Eippankki-normal.jpg

Tällä kädenpuristuksella kaupunginjohtaja otttaa meille kaupunkilaisille maksettavaksi velkaa 150 miljoonaa euroa. Kuva Juha Tanhua

Parahin Lahen uutisia -lahtelaispalstojeni lukija. Lahen uutisia  on yhdeksi tärkeimmäksi tehtäväkseen asettanut kansalaiskeskustelun viriämisen. Olen Lahden kaupungin asioista ollut huolissani koko tämän kirjoitussarjani ensimmäisestä kirjoituksesta, helmikuusta 2007 alkaen. Se käsitteli kerskarakentamista kaupunkiimme Paavolan kauniiseen harjurinteeseen lahtelaisten ääntä ja mielipidettä kuuntelematta, lakeja noudattamatta. Sama meno hurjempana, nyt jopa ylikansallisten rakennusyhtiöiden yksinvaltaisena saneluna niin laajuudeltaan kuin arkkitehtuuriltaan valtaa kaupunkimme.

Lahden kaupunginjohtajan esityksestä kaupunginhallituksemme nuiji meidän lahtelaisten mielipiteitä kuuntelematta päätökseensä viime maanantaina niin Suomen valtion ELY-keskuksen kuin erityisesti alueen asukkaiden monin asiantuntevin mielipitein ja muistutuksin hylättäväksi ehdottaman Kytölä II -kaavapäätöksen, jossa Lahden viimeiset, harvinaiset luonnonsuojelulliset metsäalueet aiotaan tuhota täysin.

Kun kaupunkimme johtaminen on siirtynyt demokratialta kansainvälisen rakennusbisneksen ja korkeintaan tänne Lahteen muuttaneiden, omaa karriääriään eri toimialoilla korottamaan tulleiden virkamiesten haltuun, on syytä olla aidosti Lahden asukkaista ja lahtelais-imagosta huolissaan. Seurauksena on jo nyt kuntakokoon nähden maan suurin virkamieskunta ja sen toimitilat, maan suurin asukkaiden työttömyys, maan typerimmät ja turhimmat ja tuottamattomimmat rakennuskohteet (toriparkki, Vesijärvemme kansallismaiseman tuhoaminen rakentamisella, turhat matkakeskukset jne.), maan suurin kaupunkikohtainen velkaantuminen sekä kaupunkilaisten yleinen tyytymättömyys palveluihimme, joita käytännössä hoitavat mitä moninaisimmat erilaiset, kyseenalaisessa maineessa tai toimintakunnossa olevat yhtiöt. 

Tyytymättömyys Lahdessa on akuuttia ja suurta erityisesti heikkotasoiseen, terveyttämme vaarantavaan rakentamistasoon ja sen olemattomaan valvontaan sekä vastuuseen, omaishoitotilanteeseen, korkeakouluyksikköjemme kulttuurikoulutuksen hävitykseen, varhaiskasvatuksemme ja koululaitoksemme mammuttikokoisten yksiköitten tahalliseen kasvattamiseen sekä koko päätösmekanismiimme. Kansalaiset kokevat valitsemansa kaupunginvaltuuston pelkkänä keskustelukerhona ja kumileimasimena.

Lahden kaupunginjohtajalla on ollut asioiden toteutuksissa keskeinen tehtävä ja helpot hommat. Hän on ilman suurempaa vastustusta saanut mellastaa omien kavereittensa kanssa jo Mikkelissä visioimiensa ja siellä keskenjääneiden unelmiensa mukaan. Niissä unelmissa lahtelaisasiantuntemus on viimeisenä, oma näkyvyys ja insinööritaito etummaisimpana. Näin kaupunkimme elämä alkaa jo olla meille kansalaisille tunnistamatonta, arvomaailmaltaan pelkkään mammonaan perustuvaa, kovin pinnallista, harvinaisia luonto-ominaisuuksiamme tuhoavaa, silmille rumaa, psyykelle tuhoisaa, ihmisarvoa alentavaa sapluunakaupunkia.

Tämä artikkeli kertoo yksinomaan kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirrasta. Hänestä, meidän kalliisti palkkaamastamme julkisen alan virkamiehestä on meillä vapaus ilmaista kantamme ja mielipiteemme.

Lahen uutisia on reilun seitsemän vuoden ilmestymisaikanaan tehnyt lähes seitsemänsataa juttua, joissa kaikkiaan noin neljässäkymmenessä artikkelissa kirjoitetaan nimi Jyrki Myllyvirta: noista artikkeleista vain kahdessa annetaan Myllyvirrasta positiivista kuvaa ja kaikki muut ovat meidän kaupunkilaisten kielteiseksi kokeman Lahden ykkösjohtajan työtä arvioivaa, ihmettelevää tai kauhistelevaa juttua. Myllyvirtaan liittyvien artikkelien kommenteissa eivät kommentoijatkaan näe kaupunginjohtajassamme positiivista.

Tällaisen kovin yksipuolisen kuvan kaupunginjohtajastamme saamme kaikkialla liikkuessamme, luemme hänen päätöksistään ja päätöksien rivien väleistä, ymmärrämme keskusteluista kaupungilla tuttavia ja vieraampiakin lahtelaisia kohdatessamme, kuulemme asiapitoisissa julkisissa kansalaiskeskusteluissa ja luemme joskus jopa Etelä-Suomen Sanomien tiheäverkkoisesta sensuuriseulasta läpiluikahtaneesta mielipidekirjoituksesta.

***

Tässä Jyrki Myllyvirtaa koskevassa artikkelisarjassa on kaksi osaa, joista ensimmäistä juuri luet.

Tämän enimmäisen osan lopussa luettellaan muutamia Jyrki Myllyvirran toimiin liittyviä Lahen uutisia -vuodatuksia. Artikkelien olennainen sisältö on esitelty luettelossa ja loppuun liitetystä linkistä voi lukea jutut kokonaisuudessaan.

Toivon lukijoilta kommentteja ja suoria kysymyksiä kaupunginjohtajastamme tämän artikkelin kommentointiosuuteen. Muistakaa, että vaikka kommentoijaksi kelpaa myös nimimerkki, niin oikea nimi ja oikea sähköpostin yhteystieto (joita ei julkaista ja jotka jäävät vain ylläpidon tietoon) on liitettävä kommenttiin tietosuojan ja sananvapauslain mukaisesti.

