Anu%20Tuomisen%20k%C3%B6sitetaide%20Edus

Eduskunnan paperit (2020)

 

Vielä huomenna 1.3..20 on mahdollisuus tutustua yhteen suomalaisittain suosittuun, kansanomaiseen näyttelyyn - Anu Tuomisen käsitetaiteeseen Helsingin Taidehallissa.

 

Tuomisen kymmenet teokset muodostuvat erilaisista tutuista arjen esineistä, pyykkipojista, pyyhekumeista, kynistä, patalapuista, matonkudekeristä - vain materiaalin yhtenä nimittäjänä on kierrätettävyys. Taiteeksi ne muuttuvat luetteloimalla tai rytmittämällä vaikkapa eriväriset saippuakotelot saippuoineen moneksi kymmeneksi riviksi ja jonoksi, suureksi neliöksi Taidehallin lattialle.

 

Anu%20Tuomisen%20k%C3%A4sitetaide%202.jp

Yöpyä yön yli, uinahtaa, kesäyö, koko talvi (2018)

 

Ihan taiteeksi niitä ei oikeastaan vielä voi sanoa, vaan teokseen liittyy keskeisesti taiteilijan oma mielleyhtymä järjestelemistään ja ryhmittelemistään esineistä - teokselle hän antaa nimen ja se sisältää koko teoksen taide-idean myös katsojalle ymmärrettäväksi.

 

Pannulapuo%202.jpg

 

Pannulaput.jpg

Panmulaput  (2020)

 

Yksinkertaista, joka kodissa usein toteutettavaa taidetta, johon on helppo ihastua, sille päätä nyökytellä ja taiteen tekemiseen mukaan mennä omissa mielikuvissaan tai vaikka kotona ihan rajattomasti.

 

Katso lisää:

https://taidehalli.fi/nayttelyt/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Anu_Tuominen

 

Lis%C3%A4liite.jpg