Kaikki%20is%C3%A4ni%20hotellit.jpg

Jussi-Pekka Parviainen, Ilona Pukkila

 

Teatteri Vanha Juko tuo syksyn ensi-iltaansa monisataasivuisen  John Irvingin kirjajärkäleen Kaikki isäni hotellit näytelmäsovituksen alle kolmituntisena dramatisointina.

Tänään, viikkoa ennen ensi-iltaa teatteri esitteli näytelmäänsä lehdistölle ja muille kiinnostuneille. Pieni katkelma esityksestä viesti tiiviistä, hyvästä, elämänsykkeisestä, yllätyksellisestä draamasta ja mielenkiintoisesta dialogista perheen asemasta ja merkityksestä kaikkialla maailmassa.

 

Teoshan sijoittuu jonnekin 1950-luvulle ja sen esityskatkelmasta ymmärsi hyvin perheinstituution olevan länsimaissa hyvin samantapainen: mies on perheen pää, jota päätä perheen nainen kääntää omaan, haluamaansa suuntaan. Jokaisessa perheessä on omat jännitteensä, yhteenkuuluvuussiteensä, persoonallisuutensa, valtarakenteensa, seksielämänsä, surunsa ja hauskuutensa, lapsensa ja lemmikkinsä, ajanvietteensä ja ne tärkeimmät – haaveensa, odotuksensa ja kuvitelmansa elämästä ja onnellisuudesta.

 

Linda%20%20Wallgren.jpg

Linda Wallgren esitteli ohjaamansa näytelmän.

 

Luontevanoloisen huumoritäyden perheidyllin näytelmästä paljastuu perheen merkitys kirjoittamattomine lakeineen ja poikkeuksellisen harvinaisine yhteenkuuluvuusvoimineen, joka maailman heitellessäkin puolustaa perheenjäsenten oikeutusta ja pitää perheen koossa.

 

Teos astuu siis Teatteri Vanha Jukon näyttämölle 15.9.17 ja haastaa meitä liikuttumaan, huvittumaankin, mutta  ennen muuta ajattelemaan inhimillisyyden kaikilla asteikoilla.

 

 

 

John Irving  KAIKKI ISÄNI HOTELLIT

ohjaus Linda Wallgren  dramaturgia  Marko Järvikallas                                

puvustus, tarpeisto ja visuaalinen toteutus: Hanna Kaitila
valosuunnittelu Simo Saukkola
äänisuunnittelu Janne Louhelainen
näyttämöllä  Markus Karekallas, Onni Karekallas, Minja Koski, Jarkko Mikkola, Maria Nissi, Jussi-Pekka Parviainen, Ilona Pukkila, Simo Saukkola

http://teatterivanhajuko.fi/kaikki-isani-hotellit/

Lis%C3%A4liite.jpg