Poliittisen päätöksenteon koukeroita

Näinä päivinä ihmettelemme suomalaisen poliisitoimen ylimmän johdon, sisäministeri Päivi Räsäsen toimia. Olen Räsäsen toimia kyllä päivitellyt ennenkin usean vuoden ajan, sillä minua on jo monet vuodet tökkinyt hänen puhemyllynsä vuolaus ja tyhjäsisältöisyys. En ole tällaisen puhetulvaisen ihmisen sanaan ja elämänarvojen kapea-alaisuuteen viehättynyt.

Tänään ihmettelen hallintotapamme päättämisjärjestystä. Suomen poliisitointa ministerin johdolla järjestellään näin:
1) Ensin annetaan
sisäministeriöstä julkisuuteen moneen kertaan kansalaisille tieto , että poliisitointa supistetaan rajusti, varsinkin liikkuva poliisi - joka mielestäni on yksi puolueettomimmista ja tasapuolisimmista järjestyksenpitäjistä tässä maassa - lakkautetaan.
2) Tänään taas annetaan median kautta tietoa, että nyt perästäpäin tätä ministerin sotkua aletaan vasta selvittää selvitysmiehen avulla. Tähän tehtävään on vielä erisävyisin ja erisisältöisin tiedottein ehdolla meidän Lahden oma poika, diplomaatti, herrasmies ja ainoa tuntemani vilpitön symppis kaupungissamme, Kari Salmi.
Päivittelen moisen selvitystehtävän mahdottomuutta.


Kari Salmi


Suomalaisen äänentoistotekniikan ongelmia

L
aitan  tähän vielä toisenkin ihmettelymme lukijani pohdittavaksi.


Paavo ArhinmäkiJyrki Katainen

Suomi Nokioineen ja teknisine osaamisineen paistattelee maailman medioissa moderneimpien, kyvykkäimpien maiden etujoukossa.
Televisiossa, konserttitaloissa ja teattereitten tuotannoissa äänentoiston käytännössä - liiallisen volyymin lisäksi - äänentoistolaitteiden mikrofonipäät eivät ole kiinnostaneet suunnittelijoitamme ja keksijöitämme. Oli säälittävää katsella TV-vaalitentissä, kuinka niskalenkillä kiinnitetyt poskilihaksia kiristävät mikrofonit selvästikin häiritsivät poliitikkojemme luontevaa puheentuottamista.


Diandra Flores

Yhtä paljon oli ihmettelemisen aihetta samaisessa mikrofonitekniikassa, kun ajankohtaisohjelman lauluartistien komeettahuippu syö mikrofonia koko esityksensä ajan: kasvojen kokonaisuutta ei kuulija enää näe, yhteiskäyttöinen mikrofoni myös pelästyttää hygieniallaan: mikä todellinen keräävä basillien ja bakteerien pesä! Päivittelen.