<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

2010681.jpg

Kuntavaalien aikana tutut ja tuntemattomat kuntalaiset muuttuvat numeroiksi. Merkillinen ilmiö: meillä on valittavissa vain numeroita, joista yhden raapustamme sermien takana äänestyslippuumme.

Riittävä määrä samaa numeroa takaa numerolle pääsyn kunnanvaltuustoon.

Mitä nämä numeromme saavat aikaan? Mitä yli kolmesataa erilaista numeroa meille lahtelaisille lupaavat?

Neljän vuoden aikana numerot muuttuvat lupauksia antaneista, tekoihin aikoneista, ylväin päämäärin valtuustovaltaan ryhtyneistä, usein inhimillistä hätää lievittämään lupautuneista lähimmäisehdokkaista pelkiksi tyhjiksi numeroiksi.

 

 

Jättiläisiä valittavanamme

 

2009483.jpg2009482.jpg

 

Tuttavamme kahvipöydässä ihmettelimme läheisen Konserttitalon vierellä näkyvää valtavaa nosturia. Hämmästykseksemme se ripusti seinälle koko seinän täyttävän mainoksen yhdestä kaupunkimme ehdokkaasta. Kun kävin ottamassa kuvan jättimainoksesta, vastaani tuli vanhempi rouva, joka nähdessään kuvaustapahtumani sanoi: "Luulevatko nuo todella meitä niin älyä vailla oleviksi, että suuruudellaan ja suuruudenhulluudellaan saisivat meidät heitä äänestämään."

Samanlainen kuvajätti on Vesijärvenkadulla Rautatieasemalta kohti keskustaa lähdettäessä: siinä ehdokkaan nenä on jo yhtä suuri kuin kadulla odottavat rattaat.

 

2010665.jpg

Eikä tämmöinenkään kuvajätti ole harvinainen, tällä ehdokkaalla on mainoksessaan autoa isompi naama.

Lahen uutisia on poistanut ylläkuvatuista lahtelaisjättiläisistä numerot. Mitä heistä enää on jäljellä?

 

 

2010681.jpg

 

Tärkeäksi luulemamme numeron raapustaminen ei ole tuottanut arvojemme mukaista elämää - saati numeroiksi muuttuneitten edustajiemme lupauksien toteutumista.

Meidän osamme on vain raapustaa numeroita kerran neljässä vuodessa - muuten meistä numerottomista ei ole väliä.

On meillä yksi toivo - kunpa tällä kerralla raapustaisimme sellaisen numeron, joka edes vähän välittäisi meistä numerottomista - kaupunkilaisista.