SIRKUS%20Kolmen%20kopla%202.jpg

 

Eipä ole ennen näillä leveysasteilla Kolmen Koplan veroista, loistavasti mitä vain esinettä tai olentoa, varsinkaan tuollaista paksun painavaa metrinkorkuista lieriötä yksin tai rytmikkäästi yhdessä jongleeraavaa ja heittelevää sekä paitsi noita lieriöitä myös toisiansa jopa jalkajongleeraavaa sirkusryhmää koskaan nähty. Entä noihin umpilieriöihin kiipeäminen ja temppuilu lähes näyttämön katossa saakka tai lieriöltä toiselle pomppiminen - kaikki ihmisellisestä kehontaidosta kohti uskomatonta gasellien ketteryyttä.

Ryhmän permantoakrobatia - kiipeilyt toistensa kehojen kanssa aina näkymättömiin katon korkeuksiin oli monelle katsojalle taatusti liiallista hirvitystä ja jännitystä. Tanssimainen keveys, hämmentävä kehonhallinnan taipuisuus ja leikkimielinen sävy ovat tälle Kolmen Koplan sirkusryhmälle tunnusomaista. Esityksen kohtausten pienet tarinalliset juonenaihiot tuntuivat myös viehättäviltä mielikuvituksellisuudellaan. Sirkus Kolmen Koplan muodostavat tanssitaiteilija Leena Keizer ja sirkusartistit Anni ja Nelma Pietala. 

Oi mikä hämmästely ja riemu lähti täydestä 200 henkisestä Vaahterasalin yleisöstä taputuksin, huudahduksin, jalantömistyksin, kun Kolmen Koplan Aikakone -akrobaattishow lähti liikkeelle ja jatkui koko tunnin niin kevyen helpon näköisesti vauhtihurmuudella, trapetsisella joukkovaarallisuudella ja sillä kutkuttavan valloittavalla huumorilla ja vauhdilla, minkä vain valmiit sirkustaiteilijat ja tanssimestarijonglöörit pystyvät vaikka koko maailman yleisöä taidoillaan ja jännittävillä tempuillaan viihdyttämään. Tuo yleisölle suotu hallittu interaktiivinen taito jaloin, käsin ja huudoin osallistua esitykseen onnistui täydellisesti.

Joni Rajamäen koko esityksen kattava sävellystyö on taitavasti nykysirkusmaista musiikkia monikirjoisuudellaan sekä tehokasta että hienon täyteläistä orkestraalista sävelmaailmaa, täydellinen sävellyskokonaisuus monine soitinvivahteineen, temppuihin soveltuvine nousuineen, rytmivaihteineen ja trikkeineen.

Vaahterasalin osaava ja varioiva valaistus täydensi kokonaisuuden ehyeksi.

 

Lahden Talvikarnevaalien ensi-esitys 9.2.2024 klo 10.00 Vaahterasalissa.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2024/02/sirkus-kolmen-kopla-ja-aikakone