Keskellä Lahtea, Kansantalon Vaahterasalin atmosfäärin jännittää näinä päivinä yhtä aikaa nuoren elämän kokemus ja teatterin magia, kun ohjaaja-käsikirjoittaja kysyy katsomon perältä - onko kaikki valmiina - myöntävä vastaus näyttämöltä, valot sammuvat ja täysi pimeys sulkee katsojan teatteri-ilmapiiriinsä.

Draama%20Lab%202023%20kev%C3%A4t.jpg

Kuva Helmi Virtanen

Muutamassa kohtauksessa seitsemän ihmisen ryhmä kertoo kokemuksistaan, heitä yhdistävästä kaiken maailman hajoamisesta ja byrokratian yksilöä jatkuvasti kuristavasta surrealistisesta kaaoksesta ihmisen osana tässä kovin tempovassa, maailmantilanteen äkkimuutosten myllerrysajassa - kaiken myös liikunnalla ja lämpimällä huumorilla kokemuksiksi kuorruttaen.

Esityksen lehdistötilaisuudessa nähdystä herkästä ja toimivasta tunnelmapalasta välittyy kiehtovaa inhimillisyyttä, aistittavaa eläytymistä ja esittäjiensä persoonallista uniikkia voimaa. Esityskatkelmia leimaa tiiviys, todellisuuden tuntu on vankkaa ryhmätyönä syntyneestä tekstimateriaalista, ryhmän jäsenten ajattelusta ja kokemuksista, jotka kaikki esityksen ohjaaja on saanut draamalliseen muotoon kohta ensi-iltansa saavassa SOVITUKSIA -näytelmässä. Ensi-ilta on perjantaina 9.6. klo19.00 Vaahterasalissa.

Lauri%20Keskiv%C3%A4li%202.jpg

Lauri Keskiväli

Lauri Keskiväli ja Auli Wallenius DraamaLabin ohjaajina eivät ole ensi kertaa tätä aitoa lahtelaisten nuorten ihmisten elämän jäsentämiseksi tekevää ryhmäkeskeistä, tärkeää kokopäiväistä ohjaustyötä tekemässä, asiantuntevan ohjaajan osaa toteuttamassa. Molemmilla noin viidentoista vuoden työrupeama lahtelaisten elämää etsivien parissa on tuottanut jo monen vuosikerran kohdalla pysyviä tuloksia - kohti osallistujan ammatinvalintaa, elämän mielenkiinnon suuntautumisen omavalintaisia kohteita. 

Elävä, innostava yhteisöllinen täysipäiväinen viisikuinen monipuolinen kokonaisuus on vienyt osallistujansa kymmeniin erilaisiin lahtelaisiin työ- ja yhteisökokemuksiin, keskusteluihin ja kulttuuritapahtumiin sekä viime vuosina kilpistynyt viimeisenä kuukautena suosituksi draamapedagogiikan tuottamaksi DraamaLabin pienen alle kymmenen hengen ryhmän esittämäksi lopputyöksi - aidoksi, poikkeuksellisen tunnelmalliseksi meille yleisölle tarjottavaksi teatteriesitykseksi. Nämä näytelmälliset toteutukset - aikaa ja maailmantilannetta tarkoin syväluotaavat teatterihetket - ovat katsojillekin muodostuneet kiinnostavan tuoreiksi ja elämänläheisiksi esityksiksi.

                      Sovituksia%20LaB1.jpg