Kesäisen kulttuurimaailman hiljaisuudesta jää usein kaivelematta mielenkiintoiset kohteet. Onneksi kaikki museot ja taidemuseot jokainen voi löytää suoraan netistä vain paikkakunnan nimen kirjoittaen - ja niinpä ympäri Suomenniemen voi matkata kulttuurin vanhoille tai uusille ja tuoreille lähteille. Tai havahtua vaikkapa oman kotikonnun lähikylien ja kaupunkien tapahtumiin - luontokohteet ja läheiset kansallispuistotkin löytyvät helposti.

 

 

Ensi syksyn teatteritapahtumista näillä palstoilla kerrottiin jo Lahden kaupunginteatterista. Pari muuta Lahdessa ammattimaisesti toimivaa teatteria on vielä syksyn osalta esittelemättä.

 

 

 

SUPERTEATTERI

 

Maukka%20ym.jpg

 

Ensi-ilta  12.9.2020

Lavalla Kati Taitonen ja Anssi Hyvönen

 

 

 

 

 

 

 

TEATTERI VANHA JUKO

 

juko.jpg

 

JUKO(LA)N SEITSEMÄN VELJESTÄ on tragikomedia siitä, kuinka pitäisi tarttua toimeen ja oppia soittamaan A, B ja C – vieläpä mielellään yhdessä. Mutta mikä neuvoksi, kun oikeastaan haluaisi vain mennä metsään, nukkua makeasti kuin oravainen ja kuulla vielä kerran sen ihanan laulun, jossa lauletaan ”rakasta minua nyt, kun kaikki muut ovat menneet".

Kaiken lisäksi ainoa kuusiokulma-avain vaikuttaisi olevan hukassa ja kolmen aineksen uunipastakin voi ilmeisesti syttyä tuleen. Metsästä puhumattakaan.

Tänä vuonna 150 vuotta täyttävä Aleksis Kiven klassikkoromaani versioidaan nyt ensimmäistä kertaa Teatteri Vanhassa Jukossa (vaikka teatterin nimen perusteella saattaisi luulla toisin).

 

Alkuperäisteos: Aleksis Kivi
Ohjaus ja sovitus: Linda Wallgren
Visualisointi: Hanna Kaitila
Valosuunnittelu: Antti Haiko
Äänisuunnittelu: Janne Louhelainen
Näyttämöllä: Ella Lahdenmäki, Markus Karekallas ja Maria Nissi

 

Esitys on Teatteri Vanhan Jukon 25-vuotisjuhlanäytelmä sekä osa teatterin kolmivuotista Muutos-otsikon alla kulkevaa ohjelmistokautta. Vuonna 2020 teemana on Lajina lajien joukossa.

 

Esitykset:
pe 18.9.2020  klo 19 ensi-ilta

 

Lis%C3%A4liite.jpg