Sinebrychoffin taidemuseo 26.4. - 13.5.2012
PUZZLED

Seitsemänkymmentä suomalaisen kuvataiteen ammattilaista ja Lahden Taideinstituutin opiskelijaa otti osaa yhteisötaiteelliseen teokseen PUZZLE, joka toteutettiin presidentinvaalien 2012 toisen kierroksen aikana. Taiteilijat lähtivät mukaan toteuttamaan Sauli Niinistöstä ja Pekka Haavistosta mosaiikkimuotokuvia. Lähes sata palaa, aikaa vajaa viikko ja taiteilijoilla vapaat kädet oman palansa toteuttamiseen. Mukaan tempaukseen lähtivät mm. akateemikko Outi Heiskanen, kuvataideakatemian professori Silja Rantanen, valokuvataiteilija Stefan Bremer, taidemaalarit Elina Merenmies ja Henry Wuorila-Stenberg, Suomen Venetsian biennale -edustajat Adel Abidin, Jussi Kivi ja Jani Leinonen sekä Ars Fennica 2011 voittaja Anssi Kasitonni.

Teoksellaan tekijät haastoivat päättäjät ja kuvataiteilijat osallistumaan keskusteluun kuvataidekoulutuksen tulevaisuudesta. Kulttuurialan päätöksiä tehtäessä tulisi kuunnella todellisia alan asiantuntijoita.

Lahjoittamalla muotokuvat presidenttiehdokkaille Lahden Taideinstituutin opiskelijat haluavat puolustaa kuvataidekentän moniäänisyyttä.

Ennen lopullista muotokuvien luovutusta yleisöllä on ollut mahdollisuus tutustua muotokuviin galleria Nuovossa, Lahdessa 12.2. - 18.3.2012.

                

Nyt teokset ovat esillä Sinebrychoffin taidemuseossa Helsingissä 26.4. - 13.5.2012. Samalla voi tutustua museon omiin kokoelmiin sekä Rembrandtin grafiiikka -näyttelyyn. Museo on yksi näyttelyn sponsoreista.
Lahen uutisia on saanut 23.4.2012 suoraan ministeritasolta tiedon, että Lahden Taideinstituutin kohtalon katsotaan olevan kokonaan Lahden omissa paikallisissa  käsissä, kun koulu on itse aktiivisesti ollut itseään lakkauttamassa.


PS
Ensimmäinen artikkelin julkaisun 25.4.2012 jälkeen , Taideinstituutin tilanne on vielä ratkaisematta ja juttuun on tullut niin runsaasti lukijakommentteja, että artikkeli julkaistaan tänään uudelleen.
TV

            
http://lahenuutisia.net/blog/3168359/kieroja-puheita-vai-rehellisia-paatoksia-5-3-2012/

http://lahenuutisia.net/blog/3203819/me-lahtelaiset/