Elokuun tamperelainen tummeneva ilta nousi 2.8.16 pariin kertaan huimaan tehoon rankkasateen ropistessa satapäisen yleisön täyttämän ohjelmateltan kattoon ja henkilökunnan juosten kantaessa ämpärein teltan sisäreunoille vuolaina putouksina roiskunutta vettä ulos - mutta musiikkia ja tunnelmaa se vain nosti entistä maagisemmaksi ja tehokkaammaksi.

 

Chanson D'Amour

Noora%20Kiili.jpg

Noora Kiilin ranskalaisten chanson-laulelmien sävelmistä ja tarinoista kasvoi Teatterikesän yksi tunteikkaimmista, omaäänisimmistä ja unohtumattomimmista esityksistä. Ilta oli Noora Kiilin kauniin piaf-äänenvärin, notkean, laajan ja taipuisan äänen sekä eläytymisen järisyttävän upeaa tarinan kerrontaa niin unohtumattomasta rakkaudesta, surusta kuin ikävästä ja ilostakin.

Ilta oli myös hurmaavan taitavan säestävän orkesterin ja solistin lumoavaa yhteistyötä, jossa kyyneleiset tunnelmat orkesteri täytti maulla riemukkailla, vauhdikkailla sävelmillään repertuaarikokonaisuuden välinumeroiksi rytmillä, jazzilla ja hienoilla sovituksilla tunnelmaa kohti rankkasateen rummuttamaa ohjelmateltan kattoa nostattaen. Noora Kiilin maulla ja pieteetillä laulelmien aluksi kuin librettona suomeksi kertoilema chanson-tarina täydensi ranskankielen kauneutta sitä ymmärtämättömällekin täydelliseksi nautittavaksi.

Ilta oli hieno kokonaisuus - silti pari tunnelmaa haluaisin vielä nyt palauttaa mielessäni lähtemättöminä teillekin. Bettin säveltämään C'est si boniin ihastuimme jo Teatterikesän avajaisissa ja nyt koko orkesterin säestämänä taas eritunnelmaisena herkkuna, Piafin Mon Dieu/ My God kuuntelimme ja maistelimme uskomattomana duona Nooran ja basistin herkän ikimuistettavana tulkintana.

Upea orkesteri: Mika Huusari (harmonikka), Lauri Yrjölä (kitara), Petri Mäkiharju (kontrabasso),
Harri Heininen (rummut).

Teatterikesän Ohjelmateltta 2.8.16 klo19-20.30

 

 

Sir Elwoodin Vieraskirja

Sir%20Elwood%202.jpg

Kuusihenkinen Sir Elwoodin Vieraskirjan yhtyekokoonpano tulkitsi meille kaihoa, karheutta ja elämän rujoa kauneutta verrattoman reteen laulusolistinsa Juha Lehden koko kropalla, väkevällä latauksella ja kypsääkin kypsyneemmällä runoajattelulla.

Kitaristi Jussi Virtasen säveltämissä biiseissä värisee ja värittyy runoilija Ilpo Tiihosen ihmiselo, kuvittuu sen muusamaiset kohtalonhetket syväluotaavina tekstitarinoina omaan, lähes alakulttuuriseen herkkyyteensä, raakamausteiseen eletyn elämän sykkeeseensä. Suurelle yleisölle runot ja musiikki ovat taatun pyyteettömästi nautittavaa keskikaljaista, sympaattista tunnelmaa täynnä.

Vaan ohjelmateltassa musiikin toisto ja balanssit soivat nyt aivan liian mahtavassa fortessa, eivätkä sovituksen soittimien erilliset persoonalliset puheenvuorot enää erottuneet noista pauhaavan laulamisen ylikuohuista.

Siksi yksi herkimmistä runotulkinnoista, Mona Liisa jäi illan todelliseksi rubiiniseksi kauneudeksi hiljaisilla hetkillään, äänentoiston nyanssoinnillaan ja tulkintaan löydetyllä todellisella akustisella tunnelmallaan.

Ohjelmateltta%20b.jpg

Lavalla: Juha Lehti (laulu), Jussi Virtanen (kitara), Aleksi Aromaa (kontrabasso), Lauri Malin (rummut), Tuula Penttilä (viulu), Kalle Penttilä (piano/haitari)

Teatterikesän Ohjelmateltta 2.8.16 klo 22-24

      Tampereen%20teatterikes%C3%A4n%20logo.jp