nest%C3%A4m%C3%A4%C3%A4n.jpghttps://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2017/04/vaihda-paattajat-2

Lahden kaupunginvaltuustoon on 406 ehdokasta.

Lahden kaupunginvaltuustoon on näinä päivinä pyrkimässä pelkkiä fiksuja ja filmaattisia lahtelaisia ja nastolalaisia. Näitä harvinaisia yksilöitä, jotka tuntuvat olevan kaikkien alojen asiantuntijoita, kaikki asiat puolestamme ja pyynnöstämme erinomaisesti kuntoon ja oikeudenmukaisesti järjestäviä kansalaisia, tuntuu näin vaalien alla riittävän lehti- ja vaali-ilmoituksista päätellen.

 

Voimme huoletta vaikkapa silmät kiinni vaalikopissa tökätä sormella umpimähkään vaaliluettelon nimikartalle ja saamme taatusti näin 406 ehdokkaasta yhden erinomaisen superyksilön asioitamme hoitamaan tulevaan uuteen valtuustoon. Niin päteviltä he kaikki tuntuvat.

 

Nyt on kuitenkin realismia se, että vain alle 15% ehdokaspyrkijöistä pääsee Lahden kaupunginvaltuuston 59-jäseniseen nelivuotiseen kumileimasimeen. Pari ajatuksenpoikasta kotivaaleistamme lienee siis paikallaan.

 

LAhen vaakuna.jpg

 

Pieni matemaattinen laskutoimitus tuo hämmästyttävät muutokset yhdistettyyn Nastola+Lahti -kaupunginvaltuustoon.

 

1. Kun parhaillaan vallassa olevaan Lahden valtuustoon kuuluu 102 kaupunginvaltuutettua (59 Lahdesta ja 43 Nastolasta), niin näissä vaaleissa uusi Lahden kaupunginvaltuusto palaa lainmukaiseen 59 valtuutetun valtuustokokoon.

 

2. Lahden kunnallisvaalien 2017 äänioikeutettujen määrä on (tänään alkavassa ennakkoäänestyksessä ja 9.4.17 varsinaisena vaalipäivänä päättyvissä vaaleissa) seuraava:

 

Lahden kaupungin äänioikeutetut

 

Suomen                                  kansalaiset

44510    

49625   

94135

Muut EU:n kansalaiset

661

524

1185

Islannin ja Norjan      kansalaiset

9

11

   20

Muut ulkomaiden kansalaiset

 984

1186

2170

 

46164

51346

975101

                                                 M             N          Y

 

3. Lahden äänioikeutettuihin on nyt ensi kertaa liitetty siihen yhdistyneen Nastolan äänioikeutetut, joita on Nastolan 7 äänestysalueella yhteensä 11459. Ilman nastolalaisia lahtelaisten Lahden 28 äänestysalueen äänioikeutettujen yhteismäärä olisi 86051.

 

4. Kuinka moni uuden valittavan Lahden valtuuston 59 valtuutetusta tulee olemaan nastolalaisia ja kuinka moni lahtelaisia? Sen päättävät äänestäjät ja äänestämättä jättävät.

 

5. Jos äänioikeutettujen suhteellisuuden mukaan lasketaan nastolalaisten osuus Lahden kaupunginvaltuuston paikoista, heille kuuluisi 7 paikkaa tulevassa valtuustossa. Varsinaisille lahtelaisille kuuluisi 52 paikkaa tulevassa, 1.6..2017 aloittavassa Lahden kaupunginvaltuustossa.

 

Lukijani voi tehdä omat johtopäätöksensä tästä vaalimatematiikasta, joka perustuu suhteellisuuskäsitteeseen äänestysoikeutettujen määrästä: lahtelaisten 28 äänestysalueen 86051 äänioikeutettua ja nastolalaisten seitsemän äänestysalueen 11459 äänioikeutettua.

 

Valtuuston%20%20kokous.jpg

Lahden kaupunginvaltuusto kokouksessaan 20.3.2017 Sibeliustalossa

 

Demokratian irvikuva

Nykyisessä valtuustossamme, joka demokratian irvikuvaksi paisutettuna käsittää kesäkuun 2017 alkuun saakka peräti 102 kansalaista, fiksuudesta ei ole ollut tietoakaan. Seurasin tietokoneen ruudussa, miten valitsemamme valtuutetut puhuivat Lahden kaupunginvaltuuston kokouksessa 20.3.17 pääasiassa ummet lammet pelkkää fraseologiaa, pelkkää omakehuista tarinaa omista aikaansaannoksistaan.

 

Nämä jaarittelijat eivät erottuneet puoluekantoina, inhimillisyyttä heissä ei ollut hitustakaan. Jopa entinen tuttu, henkevä taiteilija oli puhujapöntössä muuttunut ensimmäisen valtuustokautensa aikana täysin kapulakielisen liturgiksi fraaseineen. Pilaako politiikka mukavat ihmiset?

