Vanhan%20puukirkon%20tarina.jpg

Vuonna 1890 lahtelaiset rakensivat oman kirkon Kolkanmäelle kauppalan reunalle.

Puukirkosta tuli vuosien mittaan lahtelaisille tärkeä ja rakas pyhättö. Se liittyi lahtelaisten arkeen ja juhlaan, se näki kasteet, ripit, häät ja hautajaiset. Siellä laulettiin joulunajan hoosianna ja Lutherin sotavirsi; se muistutti lahtelaisia elämänmenosta kumeilla kelloniskuillaan.

 


VANHAN PUUKIRKON TARINA kertoo aikakaudesta, kun lahtelaiset päättivät rakentaa oman kirkon, omalla työllään ja omalla uskollaan.

Näytelmän ensimmäinen näytös esitetään Kirkkopuistossa ja toinen näytös “Puukirkon avajaisohjelma 28.12.1890” Ristinkirkossa. Avajaisohjelman jälkeen tarjotaan puukirkkokahvit.

Ensi-ilta on torstaina 18.7.19 klo 18. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut Timo Taulo.

 

https://www.ainopuistonteatteri.fi

 

 

 

kynä.jpg

Teatteri ja Kirkko olivat pitkään Suomessa toistensa sanomalliset vastakohdat. Kirkkoon ei teatteria päästetty, mutta teattereissa esitettiin hyvin paljon kirkkoon liittyviä näytelmiä jo Minna Canthin aikoina.

Ensimmäinen teatteriesitys Suomen kirkoissa, Lahdessa ja juuri myös tässä vanhassa Lahden puukirkossa yli viisikymmentä vuotta sitten on Lahen uutisia -vuodatuksessa kerrottu kuin historialliseksi johdatukseksi suomalaisen Kirkon teatterihistoriaan, lue allaolevasta linkistä:

 

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2015/01/sanan-voimaa

 

Lis%C3%A4liite.jpg