Toiseen osaan kerään Jyrki Myllyvirralle antamaanne palautetta hänen johtamisestaan. Jätän siihen myös suuren tilan Jyrki Myllyvirran vastineelle. Pyydän Myllyvirtaa, ettei hänen tekstinsä olisi miltään osin ympäripyöreää.

Mielenkiintoisia lukuhetkiä ja kannanottoja, kansalaiskeskustelua lahtelaisuudesta meidän kaikkien parasta ajatellen,

Tarmo Virtanen, päätoimittaja

 

Kyn%C3%A4%C3%B6-normal.jpg

Arvoisa lukija. Voit lähettää omia ajatuksiasi kaupunginjohtajastamme myös sähköpostilla Lahen uutisia -osoitteeseen: virtaset41[at]luukku.com

Kommentointiin pääset suoraan ruskean tekstiosan jälkeen.

Lahen uutisia -artikkelit (v.2007-2014) kaupunginjohtaja  Jyrki Myllyvirran toimista Lahden ja meidän lahtelaisten hyväksi

2007

Helmikuu

Kaupunginjohtajan vaali

Haetaanko jälleen - kuten Pipatti-valinnassa – Lahden ulkopuolelta vierasta messiasta muka pelastamaan kotikaupunkimme?  Vai onko tiedossa hyvä Musta Hevonen? Kaupunginvaltuusto valitsi kaupunginjohtajaksemme kokoomuslaisen Jyrki Myllyvirran.

**Tiesitkö muuten, että Lahen uutisten saamien tietojen mukaan lahtelaisen Personnel -yhtiön omistaa Heikinheimojen perhe. Arja Heikinheimo on Lahden kaupunginvaltuuston yksi kokoomuspuolueen kaupunginvaltuutetuista. Hän on myös Personnel -yhtiön omistava osakas. Hänen miehensä taas on yhtiön toimitusjohtaja.    http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2007/02/lahtelaist

 

Maaliskuu

Virkavaali

Loppusuoralle on päästetty kaksi kaupunginjohtajaa. Lahden kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta on päättänyt kutsua soveltuvuustesteihin Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin (sd) sekä Mikkelin kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran (kok). Näiden kahden ehdokkaan soveltuvuuden testaa lahtelainen Personnel–konsulttifirma.  http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2007/03/lahtelaist-tapaa

Lokakuu

Vetovoima

Kaupunginjohtajamme julkisti pari päivää sitten esityksensä vuoden 2008 talousarvioksi: "Tällä talousarviolla (26 miljoonaa euroa) pystytään kaupungin puolelta tukemaan alueen kehitystä ja vahvistamaan sen vetovoimaa. Kaupungin palveluiden kehittämistarpeet ovat edelleen olemassa, lisäpanostuksia tarvittaisiin kaupunkikeskustan vetovoiman vahvistamiseen. Lähivuosien avainasioita on myös kaupungin kehittäminen vetovoimaisena työpaikkana, " sanoo kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta budjettiperusteluissaan. Hänen keskeinen iskusanansa on siis vetovoima.http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2007/10/muu-maa-mansikka

 

Marraskuu

Kansan parissa

Kaupunginjohtajamme Jyrki Myllyvirta on alkuaskelten jälkeen jatkanut työtään kunnioitettavasti. Hänen viimeviikkoiset päiväkirjansa (bloginsa) ovat jo meitä tavallisiakin kaupunkilaisia kiinnostavia (taidepanimo, kaupungin velkapohdinta) ja riittävän lyhyitä lukea. Ennen muuta hänen uutterat pistäytymisensä kansan parissa erilaisissa tilaisuuksissa sekä keskustelut niissä kuntalaisten kanssa ovat sitä oikeaa ja tärkeää vuoropuhelua, byrokratian alasajoa, jota Lahden urautuneeseen päätäntätapaan olisi jo aikoja sitten kaivattu. Myllyvirta tuntuu pistävän itsensä likoon: hyvän johtajan ensimmäisiä avuja on kuulla kaupunkilaisten ääntä. Hyvä pyrkimys näkyy ja viestii vilpittömyydestä!  http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2007/11/arjen-iloja-ja-jarjen-hippuja

 

2008

Toukokuu

Sananvapaus

Kaupunginjohtajammekin aloitti viranhoitonsa vajaa vuosi sitten näkyvästi lupaamalla kerran viikossa bloginsa muodossa yhteyden kuntalaisiin. Kaikki on osoittautunut muutamassa kuukaudessa, uuden valtuuston käynnistyttyä tai uuden virkamiehen tultua tehtäväänsä vain sanahelinäksi. Lupauksia vuorovaikutuksesta kuntalaisten kanssa ei tarvitse lunastaa. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2008/05/patsastelua-ja-sananvapautta

MM-hiihtoasiantuntija

Lahden hiihtoasiantuntijat: Jyrki Myllyvirta, Ulla Juurola ja Maritta Vuorinen 

Ei isäni uskoisi, jos kertoisin, että Lahden kaupungin päättäjäkerma kokoontuu parhaillaan lumettoman Afrikan eteläkärjessä Kapkaupungissa Maailman Hiihtoliiton kokouksessa. Sinne he menivät päättämään tulevista vuoden 2013 MM-hiihdoista, jotka he sanojensa mukaan lobbaavat kevyesti meidän iloksemme Lahteen. Vain kolmen hengen delegaatio on suksinut paikalle, sillä yksi kaupunkimme hiihtotietouden guruista, Ilkka Viljanen, ei voinut kiireidensä vuoksi lähteä hiihtoreissulle. Onneksi valtionveronmaksajina pystyimme lähettämään lahtelaisten lisäksi Suomen Hiihtoliiton suuren joukon Afrikan matkalle.

Lumilajeja ei Afrikassa harrasteta: näin taataan neuvotteluille hiihtorauha. Ennenkaikkea kaupunkimme hiihtoasiantuntijat saavat taas mukavan veronmaksajien kustantaman matkan kerrankin niin kauas, että unohtuvat oman kaupungin vanhukset, rintasyöpäseulonnat, koulujen supistukset, ohitiet ja muutkin ikävät arkihuolet.

