Musta%20Saara.jpg

Valokuva Tuomo Manninen

Musta Saara on musiikkinäytelmä Euroopan uudesta, haastavasta tilanteesta, monenlaisista yrityksistä koota ja hajottaa hauras vanhus. Jokaisella liikkeellä on oma tarustonsa sekä kiihkeä tulkinta siitä.

 

Musta Saara nostaa esiin ja tulkitsee myyttejä, jotka meissä kaikissa kätkettyinä elävät. Musta Saara rikkoo tabuja ja etsii uutta Eurooppaa. Musta Saara on häikäilemätön peili Euroopan jo ikääntyneille, hämmentyneille kasvoille.”

 

Tuollaista esitystä lupailee Suomen Kansallisteatteri ennakkotekstissään katsojan saavan kokea.

 

 

Pirkko Saision kirjoittama, Jussi Tuurnan säveltämä teos on yksi suomalaisen teatteritaiteen omaperäisistä, ennennäkemättömistä syysnäytäntökauden teoksista. Saision tekstiä ja näköaloja odottaa aina mielenkiinnolla, siltikin aina suuresti niiden omalaatuisesta ajatteluestetiikasta yllättyen, Laura Jäntin ohjausta samoin, kiihkeän odotuksen tuntemuksin jännittäen.

 

Lahtelaisittain ensi-ilta on jälleen merkittävää jälkikunniaa kaupunkimme murhaamalle näyttelijäkoulutukselle: Kansallisteatterin esityksen parinkymmenen näyttelijän joukkoon kuuluu neljä Lahden musiikki- ja draamainstituutista aikanaan valmistunutta musiikkiteatterin ammattilaista.

 

Ensi-ilta on keskiviikkona 12.9.2018. Palaamme esityksen arviointiin.

 

https://kansallisteatteri.fi/

 

Lis%C3%A4liite.jpg