Talven kylmätuulinen Vesijärven jäinen puuska sinkautti toimittajan Kariniemen kahvilan ovesta sisään. Sielläpä vasta ilomielinen väki, tutun näköistä naamakuntaa kaikki täytti huoneen valoisilla, kesänlämpimillä ilmeillä ja valloittavilla hymyillä sekä tietenkin ilonauruisella puheensorinalla.

 

PesisKIljusen%20Herrasv%C3%A4ki.jpg

Stefan Andersén, Mikko Laine, Anna  Pukkila, Annukka Waara, Kalle Sulalampi

 

Tupa oli täynnä Kiljusen herrasväkeä, kaikki tosi aitoja, vielä hihittelevän hillittyjä alkuaan lahtelaisia Kiljusia, jotka kuka mistäkin päin maata Seinäjoelta, Vaasan suunnasta, Helsingistä, Tampereelta ja ympäri maan teatterikentän oli kokoontunut yhteen ja kertoi auliisti meille ensi kesän Kiljusen perheen suunnitelmasta viettää seikkailurikas kesä Lahdessa.

 

 

Kiljuset%20ohjaaja%20ja%20tuottyaja.jpg

 

Tai oikeastaan ohjaaja Eppu Gustafsson ja tuottaja Jenni Saario, niitä teatteripaarman puraisemia armoitettuja lahtelaisia hekin, viestivät mitä tuleman pitää.

 

Ensi kesänä Pesäkallion kesäteatterissa pelataan Jalmari Finnen yli satavuotiaasta Kiljusen herrasväki -kirjasarjasta tehtyä huvinäytelmää koko perheelle.

 

Ohjaajan mukaan tuo Kiljusen väen luonteen harvinaisuus - suoraviivaisuus, mutkattomuus ja inhimillisyys hyväksyä kaikki ihmiset sellaisina kuin he ovat - on tervetullut, varsin moderni elämänperiaate tänä juonittelun, siipeilyn ja kaikenlaisen kieroilun kovin mutkikkaana jossittelun ja kiertoilmaisujen aikakautena. Meistä ehkä nuo Kiljuset tuntuvat kaavoihin kangistuneilta, koomisiltakin suoruudessaan. Vaan juuri sellaista lähes kadonnutta luonteen ominaisuutta, seikkailua pelkäämätöntä, ronskin reipasta, useahkosti toimeen tarttuvaa, uskaltavaa ihmislajia tänään juuri tarvitaan maailmassa, Suomessa ja varsinkin Lahdessa.

 

Musiikkinäytelmä esityksestä taatusti tulee, sillä aivan lyömättömiä säveltäjiä, runoniekkoja, laulajia ja musikantteja riittää tästä ensemblestä vaikka Suomen kaikille kesäteatterilavoille siroteltavaksi.

 

Kiljusen äitinä Anna Pukkila, isänä Kalle Sulalampi, lapsina Luruna, Mökönä ja Plättänä Mikko Laine, Stefan Andersén ja Annukka Waara, muissa rooleissa sekä livebändissä Lari Lius, Petri Knuuttila, Sini Koivuniemi, Einari Toiviainen ja Aapo Ravantti.

 

Jo nyt kannattaa merkkailla kalenteriin 30.6. klo 13.00, jolloin Pesäkallion kesäteatterissa näemme tämän suomalaisille tutun Kiljusen herrasväen uskomattomissa seikkailuissa tuoreempana, raikkaampana ja musikaalisempana kuin koskaan ikinä.

 

Pesäkallion 400-paikkaisessa katsomossa alkaa silloin kansa kuhista ja hykerrellä, nauruun räjähdellä monta kertaa, sillä esityksiä on yli 30 - ja aina seuraava esitys tietenkin edellistä lennokkaampi ja hauskempi.

 

https://fi-fi.facebook.com/pesakallionkesateatteri/

 

Lis%C3%A4liite.jpg