Min%C3%A4%2C%20Tellervo%20%C3%B6.jpg

Kohta 21-vuotias Tellervo Kankaanranta (vuosi 1952) saa sukunimekseen Koivisto. Kuvavälähdys esityksen pikku episodista Koivistojen häistä.

 "Ensi alkuun Maunossa ei minun mielestäni ollut mitään ihmeellistä. Se oli hän, joka rakastui heti. Minä kun olin kaikessa hidas, niin tässäkin. Olin kuvannut ystävälleni ensitapaamista, että `sellainen kirveellä veistetyn näköinen'."

...

 Maailman teatterikirjallisuuden yhden harvinaisimman, suomalaisista todellisuuspohjaisista suomalaisimman aiheeltaan ja ajankohtaisuudeltaan -  Minä, Tellervo -näytelmä - saa maailman ensi-iltansa tänään 26.1.2023 Lahden kaupungintetterin Eero-näyttämöllä. Näytelmä kertoo suomalaisen presidentinpuolison elämästä. Vielä elävän ja vireän, yli 90-vuotiaan Tellervo Koiviston elämäntarina saa hämmästyttävän tuoreentuntuisen, elämää, arkea ja  ajatuksia, suuria ja pieniä pitkän elämänmittaisia omakohtaisia tuntoja täynnä olevan ainutlaatuisen teatteriteoksen. Rakkaus ja huumori ovat näytelmän keskushenkilön, Tellervon, ajatusten mukaan se keskeinen pitkän liiton varma julkinen salaisuus.

Esityksessä Tellervo Koivistoa tulkitsevat erikseen kolme näyttelijää, vanhana  Tellervona Annukka Blomberg, Liisa Vuori nuorena ja Laura Huhtamaa näyttelee häntä työikäisenä presidenttiajan henkilönä.Tapani Kalliomäki on Mauno Koiviston roolissa. Kehystilanne on, että ollaan Koivistojen kotona. Käsikirjoitus on Anna Krogeruksen ja ohjaus yhteistyö Tampereen Teatterin ohjaajan Hilkka-Liisa Iivanaisen kanssa. Esitys saa keväällä oman esitysperiodinsa myös Tampereen Teatterissa.

 

Palaamme esityksen arviointiin.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2023/01/mina-tellervo-tavallinen-suomalainen-nainen

 https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/tuotannot/mina-tellervo/