1459576.jpg

 

Valitsemamme kansanedustajat ratkaisevat 1.7.2010 maamme kohtalon: tuleeko Suomesta ydinvaarallinen valtio vai voivatko tulevat sukupolvemme ylvästellä puhtaasta, terveellisestä ja turvallisesta maasta ja sen maaperästä vielä tulevina vuosikymmeninä ja vuosisatoina.

Typeryys tuntuu ennakkopuheitten perusteella olevan vallalla kansanedustajiemme enemmistössä. Suus-Lahden alueelta on kahdesta  uudesta ydinvoimalasta päättämässä viisi kansanedustajaa: Matti Kauppila, Tuija Nurmi,
Juha Rehula, Jouko Skinnari ja Ilkka Viljanen.


Ovatko heidän näkökenttänsä omien puolueittensa sanelemia? Eivätkö he olekaan meitä edustamassa tulevaisuuden ratkaisuissa? Merkitseekö heille kaikkea vain raha? Juuri nyt lisäydinvoimalarakentamista lobataan tulevalla ylituotantosähköllä ja sen kaupankäynnillä ja viennillä. Ydinvoimako on tulevan Suomen oravannahkaa?

Suomi itse ei ydinvoimaa eikä lisäsähköä tarvitse.

 

Toivoa vielä jostakin

Ainoa toivo maailmassa tuntuu olevan vapaaehtoinen, puolueeton Greenpeace. Se on tyylikkäitten, ajattelevien, vastuullisten ihmisten kansalaisjärjestö, jolla on vuorenvarmasti tulevaisuudessa yhä enemmän vaikutusvaltaa.

1277886040_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Greenpeace kaivertaa ydinvoiman puolesta 1.7.2010 äänestäneiden kansanedustajien nimet itsekkyyden muistomerkkiin, 2,7 metriä leveään ja 1,5 metriä korkeaan graniittipaateen.

http://www.greenpeace.org/finland/fi/mediakeskus/lehdistotiedotteet

Jännitän, kuinka monta Lahden äänestysalueen kansanedustajaa kaiverretaan tähän tulevaisuutemme tuhoajien muistomerkkiin muistutukseksi jälkipolville.

1247113439_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Olen saanut vierailla Loviisan herkästi sabotoitavissa olevassa ydinvoimalassa sekä kirjoittanut ydinvoiman saastevaikutuksesta omakohtaisesti koetun lahtelaisesimerkin. Oheistan siitä linkin tähän ja lähetän tämän juttuni kaikille ylläluetelluille edustajillemme.

http://tarmon.vuodatus.net/blog/1244203/nuorten-viisaus-ja-/


PS 1.7.2010 klo 12.00

EDUSKUNNAN YDINVOIMAPÄÄTÖS

Eduskunta myönsi kahdelle uudelle ydinvoimalalle luvat. Ihmekös tuo - ei kansanedustajia kiinnosta kovinkaan pitkälle tulevaisuus: onhan tuo edustusvirka vain neljän vuoden pituinen.

Se, että jopa tuttu kommentoija - kansanedustajien enemmistöä myötäillen - on sitä mieltä, että Suomi tarvitsee lisää ydinvoimaa, osoittaa kyllä aikamoista asioihin perehtymättömyyttä ja mututiedonhallintaa sekä välinpitämättömyyttä tulevaisuudesta.

Ydinvoimalapäätöksen häpeämonumenttiin kirjoitettavien Suur-Lahden kansanedustajien nimet:

Tuija Nurmi, Ilkka Viljanen, Jouko Skinnari, Juha Rehula

 

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/07/mielenosoittajat_pettyivat_ydinvoimapaatokseen_1799671.html?origin=rss