Kaarisilta2016b.jpg

Minna Nilssonin teos Lampaat  2016

 

Galleria Kipinän avajaiset tänään kuhisivat valtaisan yleisön, taiteilijoiden ja kuvateosten toistensa ilosylisessä, todellisen taidenäyttelyn inspiroivassa kansanpaljouden hengessä. Kaikki näyttelyn yhdeksän taiteilijaa olivat iloisen toiveikkaina paikalla ja kaksi heistä käytti hurmaavan lämminhenkisen, persoonallisen puheenvuoron avautuvan taidenäyttelyn merkityksestä yleisölle ja heille itselleen.

 

Kaarisilta2016C.jpg

Kuvavälähdys osasta kukitettujen taiteilijoiden rivistöä

 

Poikkeuksellista oli myös, että taiteilijat osoittivat pitkäjännitteisellä, sitkeällä työllä suoriutuvansa kuvallisen ilmaisun monisäikeisistä tekniikoista ja ilmaisukeinoista, sillä he olivat samalla kouluttautuneet kolmivuotisessa koulutuksessaan nyt artesaaneiksi. Ammattitutkinto tuo tietenkin monenlaisia velvollisuuksia nimikkeensä mukana. Työvoimalainsäädännön puitteissa pitäisi löytää ammattitutkintoa vastaavia tehtäviä ja töitä tässä työttömien yhteiskunnassa. Mutta nyt oltiin kuitenkin raikkaassa elämänriemuisassa merkkitapahtumassa ja surut kaukana: ilta oli taiteilijoden ja heidän teostensa.

 

Paikalla oli kymmenpäinen lauma opettajia, jotka vuosien varrella olivat antaneet ohjauspanoksensa artesaanitutkinnon edetessä. Tietenkin taiteilijoiden läheisiä kukkineen tungeksi näyttelyn monissa saleissa löytääkseen oman suojattinsa ja hänen teoksensa.

 

 

 

Kaarisilta%202016.jpg

Teemu Paarvion veistos Lehtikuva 2016

 

 

 

Kaarsilta%20info2016.jpg