Ajattelevana opettajattarena pitämäni valtuutettu lipsautti moraalittomasti Paavolan kampusalueen kuntokartoitusta pohtiessaan, että ainakin jo erilaisiin allergioihin ja homeoireisiin sairastuneet voidaan laittaa kiinteistöön rakennettaviin uusiin, oireettomiin tiloihin!

Tai samaa aihetta käsiteltäessä suuri itsekäs möläyttäjä, tohtorieläkeläinen, kasvatustieteilijä, tiesi toisin, kuin mitä me asianosaiset Tilakeskuksen kanssa toimineet ja mitä hometutkimukset ja niiden korjaukset olivat kiinteistö toisensa perään osoittaneet, että Tilakeskus on paras asiantuntija mitä Suomessa on saatavana.Tässäpä lahtelainen vientivaltti, oivalsin minäkin: tilakeskus myytäköön kalliilla hinnalla kaikkialle!

 

Onneksi toisinajattelevia löytyi hieman lohdutukseksemme.

Kalle Aaltonen oli ainoa, joka uskalsi sanoa asioista suoraan niiden oikeilla nimillä, kiertelemättä, ketään kumartamatta Lahden kaupungin asioiden todellisen aineellisen ja henkisen tilan suomalaisin käsittein ruotien ja eritellen.

 

Ehdottomaksi toiseksi totuudenpuhujaksi nostin Pasi Heinosen, nastolalaisen valtuutetun, joka tahtoi, että kaikki tarvittava tieto Paavolan koulukampuksen nykytilasta on selvitettävä ennen päätöksentekoa. Nyt hänen mielestään tehdään päätös, jonka seurauksia ei tiedetä. Tällainen nastolalaisen ehdottama päätöksenteko ei ole lahtelaisuutta, täällä ensin hutkitaan (Matkakeskus, Taidelinjojen alasajo, Muotsikan tuhoaminen, älytön kaavoitus metsien tuhoamisineen, kehätie pakkopäätöksineen, huoleton kaupungin kiinteistöjen myynti, kritiikitön kaupunginjohtajan sairaan, kalliin ja Lahdelle tuhoisan uudistusmanian hyväksyminen ym.) ja vasta sitten tutkitaan, mitä tuli tehdyksi ja millä seurauksin. Vähät välitetään siitä, että päätöksillä ihmisten terveys on saatu vaarannetuksi sekä asuinympäristö ja harvinaisen ainutlaatuinen Lahden luonto järvineen ja harjuineen tuhotuksi.

Yksikään 102 nykyisestä kaupunginvaltuutetustamme ei puolustanut Lahden maailmankuulua Muotoiluinstituuttia, sen hienoja, korvaamattoman monipuolisia opetustiloja, tuloksia eikä oppilaitoskokonaisuutta, joka tällä Paavolan kampusajatuksella täysin tuhotaan.

 

Hintavakin valtuustokokouksesta kasvoi, kahdeksantuntisine kokouspalkkioineen, virkamiesten ja teknisen avustajakunnan yötöineen, tarjoiluineen. Kalleimmin palkattuna valtuutettuna pidin naisvaltuutettua, joka oli tuonut hereillä pysyäkseen valtuutetun työvälineikseen kutimet ja jaksoi koko kokouksen ajan kutoa.

 

Lahden kaupunginvaltuuston kokouksen anti jäi kovin kevyeksi, ennalta sinetöidyksi, leimasimen töherrykseksi, kahden suurimman puolueen  lehmänkauppaäänestyksiksi.

Eivätkä valtuutetut selvästikään huomaa, miten yksinkertaisesti ajatteleviksi, itsekkäiksi ja päätöksissään meistä äänistäjistä vähääkään välittäviksi laumatyperyksiksi he ovat muuttuneet henkilöinä, toimissaan ja kokousmaneerisessa itseriittoisuudessaan. Näin onnetonta ja virheellisiä suuria päätöksiä tehnyttä valtuustoa ei pitkässä muistissani löydy toista. Surkeassa jamassa on lahtelainen aito kansanvalta! 

 

Lähiviikkojen vuodatuksissani palaan vaaleihin, ennustan vaalien lahtelaisen lopputuloksen ja tuon vielä muutamia lisäesimerkkejä nykyvaltuuston 20.3.17 kokouksen turhuuspuheenvuoroista ja niiden puhujista - demokratian todellisista täyskorruptoituneista irvikuvaihmisistä.

 

Kyn%C3%A4%20alas.jpg

Äänestämään!

Kuntavaalien ennakkoäänestys Suomessa on 29.3.- 4.4.2017

Ennakkoäänestyspaikat sekä varsinaiset äänestyspaikat Lahdesta ja Nastolasta ja niiden aukioloajat löydät täältä:

https://www.lahti.fi/paatoksenteko/vaalit/kuntavaalit/ennakko%C3%A4%C3%A4nestyspaikat

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2017/04/vaihda-paattajat-2

 

Lis%C3%A4liite.jpg