Pastori%20Tarsalainen.jpg

Sirkku Peltolan näytelmä Pastori Tarsalainen ja viidakon lait tänään ensi-illassa Pesäkallion kesäteatterissa.

 

”Suomen kesän odotetuimpia viihteitä - kesäteattereita - on jouduttu odottamaan pandemian varjossa jo runsas vuosi. Siksi nyt kesän vehreimmän ajan odotukset ovat entistäkin malttamattomammat.

Kesäteatteriesitysten haavoittuvuus on meille myös tuttua – sateet ja kylmyys tai tukala helle, myös taiteilijakunnan terveys on usein taivasalla liukkaissa lavastusrakennelmissa koetuksella. Takavuosien esityksiä varten rakennetut katetut katsomot olivat niin suuria taloudellisia uhrauksia, että pienen organisaation talous meni usein tappiotulokseksi.”

 

Pääosan esittäjän Stefan Andersenin yllättävä, vakava sairastuminen oli seuraavana vuorossa. Häntä me Pesiksen seuraajat haaveilimme päätehtävään suurin, innostunein odotuksin. Terveys on kuitenkin jokaisen ammatin ja työn suorittamisen keskeinen onnistumisen edellytys. Vakavalla sairaudella ei edes taiteen nimissä ole mieltä riskeerata.

Onneksi vanha veikkonen, teatterivelhoksi nimittämäni Väinö Weckström löytyi pelastamaan kesän ja Pesiksen näytelmän. Pelastaja on tuttu monista kuuluisista ohjauksista Lahden seudulla, televisiossa, useista roolitöistään Pesiksen lavalla.

V%C3%A4in%C3%B6%20Weckstr%C3%B6mb.jpg

Poimintoja Väinö Weckströmin teatteritöistä: Pesiksen Raul Badding Somerjokena 2013 (keskellä),

V%C3%A4in%C3%B6%20Weckstr%C3%B6m%20a.jpgV%C3%A4in%C3%B6%20Weckstr%C3%B6m%20c.jpg

Grimmin satujen kertojana  2017 ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotispääjuhlan televisioinnin ohjaajana ja esiintyjänä 2017.

 

Vaatii suurta rohkeutta heittäytyä vajaassa viikossa suureen kokoillan näytelmän päätehtävään: laaja teatterikokemus ja pitkäaikainen yhteistyö ohjaaja Satu Säävälän ja Weckströmin kesken monin eri yhteistyöproduktioin mahdollistavat estradin haltuun ottamisen näin salamannopeasti.

 

Satu%20S%C3%A4%C3%A4v%C3%A4l%27%20ja%20t

Satu Säävälä

Toivotamme Stefan Andersenille nopeaa, täydellistä paranemista ja mahdollisuuksia seuraavina kesinä kykyjensä mukaisiin merkittäviin roolitehtäviin ja tietenkin koko Pesikselle riemastuttavaa onnistumista lahtelaisen kesäteatteritarjonnan avausnäytelmässä.

https://www.pesakallionkesateatteri.fi/

Palaamme tämänpäiväiseen esitykseen ensi-ilta-arvioin.