Afrikan matkalaiset hiihtoasiantuntijamme tulevat korvat luimussa takaisin kaupunkiimme: Lahtea ei tänään Kapkaupungissa, meidän tavallisten kaupunkilaisten onneksi, valittu Hiihdon MM-kisaisännäksi vuodelle 2013!

Maksumiehenä olemisemme on ollut kyllä tuolta Afrikanmatkalta palanneiden tiedossa, mutta meille ei vielä ole kerrottu, että Suomen Hiihtoliiton matkalaisia kustansi myös Lahden kaupunki. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2008/05/meidan-tavallisten-lahtelaisten-etu

Heinäkuu

Taidepanimo

Henkisten seinien kaatajina kunnostautuvat valitsemamme Lahden kaupunginjohtajat Tarmo Pipatti ensin ja nyt Jyrki Myllyvirta. He ovat luovineet itsensä sivuun vastuusta Taidepanimon jatkumisesta kumpikin omalla tekosyyllään.

Välillä on aikalisää muodollisesti annettu, muka toivoa herätetty ja viety Taidepanimoasia kaupungin ja ympäristökuntien yhteiseen kehittämisyhtiöön Lakesiin - tuohon surullisen kuuluisaan Lahden ja lähikuntien kehitysyhtiöön, jossa kasvanut henkilökuntakin kompastuu paljouteensa. Niinpä tuloksena syntyi typerästi paisutettu suunnitelma, joka jo syntyessään tiedettiin mahdottomaksi  toteuttaa. Yhteisten asioiden hoitamiseksi tämä firma on osoittanut jo monilla aloilla kyvyttömyytensä.  http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2008/07/taidepanimon-lahti

Elokuu

Keskustamafia

Toriparkin takaa paljastuukin  todellinen miesten pyörittämä pieni piiri, mafia: keskustan liikkeet maksavat suojelurahaa niin sanotun keskustaisännän työstä. Keskustaeheytykseksi kutsuttua liiketoimintaa johtaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Hänen kauttaan jatkuu myös keskustaisännän palkan maksaminen - siitä puolet maksaa Lahden keskustan liikkeet ja toisen puolen me veronmaksajat eli Lahden kaupunki  . http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2008/08/lahtikaupunki-ja-keskustamafia

Lupaus ja sen täyttäminen

Näiden juttujeni lukijana tiedätkin, että Lahti -kaupungilla on jo pitkään ollut oma aikakäsite: kaikki mitä julkisesti luvataan tehtäväksi unohdetaan hetkessä sekä jätetään jopa vuosiksi toteuttamatta ja kaikki, mikä sovitaan salassa, demokratian ulottumattomissa, tehdään nopeasti rahoja säästämättä. Kaupunginjohtaja avaa bloginsa: "Ennen ratkaisujen tekemistä tarvitaan avointa keskustelua, tällä nettipäiväkirjalla haluan olla edesauttamassa tätä avoimuutta. Toivon kommentteja ja palautetta blogissani esille ottamiini asioihin, esimerkiksi kaupungin kotisivun palautelomakkeen kautta. Tapaamisiin tällä palstalla noin kerran viikossa!" Vaan miten kävi? Kun Myllyvirta on nyt ollut virassa kolmetoista (13) viikkoa, hänen blogejaan on ilmestynyt kuusi (6). Myllyvirran viikko on siis kaksi viikkoa ja viimeistä hänen blogiaan odotimme kokonaisen kuukauden. Näin Myllyvirtakin parin kuun aikana siirtyi vaivatta Lahen aikaan. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2008/08/lahtikaupunki-ja-keskustamafia

 

Syyskuu

Adressi kaupunginjohtajalle

Kansalaisliikkeen lähes 3000 allekirjoittajan vahvistaman vetoomuksen luovuttaminen kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirralle oli vuorossa 18.9.2008. Adressin taustalla toiminut puoluepolitiikkaan sitoutumaton kansalaisaktivistien kahdeksanhenkinen joukko luovutti adressin kaupunginjohtajalle. Saatesanoissaan adressin työryhmä toivoi kaupunginjohtajan ymmärtävän allekirjoittajien todellisen huolen Ranta-Kartanon alueesta, mikäli se toteutetaan nyt kaupunginarkkitehdin esittämällä tavalla kerros- ja tornitaloiksi koko alue täyttäen: esitetyssä asemakaavaehdotuksessa ei olisi silloin lainkaan otettu huomioon kansalaisten mielipiteitä.

Ranta-Kartanon puistomaisuutta puolustava työryhmä päätti puheenvuoronsa pyyntöön, jossa se toivoi yhden ainoan kaavaluonnoksen rinnalla toisenlaista vaihtoehtoa työstettäväksi ja siten vähintäänkin tuumaustaukoa sekä asemakaavapäätösaikataulun keskeyttämistä.

Kaupunginjohtaja Myllyvirran vastaus:

Kaupunginjohtaja Myllyvirta kertoi päivittäisen työmatkansa Ankkurin asumalähiöstä kaupungintalolle kulkevan juuri Ranta-Kartanon maisemissa ja sanoi voivansa hyvin kuvitella päivittäin silmissään, miten komealta Ranta-Kartanon toteutus tornitaloineen näyttäisi. Hän kertoi myös kaupunginarkkitehdiltä kuulleensa, että 16.9. pidetty keskustelutilaisuus oli ollut onnistunut.

Ranta-Kartanon lähetystöryhmä pisti suunsa kohteliaasti suppuun; eihän tuokaan mielipide ollut totta –- kokouksessa mukana olleina he sen toki tiesivät, mutta totta kai kaupunginjohtaja sanoi sen vilpittömyydellä, koska oli niin informoitu.

