Tampereen%20Teatterikes%C3%A4%2016%20ava

Laikun lava Tampereen keskustassa 2.8.2016. Eturivissä vasemmalta Miko Jaakkola, Milja Sarkola ja Mikko Roiha.

Tampereen 48. Teatterikesä avattiin virallisesti tiistaina Laikun lavalla perinteisen monisataisen yleisömäärän täyttäessä lavan suuren katsomon penkit ja lähipuiston seisomapaikat.

Tampereen%20Teatterikes%C3%A4%20avaus%20

Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl tervetulopuheenvuorossaan todisti tilastoilla tämänvuotisen kesän ennätyksellisen monipuolista ohjelmistoa, jossa yksin ilmaisesityksiä on jo yli 160.

Tampereen%20Teatterikes%C3%A4n%20avaus%2

Teatterikesän avaaja ja Teatterikesän hallituksen puheenjohtaja Maarit Pyökäri jatkoi kuvailemalla Suomea ja Tamperetta yhdeksi Euroopan tärkeimpien teatterifestivaalien järjestäjänä ja jo pelkkien tilastojen osoittavan maamme yli kolmella ja puolella miljoonalla vuosittaisella maksaneella teatterikatsojalla, joista 2,8 miljoonaa on puheteatteriesityksiä, Suomen olevan teatterimaa ja Tampereen Teatterikesän yksi maailman tärkein kansainvälinen teatterikatselmus: ulkomaisten kutsuttujen vierailuesitysten runsas määrä tämänkin kesän pääohjelmistossa ja median mielenkiinto ulkomaisten toimittajien mukanaolona, sekä yli 60 suomalaisen median edustajan läsnäolo festivaaleilla ovat osoitus teatterin suuresta kansallisesta ja kansainvälisestä vaikuttamistehtävästä ja taiteen lisääntyneestä vuoropuhelusta maailmassa.

Tampereen%20Teatterikes%C3%A4%20Noora%20

Noora Kiilin tunteikkaan tyylikkäät ranskalaiset chansonit ja

Tampereen%20Teatterikes%C3%A4%2016%20ava

Marko Akkasen taidokkaat ja hauskat diabolojongleeraukset korottuivat mainioiksi näytteiksi teatterikesän runsaasta, monimuotoisesta estradiohjelmistosta.

Teatterikesän taiteellinen johtoryhmä, teatteriohjaajat Miko Jaakkola, Milja Sarkola ja Mikko Roiha, korosti pyrkineensä valitsemaan pääohjelmiston esityksiksi aidosti ajankohtaisuudellaan vaikuttavaa draamaa. Tähän valitsijatroikka oli halunnut vaikuttaa tuomalla esityksiä paitsi päivän reaalipolitiikasta ja talouskurimuksesta myös esityksiä, jotka heijastavat tulevaisuuden suuntaviivojen etsintään liittyvää tematiikkaa.

Avajaisten lopuksi paikallisyleisön mieliksi lavalla räppäsi tamperelainen Mansesteri.

 

            Tampereen%20teatterikes%C3%A4n%20logo.jp

 

Teatterikesän ohjelmiston esitysarvioita: Q-teatterin TAVALLISUUDEN AAVE

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2016/05/q-teatterin-tavallisuuden-aave

 

Lahen uutisia palaa Teatterikesässä 2.-3.8.16 näkemiinsä esityksiin seuraavissa jutuissaan.