joka avasi jo viime kevään huhtikuussa ihmismielten vahingonilon varastot pääkirjoituksellaan siitä, miten upeaa on, ettemme joutuneet voittamaan tuota vihreäpääkaupunkititteliä juuri kuluvaksi 2020-koronavuodeksi, vaan se lankesi Portugalin Lissabonille ja sen asukkaille. Maailmaa ja ihmiskuntaa ravistelevalla pandemialla oli todella ala-arvoista, moraalitonta ilkkua statustyperyyden voittaneen kaupungin epäonnea.

 

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2020/04/myotatunto-kateissa

 

 

 Par'aikaa tänään tiedämme, että sama koronapiina jatkuu maailmassa entistä voimistuneempana: Lahti on vielä pahemmin kompastumassa omaan nilkkaansa, sillä koko maailma on sulkeutumassa yhä enemmän tulevien vuosien ravistellessa pandemialla jokaista ihmistä, puhumattakaan matkailusta ja turismista, joihin koko ympäristöpääkaupunki -typeryys perustaa glooriansa ja saavutuksensa.

 

Luulin, että Etelä-Suomen Sanomien mauton ilkkuminen olisi jäänyt vain erehdykseksi - vielä mitä. Samaa mantraa toitottaa jo muutenkin ajattelussaan yksinkertaiseksi todettu kaupunginhallituksen kyseenalaista polkupyörävihreyttä edustava II varapuheenjohtaja Aleksi Mäntylä - saman lehden 7.9.2020 julkaistussa haastattelussa.

 

Aleksi%20M%C3%A4ntyl%C3%A4%20%C3%B6.jpg

”Lissabonille jäi tänä vuonna aikalailla mustapekka käteen. Onneksi emme voittaneet vuotta aikaisemmin”, iloitsee Mäntylä.

Suomalaisittain ja eurooppalaisittain harvinaiseen, maailmankuulun arkkitehdin Eliel Saarisen luomaan rakennusylpeyteen, todelliseen rakennushistorialliseen, suojeltuun nähtävyyteen tämän moraalittoman Lahti-hallintokoneiston tulevien pormestareiden on vasta lasikatoin varustettuna - rakennusperintölain suojelusta välittämättä - armollisesti saatava sisään astua, oleilla ja röyhkeästi nautiskella alamaistensa hallitsemisesta.

 

 

PS

Tekstin yhteydessä olevat siniset linkit tuovat lisävalaistusta asiaan.

 

Lis%C3%A4liite.jpg