Pesis.jpg

Petri Knuuttila, Sini Koivuniemi, Panu Kangas ja Kalle Sulalampi

Muutama päivä sitten kurkkasimme Pesäkallion kesäteatterin näytelmän harjoituksiin.

Ensi-ilta lähestyi uhkaavasti ja harjoitusbuumi tuntui innostuneen kuumeiselta, sillä edessä on ensi sunnuntaina heinäkuun 1.päivänä Maailman ympäri 80 päivässä.

Tuo Jules Vernen klassikko on vuonna 1872 ilmestyneen romaanin,Maailman ympäri 80 päivässä pohjalta ties kuinka monennen kerran tehty näytelmäsovitus. Nyt asialla on Satu Säävälä ja Pesäkallion kesäteatterin näyttelijäensemble orkestereineen.

Päätehtävissä näyttelevät Phileas Foggina Petri Knuuttila ja hänen parivaljakkonaan Passepartoutina Kalle Sulalampi.

Stefan Andersén, Dimi Dallas, Linda Hämäläinen, Panu Kangas, Sini Koivuniemi, Lari Lius, Aapo Ravantti ja Einari Toiviainen esiintyvät näytelmän muissa keskeisissä tehtävissä.

 

Satu%20S%C3%A4%C3%A4v%C3%A4l%C3%A4.jpg

Satu Säävälä

Seurasin tyhjässä katsomossa yhdessä ohjaajan kanssa koko 2. puoliajan harjoituksen, jossa vielä muutamalla näyttelijällä oli (kuiskaajan lisäksi) plari varmuudeksi kourassa. Ohjaaja keskeytti vain muutaman kerran savonmuan murteellaan läpimenon, esityksen pieniä detaljeja tarkasti fiilaten. kohtauksen tehosteineen uusintana pyytäen. Meno oli yht'aikaa valoisan leppoisaa ja rennon osaavaa ja lupasi mielenkiintoista sekä jännittävää kilpajuoksua vedonlyönnistä kiertää 80 päivässä maailman ympäri lähes 150 vuotta sitten ja tietenkin nähdä ja kokea ihmeitä, kommelluksia, maita ja kansoja ympäri maapallon kertaheitolla. Näytelmän musiikkiin rakastuin oitis, se on Suurlähettiläät-yhtyeen repertuaarista esitykseen liitettyä livenä esitettyä - ja jo harjoituksessa koettuna tuntui raikkaasti ja maukkaasti tulkitulta.

 

Esitysajat ja liput:

https://kesateatteri.com/