Saksalan%20maisteri.jpg

Ainopuiston teatterin kesän Lahti-trilogia tulee päätökseensä, kun tiistaina 7.8.18 saa ensi-iltansa Anttilanmäen paikallishistoriaan perustuva näytelmä. Sillä on autenttinen esityspaikka - Anttilanmäen pieni idyllinen kaupunginosa, jossa Saksalan maisteri eli ja vaikutti - sekä esittäjinä jälleen kolmenkymmenen näyttelijän taiteilijajoukko ja vielä orkesteri Reino Helismaa -musiikkeineen, kaikki todellisuutta juuri sota-ajan jälkivuosikymmenten Lahdessa.

SAKSALAN MAISTERIN OMENATARHA -näytelmä vie katsojat Anttilanmäelle kesään 1959. Anttilanmäen koululaiset ovat palanneet kesälomiltaan ja tutkitaan, ovatko kaikki kasvit kerättyinä kasvioihin. Kunnallisvaaliehdokas kiertelee puhumassa työläiskaupunginosan tulevaisuudesta, kutomon naiset pohtivat työntekemisen arkea, osuuskaupan myymälänhoitajalla ja kiertävällä sairaanhoitajalla on ihmissuhdeongelmia, Maisterin taloudenhoitajalla on täysi työ suojella isäntäänsä huonoilta naisilta  – ja Saksalan maisterin polkupyörän takakumi puhkeaa.

 

Näytelmäteksti pohjautuu osin ”Anttilanmäki elää. Eläköön Anttilanmäki!” -historiateokseen. Esityksen on kirjoittanut ja ohjannut Timo Taulo.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2017/05/anttilanmaki-elaa

 

Tiedot esityksestä:

 

http://www.ainopuistonteatteri.fi/saksalan-maisteri/

 

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2018/07/viipurin-ja-lahden-reippaat-1

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2018/06/mukkulan-kartanon-mariat

 

 

Lis%C3%A4liite.jpg