Hilkka Ahde                                     Sari Rivalli                   

 

Kun keski-ikäinen NAINEN  uskaltaa puuttua työpaikkansa epäkohtiin ja tuo asioita esiin, hänet sanotaan hyvin yllättäen irti ja työvelvoite päättyy heti. Molemmissa tapauksissa irtisanomisen syyksi esitetään täydellinen luottamuspula, mutta ei haluta tai kyetä esittämään yksilöityjä perusteluja. Molemmissa tapauksissa kysyttäessä syitä irtisanomiseen vastapuoli kertoo, ettei halua tuoda asioita esiin, jotta irtisanotun maine ei kärsi (eli aiheeton mustamaalaus alkaa heti). Molemmissa tapauksissa esitetään joitakin jopa vuosia vanhoja, paikkansapitämättömia syitä luottamuspulan aiheuttajaksi. Molemmissa tapauksissa organisaatioiden hallitus on sitä mieltä, että irtisanominen on aiheellinen - kuulematta ollenkaan irtisanottua. Molemmissa tapauksissa asianomainen irtisanoja osallistuu itse irtisanomispäätöksen tekemiseen/vahvistamiseen (ei koe olevansa jäävi osallistumaan asiaan eikä edes hallitus kyseenalaista jääviyttä).

Molemmissa tapauksissa irtisanoja on pienehkö/pienisieluinen, isopalkkainen lahtelainen mies. Molemmissa tapauksissa  "piikki on ollut auki".

 Molemmissa tapauksissa on yhteneväistä työnantajan tapa yrittää juridisesti todistaa oikeassaolemisensa. Molempiin juttuihin on heti tilattu sekä antanut maksusta lausuntoja Lapin yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen. Molemmissa jutuissa Koskisen todistelut työnantajan oikeasta menettelystä hylättiin - ensimmäisessä tapauksessa tuomarit hylkäsivät työnantajan menettelyn heti alkuunsa ja toisessa jutussa pari muuta professoria tyrmäsi Koskisen lausunnot yhtä nopeasti.

 

 Molemmissa tapauksissa irtisanotut naiset ovat ylivoimaisesti fiksumpia kuin irtisanojansa. Molemmissa tapauksissa naiset ovat harvinaisen rohkeita ja pelkäämättömiä ja käyvät naisten ja meidän miestenkin puolesta taistelua oikeudenmukaisuuden, ihmisarvon ja hyvän työilmapiirin puolesta.

 

  

 

 

 Tapaus 1. Auto- ja kuljetustyöntekijöiden liiton  valtuusto päätti 22.3.2012 yksimielisesti vapauttaa Timo Rädyn toistaiseksi liiton puheenjohtajan tehtävistä.

Tapaus 2. Päijät-Hämeen koulutuskonsernin toimitusjohtaja Arvo Ilmavirta pyysi eroa tehtävästään ja hallitus myönsi yksimielisesti hänelle eron 16.4.2012.

http://lahenuutisia.net/blog/3168895/molemmissa-tapauksissa/