Kaupunginjohtaja opastaa vielä kuulijoita ymmärtämään, ettei Lahti ole mikään Padasjoki, vaan sivistyksen ja tiheän rakennuskannan keskus. Samaan aikaan toimittajan katse kiertää adressiryhmän jäsenissä: vastapäätä pöytää istuu yksi maan etevimmistä kansantaloustieteilijöistä vieressään huippulääkäri, kolmantena viimeiseen asti tinkimätön yhteiskuntatieteilijä, neljäntenä kielenhuollon lahtelainen expertti, molemminpuolin tämän jutun kirjoittajaa kaikki maailmankolkat jo työkseen matkaavat ja maailman rakentamiskohteiden huiput nähneet  kasvattajat ja opettajat, kaikki nämä Lahteamme, sen ylivoimaisuutta ja kauneutta puolustamassa. Alkuaan puolen tunnin mittaiseksi sovittu adressin luovutustilaisuus oli venynyt jo tunnin pituiseksi ja ymmärrys tai ainakin hyvä tahto tuntui toiselta osapuolelta kokonaan puuttuvan. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2008/09/kansalaismielipide-on-kova-pala-paattajille

2009

Maaliskuu

Ranta-Kartano  ja F1.venekilpailut ja niiden päätösesitykset

Lahden Ympäristöklusteria (=ympäristötietouden yhteenliittymä) markkinoidaan maan johtavana, jopa maailman merkittävimpänä ympäristöosaamisen keskuksena.
Kaupunkiimme onkin muotoutunut monen eri yliopiston keskittymä, ympäristötutkijoiden parhaimmisto, monet ympäristöyritykset ja ympäristötutkimuksen suomalaiset pioneerit. Lahden kaupungin omaa päätöksentekoa tuon ympäristöklusterin asiantuntemus ei hetkauta.
Kunnallinen päätöksentekomme ei osaa omissa päätöksissään lainkaan käyttää ainutlaatuista Lahteen syntynyttä alan tietoutta.
Niin paraikaa meneillään olevissa Ranta-Kartanoratkaisuissaan kuin F1-venekilpailutukipäätöksissään Lahti puukottaa itseään rajusti selkään.
Miksei Lahtikaupunki tee myös näkyviä käytännön ympäristötekoja ja käytä täällä olevaa ympäristöosaamista? Käsittämätöntä. Missä kaupungissa kaupunginjohtajamme Jyrki Myllyvirta luulee toimivansa. Hän nimittäin esittää, että molemmat erittäin perustellut (rakentamisen ja järjestämisen estävät) oikaisuvaatimukset hylätään.
http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2009/03/lahden-brandi

Heinäkuu

Ystävyyskaupunkimatkailua

Lahden kaupunginhallitus päättikin yksimielisesti lähettää meidän veronmaksajien rahoilla ystävyyskaupunkitapahtumaan meitä kaupunkilaisia edustamaan omat poikansa Ilkka Viljasen, Kari Salmen ja Jyrki Myllyvirran kaikki puolisoineen. Matkan selitettiin olevan vakiintunut vuotuinen käytäntö, jossa kaikki pohjoismaiset ystävyyskaupunkiedustajat ovat paikalla.

Samalla tuli myös tähän toimintaan moninkertainen säästö mukaan, kun ei tarvitse juosta erikseen jokaisessa pohjoismaisessa ystävyyskaupungissa ystävyyttämme hoitamassa.

Vielä olisin tämänkin säästön nielaissut, mutta kun kuulin, että isojen poikiemme ystävyyslistan ohjelmassa olivat vanhustenhuollon kysymykset, erityisesti ennaltaehkäisevä toiminta ja avopalvelut, virtasmainen yksinkertainen järkeni päätyi rengasmatkailemaan filosofian korpimaisemiin. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2009/07/ystavyyskaupunkimatkailua

Elokuu

Korkeammalle pallille

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta havittelee Kuntaliiton toimitusjohtajan paikkaa. Lahden pesti on kestänyt vasta pari vuotta. Mitta on täysi, vaikkei mies julkisesti sitä tunnustakaan, vaan kehuu omassa blogissaan toimintansa onnistuneeksi. Lahti on nykyisellä johtohenkilöstöllään ja sen ajatustyylillä kohta putipuhtaaksi kynitty kaupunki, päätöskulttuurissaan vailla sydämen sivistystä, oikeudenmukaisuutta ja inhimillisyyttä - ja siten vailla julkiselta vallalta edellytettäviä ominaisuuksia.  http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2009/08/putipuhtaaksi-kynitty-lahti

Marraskuu

Muotoilukaupunki /Muotoiluinstituutti

Oma kaupunginjohtajamme Jyrki Myllyvirta kirjoittaa 25.11. blogissaan kovin yrityslähtöisesti designtittelin autuudesta.

Muotoiluinstituuttimme kouluttamien luovien ihmisten merkityksen ovat maailman pienet ja suuret areenat kyllä oivaltaneet, ei Lahti-kaupunki, joka nyt ottaa asiasta väärän, polleuden aseman, vaikka on eiliseen asti ratsastanut pelkästään Muotoiluinstituutin kulkua kiristävin suitsin. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2009/11/lahti-kay-vain-tittelivedolla

2010

 Tammikuu

Tuulenpesä korvien välissä

Lahden kaupungin julkisuuskuva sai ensi näkemältä ensimmäisen todellisen kestävän kehityksen sädehtivän jalokiven: kaupunki ilmoitti siirtyvänsä energiakäytössään tuulisähköön Eliel Saarisen Kaupungintalon sähkömittarin osalta. Tuon meidän kaikkien kaupunkilaisten omistaman arvokiinteistön tuleva sähkölasku perustuu vuoden alusta siis tuulivoimasähkötaksaan. Lahti siirtyy näin muka tuulivoimaan. Oikein isä tälle idealle piti saada, hän on Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran tiedotteen mukaan kaupunkimme kehitysjohtaja José Valanta.

Ensi tuntumalta idea on kannatettava, mutta enemmän ajateltuna kovin halpamainen herrojen omakuvan kiillotuskonsti: mikäpä näiden José Valannan ja Jyrki Myllyvirran kaltaisten kymmenientuhansien eurojen palkansaajien on päätöksiä tehdä ja ideoida. Heidän korkeat palkkansa maksamme me ja myös heidän työpaikkansa sähkölaskun. Päätös on kunniaa himoavien miesten mediatemppu, mutta todellisten ympäristötekojen kannalta vain korkeantason virkamiesten mitätön ele. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2010/01/tuulenpesa-korvien-valissa

Toukokuu

Lahden Konserttitalon kohtalosta paneelikeskustelu

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran piti olla paneelissa, mutta hän perui viime hetkellä osallistumisensa vedoten työmatkaan. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2010/05/konserttitalo-on-lahden-aarre

