T%C3%B6yrykatu1-normal.jpg

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2010/06/lahti-sireenien-aikaan

Suomi on yksi niistä maailman hyvinvointivaltioista, joissa jo pitkään vallinnut päätöskulttuuri muuttaa arjen: bisnestä hyödyttäviksi yksityisiksi yrityksiksi (terveydenhoito, sairaalat, koulutus, koululaitokset, sosiaaliset huoltojärjestelmät). Tämä yhteiskunnallinen poliittinen suunta on maassamme näinä aikoina huipussaan. Suomen kansa alkaa olla yhä tyytymättömämpi tällaiseen yhteiskuntamuutokseen ja sen pienentyviin verovaroilla saataviin palveluihin, joista tuloksena on jo nyt ihmisen luontaista yhteistä hyvinvointia vieroksuva kylmä ja kova, epäinhimillinen ja  eriarvoinen yhteiskunta.

Ympäri maailmaa kautta aikain tällaiselle inhimillisyyttä kaihtavalle hallintokulttuurille vastapainoksi on syntynyt ruohonjuuritason elävien ja toimivien, osallistuvien kansalaisten lukuisia pieniä ja suuria kansalaisliikkeitä ja yhteenliittymiä. Yksi on lahtelainen Liekki ry, jonka kansalaistoiminta on esimerkeillään, käytännön aloitteillaan ja arjen toimintatuloksillaan saanut merkittävänä tunnustuksena kutsun Roomaan kansainväliseen konferenssiin. Onnittelemme ja jäämme odottamaan kansalaisvaikuttamisterveisiä Roomasta!

 

sic-logo-round-rome-2015

SIC!2015 Rome

24.–27.9.2015

Liekki osallistuu Social innovators connected -verkoston järjestämään SIC!2015 Rome -konferenssiin, joka järjestetään Roomassa 24.-27. syyskuuta. SIC! on avoin kaupunkiaktivistien ja sosiaalisten innovaattoreiden verkosto, joka järjestää myös kansainvälisiä tapaamisia. Tulevassa Rooman-tapaamisessa kohtaavat viisikymmentä osallistujaa viidestätoista eri maasta. Mukana on neljä suomalaista.

Liekin  lisäksi muut suomalaiset osallistujat ovat helsinkiläisen Rhea Solutions Oy:n Johanna Kohvakka ja Sini Suomalainen sekä Saana Konala Rovaniemeltä. Toiminnanjohtajamme Hanna Virtanen on innoissaan yhdistyksen pääsystä osaksi kansainvälistä verkostoa. Projekti-ideamme liittyy lähiöihin ja kulttuuriin, toivottavasti saamme suunnitelmaa kehitettyä eteenpäin Roomassa. Konferenssissa pääsemme mukaan toisten osallistujien projekti-ideoiden kehittämiseen. Yhdistyksemme tärkein tehtävä on omalta osaltaan vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa ja juuri sitähän sosiaaliset innovaatiot tekevät.

Sosiaalinen innovaatio on uudenlainen tapa tehdä asioita. Sosiaaliset innovaatiot, kuten aikoinaan syntyneet naisten äänioikeus, kirjasto ja peruskoulu, tekevät ihmisten arjesta parempaa. SIC!-verkosto yhdistää ruohonjuuritason ideoijat ja innovaatioiden toteuttajat.

Liekki ry osaksi kansainvälistä verkostoa