Kewsaren%20uud.vaat..jpg

 

Keisarin uudet vaatteet katsottavana valtakunnallisena suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla 6.5.2020 klo 14.50

Red Nose Company on tullut tunnetuksi kyvystään versioida esityksiä monenlaisiin olosuhteisiin. Koronakevään keskellä ryhmä tuo kriitikoiden ylistämän ja festivaaleja kiertäneen Keisarin uudet vaatteet -esityksen digitaalisia kanavia pitkin lasten kotisohville. Esitys on suuren yleisön nähtävissä Helsinki-kanavalla suorana lähetyksenä 6.5.2020 klo 15.00. Lisäksi Helsingin Malmin ja Hämeenlinnan seudun alakoululaiset näkevät esityksen ja osallistuvat kahden tunnin opetuskokonaisuuteen osana koulupäiväänsä.

 

Näyttelijät tarttuvat haasteeseen tarjotakseen teatteria pandemian vuoksi kotona oleville koululaisille. “Tuntuu erityisen tärkeältä tarjota sisältöjä lapsille, kun koulut on kiinni ja etätyö alkaa puuduttaa,” kertoo näyttelijä Tuukka Vasama. Red Nose Companylla on vuosien kokemus yhteistyöstä koulujen kanssa ja esityksen yhteyteen on räätälöity opetuspaketit, jotka syventävät teatterikokemusta.

 

Näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat valloittaneet suomalaisten sydämet esityksillään Don Quijote, Juoksuhaudantie ja Punainen viiva. Koko perheen Keisarin uudet vaatteet on hulvaton esitys, jossa lennetään roolista toiseen ja huomioidaan kaikenikäiset katsojat. H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan.

Kesto: noin 1h, ei väliaikaa.
Ikäsuositus: Kaikille 6-100 -vuotiaille
Esityskielet: Suomi, ruotsi ja englanti

 

 

TYÖRYHMÄ

Näyttämöllä: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Tarina: H.C.Andersen
Ohjaus, dramatisointi ja taiteellinen suunnittelu: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Pukukonsultti: Arja Könönen / Playt It Again Sam
Valokuvat ja graafinen suunnittelu: Tero Ahonen
Tuotanto: Niina Bergius, Tinni Torikka, Tuukka Vasama & Mika Vainio / Red Nose Company
Ensi-ilta: 17.9.2017, Aleksanterin Teatteri, Helsinki

 

KRITIIKIT JA PALAUTTEET

Taas kerran Red Nose Company iskee kultasuoneen ja tuloksena on hirveän viihdyttävä ja pikkaisen anarkistinenkin esitys… Huumoria on tarjolla niin lapsille kuin aikuisillekin. ” – Paljon melua teatterista -blogi

Suomen teatteritaivaan tämänhetkistä täydellisintä viihdyttämisnautintoa. Tuskinpa milloinkaan ennen olen kokenut yhtäaikaista lasten ja aikuisten oikeamielisyyden riemua niin osallistuvana, kommentoivana vuoroin kuiskauksen hiljaisuudeksi hiljentyneenä vuoroin valtoimenaan ääneen asiaan reagoivana kuin tässä teatterin huippuesityksessä… sydämestä lähtevää hymyä ja naurua” – Lahen uutisia -blogi

Ihanaa katsoa oivaltavaa ja lasta arvostavaa esitystä, joka sekä viihdyttää ja että ajatteluttaa myös aikuista.” 
– Katsoja, 40 v

Viis kautta viis!
– katsoja, 7 v

“★★★★ Klovnien rehellisyys on aseistariisuvaa
– Helsingin Sanomat, Maria Säkö

Taidokas, selkeä, älykäs, hauska ja huh ja vau!
– Teatteri ja Tanssi -lehti, Nina Jääskeläinen

 

TEKIJÄT

Timo Ruuskanen (s. 1973) on Teatterikorkeakoulusta valmistunut helsinkiläinen näyttelijä. Hän työskentelee teatterissa, televisiossa ja elokuvissa. Timo on näytellyt sekä suurissa teattereissa (mm. Kansallisteatteri, Helsingin, Espoon ja Kuopion kaupunginteatterit) että lukuisissa vapaan kentän ryhmissä. Erityisosaamisena hänellä on klovneria, improvisaatio sekä nukketeatteri, joita kaikkia hän myös opettaa. Hän on myös käsikirjoittanut ja ohjannut useita näytelmiä. Timo puhuu sujuvasti englantia, espanjaa ja ruotsia. Vuonna 2019 hän työskenteli Suomen kulttuurirahaston yksivuotisella apurahalla.

Tuukka Vasama (s. 1975) on työskennellyt Red Nose Companyssa sen perustamisesta lähtien, vuodesta 2005. Hän on vastannut ryhmän operatiivisesta toiminnasta vuodesta 2008 ja toimii tällä hetkellä ryhmän toiminnanjohtajana. Hän on pitkän linjan freelance-näyttelijä, runonlausuja ja esitystaiteilija. Hänen monologiesityksiään on palkittu festivaaleilla Saksassa, Liettuassa ja Kajaanissa. Taiteellisten ansioidensa ohella hän on ollut perustamassa Eskus – Esitystaiteen keskusta Helsinkiin ja kaksikielistä kulttuuritalo Lilla Villania Sipooseen. Hänellä on vankka kokemus ideoiden jalostamisesta suuriksi hankkeiksi, ja hän ymmärtää hyvin prosessien sekä taiteelliset että tuotannolliset lainalaisuudet.

 

 

HELSINKI-KANAVA  keskiviikkona 6.5.2020 klo 14.50

 

 

https://www.helsinkikanava.fi/fi/web/helsinkikanava/player/webcast?playerId=31375564&eventId=54905235