Markkinointitaidon totuus

Eilen lähtivät verovaroillamme kaupunginjohtajamme Jyrki Myllyvirta, sivistystoimialajohtaja Maritta Vuorinen ja urheilutoimenjohtaja Tommi Lanki  Turkkiin, Antalyan kaupunkiin (30.5.-5.6.2010 Maailman Hiihtoliiton seminaariin ja valintakokoukseen). Miksi? He ovat osa Suomen Hiihtoliiton ja Lahden kaupungin vuoden 2015 MM-kisahakukoneistoa: tavoitteena valita Lahti-Helsinki vuoden 2015 MM-kisapaikaksi. On kummallista, että Lahden edustus on tällainen: harmaiden, lähes tuppisuiden supliikkitaitoa vailla olevien henkilöiden delegaatio. Maritta Vuorinen osaa tosin kuvissa hymyillä, Tommi Lanki on osannut aikanaan pelata koripalloa ja Jyrki Myllyvirta - ei osaa katsoa silmiin, vaikka on paperitöissä osoittautunut päteväksi mieheksi. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2010/05/markkinointitaidon-totuus

Kesäkuu

Nolo lopputulos jälleen

Lahti ei saanut vuoden 2015 MM-talvikisoja. Se on oikein meidän lahtelaisten kannalta, niin paljon meitä on asiassa hämätty, mainettamme pilattu, vedätetty, nuoleskeltu, puhuttu ympäri väärin perustein. Salpausselän markkinointi on peruslahtelaisen silmin noloa toimintaa. Meille kaupunkilaisille markkinointia pyrkii edustamaan verovaroillamme toimiva jo valtavaksi laajentunut Lakes (Lahden alueen kehittämisyhtiö). Sille on tärkeintä, että hiihtoon liittyy huippuhotellin rakentaminen pilaamaan ainoa rakentamattoman metsän peittämä kaunis Vesijärven rantamaisema. Tästä ulkopaikkakunnilta kiinnitetty Lakesin johtokoneisto rummutti kuukausitolkulla mediassa aina hotelliluonnoksiaan myöten. Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta tuli muutama vuosi sitten Lahteen Mikkelistä .Ei riitä, että paikalla oli jokunen lahtelaisvirkamies, jotka on tänne valittu muutama vuosi sitten aivan muualta kuin Lahdesta, mutta ei yhtäkään Lahtea tuntevaa henkilöä. Helsingin Sanomat kirjoittaa 4.6.2010 hakuprosessin maksaneen 300.000 euroa, josta Lahden kaupunki on sitoutunut maksamaan 2/3. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2010/06/salpausselan-lumous-on-haihtunut

 Syyskuu

Kansalaiset, medborgare

Ihmispoloista ympäröivät, säätelevät, käskyttävät, velvoittavat ja aikatauluttavat turvaverkoiksi ja arjen sujuvuudeksi mietityt ja säädetyt monenmuotoiset järjestelmät. Terveydenhoitomme, oppivelvollisuuskoulutuksemme ja vanhustenhoitomme perustuvat valitsemiemme valtiopäiväedustajien säätämien lakien kaikille kansalaisille tarkoitetuille yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden periaatteille. Kuka näiden periaatteiden toteutumista valvoo?

Täällä Lahdessamme on näitä hyviksi tarkoitettuja järjestelmiämme runtattu lyttyyn varsin näkyvästi. Täysin valvomaton yksityinen yrittäminen alkaa olla myös liian kaukana minkäänlaisesta kontrollista, saati ihmisen hyvinvoinnin ja tasa-arvon tavoitteista - se perustuu liiketoiminnalle, jonka tärkein määrite on liikevoitto.Tänä päivänä tuo liiketoimintamalli on vallannut myös yhteiset turvaverkkomme ja muuttanut niitten rakenteet ja toimintatavat sekä päätöksenteon liian kauas ihmisestä, kohtuudesta ja yleisestä oikeudenmukaisuudesta. Tuo autuaaksi tekevä voima on nimeltään ostopalvelu.

Oman kaupunkimme luotettavuutta meitä palvelevana turva- ja hyvinvointikehyksenä nakertaa ylimmän päätäntäkoneistomme, kaupunginvaltuuston kumileimasinasema: se on jo pitkään ollut pelkkä puhuminen puhumisen ilosta - foorumi asioista, joitten päätökset on ennen muodollista valtuuston hyväksymisleimaa jo tehty salaseuroissa, urheilukerhon saunoissa, kabineteissa ja hyväveli-illoissa. Suurkaupunkihankehulluus, toriparkki-idean hölmöys ja Ranta-Kartanon alueen kaupunkilaisille pyhitetyn jokamiehen oikeuden myyminen yksityisen asumisen ökyalttarille, vanhustenhoito ja homekoulut sekä koulujen lakkautukset on kaupungissamme hoidettu kaupungin asukas unohtaen. Miten tähän on tultu? Kansalaisten aloitteet, ideat ja aktiivisuus ovat tälle lahtelaisjärjestelmällemme myrkkyä ja punaista vaatetta. Kallispalkkaisten kaupunginlakimiesten joukko täyttää jo monen toimialan pöytätilat: päivittäin nämä lainoppineet rustaavat kaupunkilaisille, oikeusistuimille tai medialle vastauksia ja vastaselityksiä lain nimissä. Miten tähän on jouduttu, missä on kuntalaisten arvostus? Missä virkamiestemme ja luottamushenkilöittemme maalais- ja kaupunkilaisjärki? http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2010/09/mita-leivasta-onhan-sirkushuveja  

 

2011

Syyskuu

Kulttuurikeskustelu

Himmeässä paneelivalaistuksessa esiintyjien ilmeet eivät juurikaan kantaneet katsomoon. Professori Antti Karisto valaisi laajasti ja asiantuntevasti, kiinnostavin esimerkein, hauskastikin kaupunkikulttuurin merkitystä, kaupunginmuseon tutkija Riitta Niskanen puolusti menneisyyden merkitystä kaupunki-identiteetin perustana, asukkaitten viihtymisen edellytyksenä, kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta julistautui kaupunkikulttuurin eurooppalaiseksi asiantuntijaksi, professori Marjaana Seppänen puhui lähiötutkimuksen tuntijana sekä kuvataiteilija Ville Räty lahtelaistaidekoulusta oppinsa saaneena, rumankin kaupunkikuvan inspiroimana, Lahdesta ansiotyön perään Helsinkiin poismuuttaneena taiteilijana.

