1298536552_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Terveen Keski-Lahden kirkon ikuisuuden Lahden ev.lut.seurakunnat päätti lopettaa vuonna 1977 ja hävitti rakennuksen maan tasalle.

Olen yksinkertaisella ajattelukyvylläni pitkin elämääni luullut, että kirkko, jolle meistä yhä harvemmat maksavat kirkollisveroja, on pystytetty sanan julistamista varten. Luulin yksinkertaisuudessani monet elämäni alkuvuosikymmenet, että kirkon pääedustajat, papit, ovat tuon kristinuskon edustajia. Vasta vanhemmiten olen havainnut: leipätyötä he tekevät ja vain harvoista heistä edes välittyy semmoinen uskonvarmuus, mikä edes väräyttäisi pakanamaista sieluani.   

 Monenlaisten pappien kanssa olen elämäni varrella mitä moninaisimmissa elämäntilanteissa kohdannut, kälyni ynnä hänen miehensäkin ovat pappeja ja oikein kirkkoherroja. Itse olen sukuhaudan verran kirkkomaan haltija ja maksan osan sen kukkaistutusvelvollisuuksista. Olen yrittänyt tuloksetta selvittää, miksi kalliisti lunastetut ikuishaudat nyt myöhemmin on määritelty kahdenkymmenenviiden vuoden kestoisiksi. Onko Raamatun ikuisuus sittenkin huuhaata ja todellisuudessa tuo 25 vuotta.

 1298537049_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaan nyt on kirkkokin ryhdistäytynyt, ruvennut maalliseksi, liikeyritykseksi, antanut periksi, muuttanut päätehtäväänsä, ryhtynyt kilpailemaan rahasta, lobbaajaksi.

Lahti  on saavuttanut kilpailuvoiton, tiedotetaan Kirkon tiedotuskeskuksesta. Kirkkohallitus on päättänyt sijoittaa yhden kirjanpidon ja palkkalaskennan toimipisteensä Lahteen. Tiedotteissa kerrotaan, että Lahti lobbasi hellittämättömästi ja tuloksellisesti niin hyvin, että äänestyksessä Tampere hävisi tuossa toimipaikan tavoittelussa. Nyt näitä kirkon mammonan käsittelijöitten työpaikkoja on tulossa Lahteen kymmeniä. Ennenkuulumatonta uskovaisuutta: mitäpä enää saarnailla turhaan uskoa saati ikuisuutta.

Luoja siunatkoon Lahteen työllistyviä mammonanhoitajia ja varjelkoon, jos hyväksi ja aiheelliseksi katsoo, minuakin pakanapahaista.