Lahden%20kartta%20galleria.jpg       Kaupungintalo%20ja%20Ristin%20kirkko.jpg

Lahden ydinkeskustasta, kaupunkimme ainutlaatuiselta maisemalliselta keskusakselilta - Alvar Aallon kirkko - Eliel Saarisen kaupungintalo -  löytää muutamia poikkeuksellisen yllättäviä ja tasokkaita kulttuurielämyksiä.

 

Tuorein niistä on uutuuttaan tuoksuva taidegalleria Mariankadun ja Vuorikadun kulmassa. Tämä Alex Grafix Galleria on kuvataiteilija Aleksi Joensuun monipuolisen taiteen, erityisesti vaativien klassisten vedostekniikoiden kiehtovien töiden pysyvä ja koko ajan uusiutuva näyttelygalleria. Se on vähäisten lahtelaisgallerioiden harvinaisuus: jo gallerian ikkunoista ohikulkija voi nähdä lukuisia näytteillä olevia töitä ja sisään poikkeaminen on vaivattoman helppoa ja tietenkin maksutonta kulttuurista huvia kelle tahansa.

 

Doctors Special´ - Peilikuvia Lahdesta ja Euroopasta

 

Alex Grafix Galleria vasta muutaman kuukauden ikäisenä pyrkii myös avaamaan lahtelaisille taiteen uudenlaisia syntynäkyjä. Gallerian syksyn seuraavat viikot se täyttyy kokeilevasta vierailunäyttelystä, monille lahtelaisille tuttujen Olli Korkalan ja Martti Soivan taiteesta.

 

Korkala%203.jpg

Näyttelyssä kohtaa vähintään toisen taiteilijoista. Tässä Olli Korkala pastellityönsä Pyhän Marian portti (Gdansk 2016) vierellä.

 

Poikkeuksellista on, että nämä kaksi sairaalamme ihmiskehon eksperttiä, toinen kirurgian, toinen radiologian lääkäri, ovat eläkkeelle jäätyään avanneet toisenlaiset lahjansa, taiteelliset visuaalikykynsä meidän kaikkien ihailtavaksi. Eivätkä eri tekniikatkaan tunnu pidättelevän näitä elämän impressionisteja: akryylimaalausten, quassi-, tussi- ja liitutöiden kautta öljyvärimaalauksiin saakka riittää katsojalla ihailtavaa ja koettavaa.

 

Näyttelyn kolmisenkymmentä teosta henkii tekijöidensä synnynnäistä luovaa lahjakkuutta ja muutamat niistä tuntuvat kauneudellisessa herkkyydessään tai sommittelunsa asetelmallisessa harmoniassa valmiilta, komeilta maalauksilta.

 

Soivan%20ty%C3%B6.jpg

Martti Soiva   Talvimaisema

 

Doctors Special´ - Peilikuvia Lahdesta ja Euroopasta

2.11.2017 - 22.11.2017
Alex Grafix Galleria, Lahti, Mariankatu15
Avoinna ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-15
 
Lis%C3%A4liite.jpg