Niinkuttajien ja tosittajien paneeli  Vapaa, tekstiksi kirjoittamaton esiintyminen alkaa olla suomalaissivistyneistölle kumman vaikeaa. Me, jotka työmme, harrastustemme tai omien mieltymystemme innostamina olemme saaneet seurata elämässämme kymmenittäin, sadoittainkin noita puhuvien päiden paneeleita, olemme asiantuntijoita niitä myös kritikoimaan. Yleensä asiapaneelissa kaikki panelistit edustavat oman alansa asiantuntemusta ja julkisuutta. Tässä mielessä panelistien valinta oli onnistunut. Paneelikeskustelu on vaikea kulttuurilaji: sillä pitää olla taitava, johdatteleva, innostava puheenjohtaja, sen pitää yltää keskusteluun, ottaa mukaan yleisönsä eikä jynssääntyä vain pelkkiin panelistien tuntemuksiin ja heidän jees jees kommentointeihinsa toistensa puheenvuoroista - niin kuin taas kerran kävi.

Kun tutkija Riitta Niskasta lukuunottamatta kaikki muut panelistit ja esitelmöitsijäkin jatkuvasti niinkuttivat, parhaat joka toisessa lauseessaan tai kun eräät, parhain miltei joka lauseessaan käytti sanaa tosi, on kaupunkikulttuurin lahtelaiseksperttien puhekoulutus melkoisen onnetonta ja meille yleisölle vaivaannuttavaa seurattavaa. Paneelin pitää synnyttää keskustelijoittensa dialogilla jotakin uutta, virkistää, ajatteluttaa. Asiasisältöinenkään paneeli ei suullisen ilmaisun kehnotasoisuudellaan avarra kuulijaa.  http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2011/09/lahden-kaupunkikulttuurin-ytimissa

Lokakuu

Kiveriön kirjasto

Lähes 50 lahtelaista täytti Kiveriön kirjaston viereisen Ystäväpirtin ja oli täysin tyrmistynyt kirjastonsa lakkautusaikeista. Päivittelyille ja mielipahalle ei tahtonut tulla loppua. Lahden Kiveriön kirjastoa on lakkautettu kunnallisten konjunktuurien aallokossa jo viidesti. Itse olen kolmatta kertaa taistelemassa lakkautusuhan alaisen kirjaston, sivistymisen puolesta. Kiveriön ja lähialueiden pieni kirjasto on ainutlaatuinen, kahden suuren vanhustentalon kyljessä sijaitseva sivistyksellinen ja sosiaalinen kohtaamiskeidas, lasten ja nuorten toivepaikka, läheisen peruskoulun välituntimatkan päässä oleva oikea ja monipuolinen kirjasto, erityiskoulun oppilaitten helposti hahmotettava ja tavoitettava kulttuuriesimerkki, kirjallisuuden, lehtien, julkaisujen, videoiden ja levyjen maksuton lähde, monen lähialueen heikkokuntoisen ja vähävaraisen, varakkaammankin kaupunkilaisen päivän lehtien ja aikakauslehtien lukusali, satutuntien, nukketeatteriesitysten, lastenkonserttien sekä lastenkirjailijoiden vierailutila ja pienten kirjaan liittyvien tilaisuuksien suosittu pitopaikka ynnä maan ensimmäinen kuvataidelainaamo. Aidon lähimmäisen tavoin asiakasta ystävällisesti palvelevien kirjastoammattilaisten kunnallinen ja valtakunnallinen harvinaisuus monipuolisuudessaan ei tunnu päättäjistä miltään. Kaupunginhallinnon luottamusjärjestelmän ylimmästä päästä on annettu ymmärtää, että Kiveriön kirjasto on kyllä kiva, mutta ettei kaikkeen kivaan ole varaa. Kiveriön kaupunginosakirjaston ylläpitämiseen ei löydy varoja - se on ilmeisesti päättäjien mielestä liian kiva.

Kun samaan aikaan Kiveriön kirjastotilaisuuden kanssa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta oli kutsunut kaupunkilaiset tilaisuuteen (kookkailla meidän veronmaksajien kustantamilla ilmoituksilla), jossa kolme kallispalkkaista alustajaa ja vielä heidän projektitehtävässä toimiva palkattu siivittäjänsä pyrkivät valistamaan meitä kaupunkilaisia sähköiseen asioidenhoitoon sekä pyysivät ehdotuksia kaupunginosien elävöittämiseksi, tuntui kaupungin johdon suhtautuminen meihin asukkaisiin olevan suoranaista ylimielistä pottuilua. Kaupunkilaisten vastalause tällaiseen pottuiluun oli selvä: yleisöä oli rientänyt paikalle tasan neljä henkilöä. Eivätkä hekään saaneet käyttää puheenvuorojaan loppuun asti, sillä tilaisuuden siivittäjä keskeytti ne. Kiveriön pienen kaupunginosakirjaston säilyttämiseen ei muka löydy perusteita ja varoja. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2011/10/liian-kiva-kirjasto

2012

Maaliskuu

Lahden imago kateissa – toriparkki

Toriparkillahan kaupunkilaiset ja valtaosa keskikaupungin kauppiaista ja yrittäjistä eivät tee mitään. Kenen intressissä se sitten on? Nakkimafiaksi sanotun pienen kokoomusporukan, Lakesista (Lahden alueen kehittämisyhtiö Oy) ja muista kaupungin tytäryhtiöistä työpaikan saaneiden poliitikkojen sekä toriparkin autuuden pikku Mikkelistä tänne Lahti-metropoliin tuoneen kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran neroutta kaikki.  http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2012/03/kieroja-puheita-vai-rehellisia-paatoksi

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2012/03/kieroja-puheita-vai-rehellisia-paatoksia-5-3-2012

 Kesäkuu

Kaupunginjohtajan kirjaroviot

Lahden kaupunginvaltuusto saa 11.6.2012 päätettäväkseen Lahden kaupungin palvelukonsepti -nimisen asiakirjan. Konseptilla yleensä tarkoitetaan nelisivuista A4-kokoista ruudullista paperia tai alustavaa luonnossuunnitelmaa jostakin asiakokonaisuudesta. Konseptissa ei siis välttämättä ole konseptin töhertelijän nimeä tai muuta lähdettä suunnitelman tarkistamiseksi. Kahteen kertaan lukemani 61-sivuinen Lahden kaupungin palvelukonsepti täytti tältä osalta täydellisesti konseptin määritelmän.

