Kaarisilta%202018c.jpg

Jenna Elo  Atomipuu, akryyli kankaalle 2018

Nykyinen Suur-Lahti -kaupunki on saanut Nastolan mukana myös taiteellisesti korkeatasoista ja harvinaista antia liitoskylkiäisenä.

Villähteen Erstan kartanoon kymmeniä vuosia sitten perustettu Kaarisilta-toimintakeskus kehitysvammaisille oppivelvollisuutensa suorittaneille kansalaisille päivätoimintoineen, läheisine asumisyksikköineen on vakiinnuttanut yhden toimintansa lähtökohdista - taiteen - jo ammatilliseksi, hyvätasoiseksi luovuuden jalostamisen tyyssijaksi.

Kaarisilta-taideyksiköstä on jo monta vuotta valmistunut taiteen artesaaneja, jotka lähinnä kuvallisen ilmaisun kautta osaavat ja luovat ainutlaatuisen kiehtovaa, yksilöllisesti voimakasilmaisullista taidetta. Näitä taideluomuksia on nähtävänä vuodet ympäriinsä vaihtuvin ilmein keskellä Helsinkiä, lasisen HS-Sanomatalon pienessä Kaarisilta-galleriassa. Sinne kannattaa aina hetkeksi poiketa – 100 metriä Helsingin Rautatieasemalta kävellä ja nauttia kiireen pysähtymiseksi hetki kenties maailman persoonallisimmasta taiteesta ja sen antamasta voimalatauksesta.

Kaarisilta%202018.jpg

Mikael Valjakka  Haamurätti, akryyli kankaalle 2017

Lahdessa on usein keväisin juuri Galleria Uusikipinässä näytteillä valmistuvien kaarisiltalaisten taiteilija-artisaanien töiden näyttely.

Tällä kertaa näyttely jättää ihastuksesta sanattomaksi. Se esittelee todella persoonallisia taiteilijoita, valottaa heidän ääretöntä mielikuvitusmaailmaansa meille tavallisille kadunkulkijoille ja pysähdyttää taiteen kaikkivoivalla mielihyvällä ja elämänriemulla meidät voimistaen.

Taiteellisesti näyttely on suorastaan esimerkillisen tyylikkäästi ripustettu. Ajanmukaisine ilmaisuspektreineen - videoineen, installaatioineen, äänimaailmoineen ja tietenkin ainutlaatuisine maalauksineeen - näyttelystä muotoutuu laaja ja ehyt kokonaisuus.

 

Kaarisilta%202018%20d.jpg

Neea Haapala  Dawn of The ghoul, 2017, tekstiili

Kaarisilta%202018b.jpg

Tuskinpa Neea Haapalan kaltaista mielikuvitusta pulppuavaa taiteilijaa ja hänen japanilais-sarjakuvaan ja mytologiaan kuviteltua ghoughimaailmaansa hahmoineen olette ennen kokeneet. Haapalan varsinaisissa töissä on pitkälle pureutunutta neronleimallisuutta, silti hallittua täysin kypsää tekniikan ja kokonaiskomposition valmiutta. .

 

Näyttelyn kymmenen Kaarisillasta kuva-artesaaniksi valmistuvaa taiteilijaa: Jenna Elo, Neea Haapala, Casimir Kaarre, Lassi Muurinen, Oona Peltola, Mark Piekkala, Tuukka Rasku, Pinja Sydänmaa, Seita Tenttula, Mikael Valjakka

Lisää näyttelystä ja sen taiteilijoista::

http://galleriauusikipina.net/nyt/

 

Kaarisillan%20n%C3%A4yttelykuva.jpg

 

Lis%C3%A4liite.jpg