Vappuna%20v%C3%A4rit%20iloiset.jpg

Lahden tori syttyy ihmistensä kirkkaaseen väriloistoon harvoin niin lukuisasti kuin tänä vappuna. Tervehdyksiä, hymyjä, serpentiinejä, ilmapalloja, naamareita, valkolakkeja - ja ravitsemuskojuista simaa, tippaleipiä, lettuja, piirakoita, maistiaisia, kesämakkaroita. Tuntuu kuin Lahti olisi kerrankin oikea maailman karnevaalikeskus ainakin tänä yhtenä keväisenä, limevihreän hiirenkorvaisena ja täydellisesti auringolla mielet lämmittävänä Vappupäivänä - elämänsykkeessä alkavan kesän toiveikkuutta ja mielihyvää täynnä jok'ikinen asukas.

 

Kansaa todella riittää jatkuviin tungoksiin, yliolan yrittämään seurata Lahden Mieskuoron vappuviihteellisiä lauluja menneiltä vuosikymmeniltä - huippuna lahtelaisten kansallislaulu Jaakko Pullin sävellys Puuseppää aina tarvitaan. Torin täydeltä on mitä erilaisempia pieniä oheistapahtumia, vappukoristusten kauppiaita, ihmisryhmiä ja tietenkin jäätelön ja herkkujen syöjiä. 

Sirkusta%20vappuna%202019%20d.jpg

Voi vilkaista Koulutuskeskus Salpauksen kansainvälisten sirkusartesaaniopiskelijoiden temppuilua, toisaalla muutamaa ammattipelleä ja useamman amatööripellenenän vastaantullessa naureskella sekä monet kymmenet rihkamakojut silmissä vilahdellen väkimäärää ja karnevaalitouhua hämmästellä.

Voi huolia vailla vain käyskennellä satamääräisen yleisön joukossa kyynärpäätuntumassa puikkelehtien ja loputonta iloista puheensorinaa tämän keskipäivän vappuvelvoitteisesti kuunnellen.

Vappumarssilla.jpg

Päätteeksi voi vakavoitua kunnioittamaan vanhan perinteen mukaisen, työtä ja tasa-arvoa ylistävän vappukulkueen periaatteita - nyt muutaman kymmenen hengen muodostama, ohimarssiva kulkue banderolleineen, iskulauseineen ja punalippuineen. 

 

Lis%C3%A4liite.jpg