Lähtökohdastaan palvelukonsepti on korkeasta ylhäisyydestä kaupunkiorganisaatiosta katseltu, lähes Lahtea tuntematon näkökulma ja osoitus tekijän, tilastonikkarin, asiantuntemattomuudesta - sen numerollinen tähtäin on Lahden kaupungin väkiluku 118000 asukkaaksi vuodelle 2025. Minne on unohtunut tärkein tieto ja lähtökohta - kaupunkilaisten Lahti? Missä kaupunkilaisten haastattelut, toiveet, kokemustieto ja realismi Lahden tulevaisuudesta?

Tarkastellessamme kaupunkimme parin viimeisen vuoden kehittämisnäkymiä meidän lahtelaisten silmät räpsähtävät hämmennyksestä ympyriäisiksi: parissa vuodessa kaupunkimme palkkalistoille on tullut lisää kymmenittäin päälliköitä ja pomoja. Lahteen on perustettu mm. oikein kehittämispalvelut-niminen yksikkö, jossa jo kolme päällikkötasoisesti palkattua kirjanoppinutta sihteereineen kehittää kaupunkimme kehittämistä. Tämä lukemani tekijätön konsepti johtaa luonnollisesti pohtiviin arveluihin: ounastelen, että viimeisin, muutama kuukausi sitten kiinnitetty kehityspalvelupäällikkö Toni Kirmula olisi tämän onnettoman, kiireellä kyhätyn, pelkästään tilastoanalyyseihin perustuvan, asioita täydellisesti tuntemattoman konseptin takana, ja hänen sparraajanaan kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2012/06/kaupunginjohtajan-kirjaroviot

 

 Elokuu

Ranta-Kartanosta KHO:n päätös

Korkeimman hallinto-oikeuden lahtelaisittain nolo ja paikallisesti asiantuntematon ratkaisu.
Muilla arvoilla kuten luonnon, rannan ja puistojen kauneudella, saati tasa-arvoisella eri kansankerrosten taloudellisilla mahdollisuuksilla vaikuttaa ja elää tulevassa Ranta-Kartanossa ei ole merkitystä - rikkailla ja rahalla on Lahdessa etuoikeus tässäkin. Eikä naapureitakaan tarvinnut kuulla kuin tuon lainkirjaimen verran, virallisesti heillä ei tunnu olleen mielipiteitä, jotka kaupungin virkamiesten tai oikeusjuristien ajatuksia olisivat muuttaneet viivan tai pykälän vertaa.
Kuulimme television alueuutisissa myös kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran nyt toteavan, kuinka kauan odotettu ratkaisu antaa vihdoinkin Ranta-Kartanon - mukamas tasokkaan - rakentamisen alun.
Surullisinta on, että Lahden kehuttu järvenranta- ja puistomaisemakauneus häviää. Ranta-Kartanopäätös on vielä vuodenvaihteeseen istuvan kaupunginvaltuuston valtuustokauden suurin hölmöys ja häpeällinen testamentti lapsillemme ja tuleville sukupolville. Meillä lahtelaisilla ei enää ole vettä rantaa rakkaampaa.
http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2012/08/ei-vetta-rantaa-rakkaampaa

Joulukuu

Nollatutkimuksen kaupungissa

Kaupunginjohtajamme Jyrki Myllyvirta on suurimmissa paikkakuntamme medioissa antanut lausunnoissaan ja haastatteluissaan meidän kaupunkilaisten ymmärtää, että hän on nyt huolestunut kaupunkimme työllisyystilanteesta. Miksi vasta nyt, kun me kaupunkilaiset olemme sitä tuskailleet jo silloin, kun hän kovan päällikkökisan poliittisena voittajana keskuuteemme saapui. Mitä muuta kuin lausuntoja hän on saanut aikaan.  Hullu työnsä tietenkin luettelee ja aika ne näyttää, joskin Myllyvirran kohdalla aikaa tuntuu jo kuluneen näyttöä varten riittävästi. Tässä työttömyyden päivittelyssään hän kyllä on meitä perinteisiä hämäläisiäkin ajatuksenjuoksultaan huomattavasti hitaampi. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2012/12/nollatutkimuksen-kaupungissa

Tulos tai ulos

Eilen 8.12.2012 kaupunginjohtajamme Myllyvirta kirjoitti Helsingin Sanomiin suorastaan lapsellisen vastineen kaupunkimme johtavien taloustaitajien ja yhteiskuntatieteilijöiden yleisönosastokirjoituksiin (HS 6.11. ja  2.12.2012). Tässä vastinekirjoituksessaan hän kehuu kaupunkimme talousarvioesityksen lukeutuvan Suomen kymmenen suurimman kaupungin parhaaseen kolmikkoon yhdessä Helsingin ja Espoon kanssa. Erityisesti meitä lahtelaisia nolottaa myös hänen kehunsa keskustainvestointien (toriparkki) välttämättömyyksistä. Selvää valtakunnanlukijan harhaanjohtamista ovat myös Lahden kaupungin todellisesta kasvavasta velkakierteestä vaikeneminen ja Vantaa-vertailun todellisuuden sivuuttaminen: Vantaalla on jatkuva asukaskasvu, Lahden asukaskasvu olematon.
Tänään kaupunginjohtaja Myllyvirta kirjoittaa paikallisen lahtelaisen valtalehden ESS:n vierailija-palstalla. Kirjoittajavierailua ovat edeltäneet saman lehtikonsernin mielipideosastossa monet erilaiset kaupungin johtamisesta huolestuneiden kaupunkilaisten (esim.18.11.12) kirjoitukset, joihin Myllyvirta ei ole kyennyt tai joutanut esittämään vastineita.
Tämänpäiväinen Myllyvirran vastinekirjoitus on jälleen samansisältöinen kuin hänen jo vuosittaisiksi muuttuneet fraasimaiset madonlukunsa vuonna 2007: muutosalttiutta, palveluverkkojen karsimista, palvelujen tehostamista, kustannusten karsintaa, panostamista heikompien ja huonommassa asemassa olevien kaupunkilaisten hyvinvoinnista huolehtimiseen ja kaupungin kasvuun ja tulevaisuuden hyvinvointiin. Linjatonta sillisalaattia kaikki.

