Keisarin%20uudet%20vaatteet.jpg

Lahtelaisten ainokaisessa lastenteatterissa, Superteatterissa näytellään tuttu H.C.Andersenin satu Keisarin uudet vaatteet niin taidolla rooleihin paneutuneesti, että taas kerran ihaillen saa todeta, miten juuri lapsille on kaikessa annettava parasta mahdollista mitään säästelemättä.

Anssi Hyvönen, kaiken tietävänä, kaikkea tavanomaista välttävänä ja inhoavana, hienostelevana, omituisena vaatteita ja vaateloistoa harrastavana, itseään jatkuvasti peilailevana keisarina tuntui niin aidolta, roolinsa täysin siemauksin nielleeltä ja harrastukseensa koko sielunvoimillaan eläytyneeltä muinaisen maailman keisarilta, että koko pieni hovihuone täyttyi aidosta sadun tunnelmasta.

Tero Poralin hovipalvelija oli samaa herkullista näyttelijäilmaisua, tyylipuhdasta näyttelijätaitoa varpaista hiuksiin saakka, hovietiketin niellyt persoonallisuus, jonka ulkonainen käytös mukautui kameleontin lailla hovin ja palveluskunnan edessä täydellisestä kuuliaisuudesta hurjaksi päällepäsmäriksi taidolla muuntuen – hauskan ehjä ja valmis roolityö tämäkin.

Leena Keizerin neulapäinen ompelija, jolta keisari hoviherrroineen nyt tilasi sellaisen puvun, joka ei taatusti ollut tavanomainen, jota ei kellään maailmassa ennen ollut ollut, tuntui sekin roolityönä todella satumaisen ennennäkemättömältä neulanpistelijältä ja juonittelijaälyköltä, jonka on äärimmäisen helppo pistää keisaria silmään ja jujuttaa hovilta täysin mielettömän suuret kultarahat keisarin hulluja mielihaluja toteuttaakseen. Näistä roolitöistä ei satu enää voisi sadummaksi tulla. Näkymättömät, hienoviitalliset keisarin uudet vaatteet on harvinaisuus, jonka vain älykkäät voivat nähdä, mutta tyhmät ja oppimattomat eivät...

Tarinan lopun kaikki tuntevat ja sadun opetusta saa jokainen kerrankin - hienon antaumuksellisen pikkuesityksen jälkeen - tarkkaan miettiä ja oman mielikuvituksensa riittävyyttä vastausvaihtoehtojensa määrällä koetella.

Keisarin%20uudet%20vaatteet%202.jpg

LIsätiedot esityksestä   http://www.superteatteri.fi/

 

Arvio tehty ennakkoesitysksestä 25.1.19 klo 10.00 Superteatterissa.

 

Lis%C3%A4liite.jpg