Vapise Lahti - kansalaiset tulevat

 

1782838.jpg<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 Kansalaisaktivistit Lea Kähäri ja Petri Alastalo luovuttavat ja

 

1782839.jpg1782840.jpg

Veli-Pekka Toivonen vastaanottaa adressin Lahden teknisessä virastossa

 

Tänään Lahden Ranta-Kartanon rakentuminen sai uutta, vitaalista ja inhimillistä väriä: Ranta-Kartanon puistomaisen rakentamisen puolesta perustettu kansalaisadressi 1200 allekirjoittajan  painoarvolla luovutettiin Lahden teknisen ja ympäristötoimen esittelijälle Veli-Pekka Toivoselle.

Ilmassa oli mediasähköistä tunnelmaa – sillä TV2:n kuvausryhmä ikuisti tämän lahtelaisittain harvinaislaatuisen kansanryhtiliikkeen  komean aikaansaannoksen Hämeen alueuutisiin.

 

Kaupungin edustajana adressin vastaanottanut V-P Toivonen sanoi suuren allekirjoittajamäärän merkitsevän suunnittelijoille ja päättäjille uudenlaista pohdintaa asiasta. Hän kertoi, että kuntalaiset ovat lähettäneet kirjallisia kannanottoja Ranta-Kartanon  suunnitelmista ennennäkemättömän paljon.

Adressin nimienkeräys internetissä, Lahden linja-autoasemalla, Lahden markkinoilla ja ties missä kaikkialla jatkuu vielä kuukauden pari.

Adressin ensimmäinen allekirjoittaja Petri Alastalo ei ihmettele nimien määrän kasvua nopeutuvassa vauhdissa: lahtelaiset ovat viimeinkin heränneet puolustamaan omaa, ainutkertaista luontomaisemaansa  ja oikeuksiaan nauttia sen kauneudesta.

 

Joko allekirjoitit adressin?

 

http://www.adressit.com/ranta-kartano

 

 

 

 

 

Lahti -lato pullistelee kymmenistätuhansista farmareista 

 

1782813.jpg

Maatalousnäyttelyýyn rakennettu valtava navetta asukkeineen

 

Farmari 2008 Suomen Maatalousnäyttely avautui tänään Lahdessa Urheilu- ja messukeskuksessa. Valtava alue oli hienosti rakennettu kokonaisuus täynnä tapahtumia, esittelijöitä, maatalouselinkeinon perinteistä karjaa, uuden uutukaisia koneita, toiminta- ja tuote-esittelyjä, maistiaisia, tapahtumia ja pulskanpuoleista hyvinvoivaa ihmismassaa pellot ja pientareet  tulvillaan silmien ja mielen iloksi ihmetellä.

 

1782817.jpg

Hyvinvoiva isäntä ja hänen karjaansa

 1782893.jpg

Vuoden luomutila Pöytyältä esittelee palkittuja puuro-ohrajauhojaan, joita ei tarvitse edes keittää

 

1782938.jpg

 

Kankurin Ilo - lahtelainen vapaamuotoinen työyhteisö esittäytyy kudontatuotteillaan

 

Maatalousnäyttely on ammattilaistapahtuma – niin ainakin tällaisen kaupunkilaispojan, vaikkakin Seestan kartanon Koivumäen torpan pojanpojan silmin ja ajatuksin koettuna.

 

1782827.jpg

Oman järjestön väkeä

 

Ammattilaisille ja miksei tavallisillekin kuluttajille uutuustuotteiden ja tiedon ohessa haetaan myös hyvää mieltä.

 

1782807.jpg

Äiti lapsineen

 

1782815.jpg

Lypsämisen uusinta robottiautomatiikkaa

 

1782822.jpg

Välähdys uusien koneiden valtakuntaan ihmetyttää maallikkoa - koneiden korkeat hinnat taitaa maksaa tuotteiden ostaja kohonneissa hinnoissa

 

 

1782832.jpg

Rotuhevosesittelyä

 

Parhaimmillaan tapahtuma innostaa maatalouden ammattilaisten lisäksi maaseudusta ja sen tarjoamista elämyksistä kiinnostuneita kävijöitä, miksei myös ammattia suunnittevia tai vaihtavia kansalaisia.

 

1782823.jpg

Ammattioppilaitoksen kunnioitustaherättävän kokoinen työväline -leikkuupuimuri

 

 1782897.jpg

 

Maatalousnäyttely Lahdessa 31.7.-3.8.2008

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/Farmari