Lahden nykyjohtamisessa selvät muutostoimenpiteet on tehtävä nopeasti. Byrokratian turhille päälliköille lähtöpassit tulos tai ulos -periaatteella. Kulttuurinen kaupunkimme monipuolisuuksineen aivan toisella, korotetulla volyymilla esille budjetissa oppivelvollisuuskoulutuksineen, kulttuurisine oppilaitoksineen sekä taiteellisine  vetovoimaisuuksineen. Verovarat kaupunkilaisten sivistämiseen ja hyvinvointiin - eivät kerskamonumenttien rakentamiseen. Muiden kaupunkien tuloksettomaksi osoittautunut jatkuva apinointi ja vertailu lopetettava. Yli viisi vuotta johtaneelle kaupunginjohtajalle lähtölaskenta-aika alkavan vuoden mittaiseksi periaatteella - tulos tai ulos.http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2012/12/tulos-tai-ulos

2013

Helmikuu

Lahden kehittäminen Mikkelin malliin

En voi välttyä Toriparkki-kilven mikkeliläistaustaa lahtelaisittain haistelemasta, tulihan kaupunginjohtajamme Jyrki Myllyvirta vasta viitisen vuotta sitten pitkäaikaiselta johtajapestiltään Mikkelistä Lahteamme niin sanotusti kehittämään. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/02/runebergin-paivan-lahti      http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/05/toriparkista-alkaa-pudotuspeli

Yhteiskunnan uudistus on myös sydämen sisvistystä

Kaupungin taholta kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljasen ja häntä takaataputtelevan Iiro Viinasen ylimieliset ja kansalaisaktiiveja loukkaavat kirjoitelmat olemme saaneet vastineina: vastaajien arvovaltakirjoittelun ylimielinen sävy loukkaa myös meitä lukijoita ja paljastaa Lahden päätöskulttuurin yksinvaltaisuuden ja sivistymättömyyden. Ainakin herrasmieskäytös on kaupunginjohdolta kateissa. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/02/yhteiskunnan-uudistus-on-myos-sydamensivistysta

Maaliskuu

Lahtidemokratia

Kun kaupunginjohtajamme Jyrki Myllyvirta reilut viisi vuotta sitten valittiin virkaansa, hän antoi lausunnon pyrkimyksestään vahvistaa kaupungin ja kaupunkilaisten välistä vuorovaikutusta sekä halustaan lisätä Lahden vuorovaikutusta ja menestysedellytyksiä muun muassa koulutuksen ja tutkimustyön kautta. Kumpikaan lupauksista ei ole toteutunut. Myllyvirran vuorovaikutuksesta meillä kaupunkilaisilla ei ole näyttöä. Ja koulutus - jota hän taidekoulutuksen osalta tekohurskaudessaan viimeisessä jälkiviisaassa blogissaan ylistää - on  lahdattu ja lopetettu. Luottamus kaupunginjohtajamme lupauksiin on kadonnut.   http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/03/lahtidemokratia

Huhtikuu

Kyläpäällikkö kiillottaa itseään

Erehdyin lukemaan Jyrki Myllyvirran kaupunginjohtajanamme (8.3.13) tekemän blogikirjoituksen musiikkiteatterikokemuksestaan. Kun kaupunginjohtajamme jo sentään viisi vuotta täällä oleskeltuaan kertoo julkisena viranomaisena kulttuurista sekä taideopetuksesta täysin asiantuntemattomasti ja tietoisesti totuuden vastaisesti, kaupunkilaisena en voi olla asiaan puuttumatta      http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/04/kylapaallikkomme-itseaan-kiillottavassa-leipajonossa

Heinäkuu

Vesku ja pala taivasta

Lahtelaisille Vesijärvi on tärkeä asia. Vesijärvemme on jo monet kerrat viidenkymmenen viime vuoden aikana jätteillä ja jätevesillä lähes käyttökelvottomaksi tuhottu. Tuho jatkuu. Lahden kaupunkikonserni pyrkii rakentamaan järvemme rannat kaupunkilaisilta käyttökelvottomiksi, mentaalinen kosketus vedelliseen ainutlaatuiseen lahtelaisominaispiirteeseemme tuhotaan oman edun nimissä: lähirantamme talorykelmät jo täyttävissä rivi- ja kerrostaloissa asuvat niin kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta kuin eläkeläisministeri Iiro Viinanenkin. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/07/vesku-ja-pala-taivasta

 Elokuu

Pussinperällä ja Ladec

Jyrki Myllyvirran ohjaamana alassyöksymme oman Lahti-tiimimme pussinperän pimeyteen on huimaa ja työttömyytemme maan kärjessä. Kyllä kalliisti palkattuja mukaviisaiden kerhoja täälläkin on käytetty veropussimme koko paksuudelta: 70-henkisen Ladecin menoihin, jättipaisuneen Rambollin moniin tutkimuksiin ja lukemattomiin konsultointeihin sekä projektipäälliköihin.  http://www.ladec.fi/ladec/henkilosto   http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/08/olemme-pussinperalla

Marraskuu

Lahden kulttuurituholaisten jäljissä

Suomen kaupunkeja jäljittelevää ja armotta jo ajasta jälkeenjäänyttä kehittämisideaa (rantarakentaminen, toriparkit, tornitalot), ajaa nykyinen kaupunginjohto, etunenässä kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta kovin lyhytnäköisin, tempoilevin, yhteiskunnan varainkäytön tärkeysjärjestystä ymmärtämättömin ajatuksin. Päätöskulttuuri ja sivistys tuntuvat Lahdessa erkaantuneen jo toisiaan tavoittamattomiksi. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/11/lahden-kulttuurituholaisten-jaljiss

 

 

2014

Tammikuu

Osoiteautomaatti uudistaa Lahden terveydenhoidon

Juttusarja kaupungin byrokratian selkeyttämiseksi jatkuu. Lukijat ovat pyytäneet vastausvuoroon seuraavaksi  kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran. http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2014/01/lahden-terveydenhoidon-uudistaa-osoiteautomaatti

Kynä1.png

Kommentointi ja kommentit avautuvat oikealla alla olevasta puhekuplasta.