Emma%20-LKT.jpg

Emma - Henna Wallin

Kuva Johannes Wilenius

Pienellä näyttämöllä saa 18.1.2024 ensi-iltansa Jane Austenin romaanista Kate Hamillin tekemä sovitus EMMA.

Sen sisältönä on rakentaa ihmisten välisiä ajatussiltoja ja tunteita menneen maailman ja tämän päivän välillä.

 

”Emma on älykäs, kaunis, koulutettu ja varakas. Harmillisesti 1800-luvun alussa parasta, mitä lähes täydellinen nuori nainen voi tehdä, on olla jouten. Mutta joutenolo ei Emmaa kiinnosta – hän haluaa tehdä jotain merkityksellistä, kiinnostavaa ja ehdottomasti hauskaa! Niinpä hän ryhtyy ystäväpiirinsä amoriksi, rakkauden lähettilääksi.

Sinkkuystäviensä kohtaloita yhdistäessään Emma sekoittaa sekä muiden että oman rakkauselämänsä. Paitsi ettei hänellä ole rakkauselämää. Ei ole. Eikä tule. Sitä hän ei tarvitse, ei todellakaan! ”

 

Kate Hamill  EMMA

Suomennos on Tommi Kainulaisen, ohjaus Lija Fischerin, lavastus Tiina Hauta-ahon, valot Jyri Suomisen, äänet Tatu Virtamon, naamiointi Anu Reijosen

Rooleissa: Tomi Enbuska, Saana Hyvärinen, Mikko Pörhölä, Nenna Tyni, Henna Wallin, Miikka Wallin, Liisa Vuori, Lumikki Väinämö

 

 

KUNINKAAN PUHE on ensi-illassa 24.1.2024 Suurella näyttämöllä

Kuninkaan%20puhe.jpg

Päätehtävissä Teemu Palosaari ja Tapani Kalliomäki

Kuva Tommi Mattila

”Eurooppa liikehtii levottomasti ja Englannissa tarvitaan vanhenevalle Yrjö V:lle manttelinperijä. Ensimmäisenä kruununperimisjärjestyksessä on David, joka kuitenkin haluaa naida edelleen naimisissa olevan amerikkalaisnaisen, Wallis Simpsonin, puhumattakaan siitä, että hän flirttailee avoimesti natsien kanssa.

Sitten on myös nuorempi veli Bertie, mutta tätä vaivaa vakava änkytys. Ei kai hän voi ottaa vastuuta kokonaisesta imperiumista, kun ei saa edes yksinkertaista tervehdystä suustaan?
Kuninkaan puhe perustuu tositapahtumiin ja on lämminhenkinen kertomus kahden miehen epätodennäköisestä ystävyydestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta ja siitä, onko tärkeämpää se mitä sanotaan vai miten se sanotaan?"

 

David Seidler  KUNINKAAN PUHE

OHJAUS Tommi Kainulainen, lavastus Milja Aho, puvut Riikka Aurasmaa, valot Harri Peltonen, äänet Jukka Vierimaa, koreografia Saara-Elina Partanen, naamiointi Kati Keronen

 

ROOLEISSA  Annukka Blomberg, Jori Halttunen, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Tapani Kalliomäki, Joni Leponiemi (vier.), Olli Paakkanen (vier.), Teemu Palosaari, Saara-Elina Partanen (vier.), Aki Raiskio, Eerik Kuronen (vier.) 

 

Palaamme esityksiin niiden ensi-iltojen lähestyessä.
 

 

 

Lahden kaupunginteatterin kevään 2024 ohjelmisto:

Suurella Juhani-näyttämöllä:

Nummisuutarit 24.2.24 saakka

Tootsie 4.5.24 saakka

 Kuninkaan puhe 18.5.24 saakka

 

Pienellä Eero-näyttämöllä

Lokki 25.4.24 saakka

Vihervaaran Anna 18.5.24 saakka

Emma 18.5.24 saakka

 

 Aino -studionäyttämöllä

Kaaos 21.3.24 saakka

 

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/tuotannot/