Maailma%20muuttuu.jpg

 

Maailma muuttuu, Galleria Uusi Kipinässä 13.1.-31.1.2021

Olimme viimeistä vuotta opiskelemassa keväällä 2020, kun kaikki muuttui ihan täydellisesti: valmistuimme ammattitutkintoon, artesaaneiksi. Uuteen elämään. Asiat ovat nyt muututtuansa erilaisia. Niihin pitää vain tottua, jos niistä ei tykkää tai päinvastoin.

 

Näin pohtivat viime keväänä ja vielä syksylläkin kymmenen Nastola-Lahden Erstan kartanon Kaarisillan toimintakeskuksen vuosia taideartesaaniksi opiskelleet ja nyt valmistuneet nuoret. Koronan vuoksi - rajoitukset julkisista yleisötilaisuuksista - päättönäyttelyä ei silloin voitu järjestää, säännöt ja rajoitukset estivät sen toteuttamisen vielä viime syksynkin aikana. Nyt on opinnäytetöiden näyttely kuitenkin saatu julki. Komea se onkin. Jokaiselta kymmeneltä taiteilijalta on mitä mielenkiintoisimpia luomuksia Galleria Kipinän näyttelytilojen täydeltä. Kannattaa poiketa ihmettelemään ja ihastelemaan.

Tuo alun Kaarisillan valmistuneiden kuva-artesaanien näyttelyn oma esittely jatkuu:

Kyse on  henkilökohtaisen maailman muuttumisesta valmistumisen  jälkeen. Maailman muuttuminen tarkoittaa sitä, että asiat muuttuvat joko hyvään tai huonoon suuntaan riippumatta siitä, teemmekö asialle mitään. Näyttelyyn osallistuu kymmenen taiteilijaa.

Katja%20Heikkil%C3%A4n%20ty%C3%B6.jpg

Katja Heikkilä tekee lyijykynätöitä sekä maalaa akryyliväreillä. Hän käyttää töissään voimakkaita värejä. Heikkilää kiinnostaa luonto, meri ja maisemat.

Julia Ivanoff kuvaa kauniita asioita. Katri Kaasalainen pitää maalaamisesta ja väreistä. Hänen lempivärinsä on sininen. Salla Karppanen piirtää mieluiten eläimiä ja maisemia puuväreillä.  Ville von Martens tykkää tehdä eläimiä erityisesti savesta ja paperiliisterimenetelmällä. Joona Manninen enimmäkseen maalaa ja piirtää

Kaarisilta%20Anne%20LKorhonen.jpg

Anne Korhonen tekee muotokuvia, koiria sekä satuhahmoja. Hän käyttää töissään akryylivärejä, kuivapastelliliituja, vahaliituja ja lyijykynää. Korhonen tavoittelee töissään aina kolmiulotteisuutta.

Maailma%20muuttuu%20kuva%20b.jpg

Miika Kurki tykkää tehdä keramiikkatöitä, mediataidetta ja musiikkia sekä piirtää dinosauruksista (katso juliste).

 

Art%20Kaarisilta%20syksy%202018%20e.jpg

Viljo Pertola maalaa akryyli- ja vesiväreillä, sekä rakentaa tarpeellisista materiaaleista fantasia-aiheisia teoksia.

 

Maailma%20muuttuu%20c.jpg

Jyry Sirén maalaa maisemia, kaupunkikuvia ja lapsuuskuvia akryyliväreillä ja joskus vesiväreillä.

 

Näyttely levittäytyy koko Galleria Uusi Kipinän neljään näyttelyhuoneeseen - Kennoon, Kulmaan, Kymiin ja Kirnuun. Mukana on opiskeluaikana valmistuneita piirustuksia, maalauksia, veistoksia ja mielenkiintoista mediataidetta videoesitystöineen: orkestereineen, kesäpäivätuokiotunnelmineen. Maailma muuttuu joka päivä uudenlaiseksi.

 

 

 

Galleriuusikipin%C3%A4%20logo.jpg
Avoinna ti-pe 12-18, la-su 12-16 Kymintie 1
Lahti 15140  Finland

Kipin%C3%A4%201.jpgKipin%C3%A42a.jpg

              Janika Salonen                                           Minna Kähkönen
 

http://galleriauusikipina.fi/

 

Lis%C3%A4liite.jpg