Kolmelta5.jpg

Galleria Emil on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen ylläpitämä tila taiteelle aivan Tampereen Keskustorin kupeessa, Tampereen Teatterin ja Tammerkosken vieressä. Emilillä on kaksi tilaa Vanhalla kirjastotalolla, Galleria ja Studio. Vuosittain niissä järjestetään 12 - 15 taidenäyttelyä. Näyttelyihin on vapaa pääsy. 

http://www.tampere.fi/kulttuuripalvelut/toimipisteet/galleriaemil.html

 

Kolmelta2.jpg

Kari Lohko  PIMEÄ VALO, combine, sekatekniikka 2016

 

KOLMELTA  5.2. - 27.2.2016

Matti Happonen, Mika Heinonen ja Kari Lohko, nuo maineikkaan Lahden Muotoiluinstituutin pitkäaikaiset taiteen lehtorit kohtaa nykyisin ihan muualla kuin Lahdessa. Heidän yhteisnäyttelynsä pauhaavan Tammerkosken rannalla, Tampereen kulttuurikeskuksen isännöimän Vanhan kirjastotalon upean upeassa Galleria Emilissä on näyte siitä, mitä nämä muodon ja maalausten mestarit osaavat ja miten näyttelyt ymmärretään ripustaa yhtäaikaa vapauttavan hauskoiksi, pysähdyttävän plastisiksi, sarkastisen julistaviksi, kokonaisuutena kiinnostavaksi ajatuksia herättäväksi taidetapahtumaksi.

 

Kolmelta8.jpg

Mika Heinonen  UTELIAISUUS,   koivun tuohi, pronssi 2016

 

Kolmelta9.jpg

Matti Happonen  puuveistossarja SAVU 1, 2, 3 vuodelta 2015

Laaja galleria on täynnä suurikokoisia maalauksia, veistoksia puusta, pronssista, keramiikasta, asetelmia ja sekatekniikkaisia kollaaseja eilisistä ja tämän hetken maailmasta, teoista ja puheenaiheista.

Mika Heinonen luo jälleen pientä ja suurta huumoria monissa veistoksellisissa teoksissaan tekniikkataituruudellaan ja mainioilla, ehtymättömillä materiaalivalinnoillaan: jäkälät, oksat, tuohi, kirjoituskone, pronssi, vanhat esineet, punasavi ja puu viestivät huumorintäyteistä elämänkokemusta ja kietovat katsojan  hyvälle mielelle. Matti Happosen tyylikäs, plastinen puuaiheisto niin veistoksissa kuin kookkaassa moniulotteisessa Surukuuset -maalauksessa edustaa jo klassismin perinteitä kiehtovan tuoreesti ja Kari Lohko seinäntäyteisissä maalauksissaan ottaa kantaa siveltimillään päivän puheenaiheisiin akuutisti, väliin piruilu silmissään, oivallettu kolmiulotteisuus uutena ilmaisukeinona.

Kolmen taiteilijan vuosittainen yhteisnäyttely on aina ilmeeltään arvoituksellinen ja jo perinne, tänä vuonna vuorossa on jälleen Tampere ja sen verrattoman komea galleria. Kannattaa poiketa!